Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak kochacie swoje zwierzaki??? Nie myślę o żonach i ..... !

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jurek
Cromaniak

Postnapisał(a) Jurek » 13.05.2007 00:55

:oops: :oops: :oops:

P.S. Nie Wszyscy czytają temat. Pytanie jak w temacie 8)
petris
Cromaniak

Postnapisał(a) petris » 13.05.2007 08:16

Mądrze :) :)

Sonia wie cos o tym.

Z przyczyn od siebie niezależnych,ma dwie a może trzy rodziny.Właściwie jest u nas,kochamy ją bardzo .Kiedy jej prawdziwa rodzina odlatywała,nie mogli się od niej oderwać . Położyła łapy na ramionach zalizywując włascicielkę .Kocha nas,smieje sie do nas, to jest suczka ,która smieje się pyskiem i oczami..teraz lezy obok komputera i czeka kiedy jej pani,czy pan odezwie sie na SKYPA.To jest milośc psa, nigdy nie zapomina swoich pierwszych włascicieli,mimo,że u drugich ma,życie "mlekiem i miodem" płynace.
Ostatnio edytowano 25.08.2009 22:41 przez petris, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2007 08:26

petris napisał(a):Mądrze :) :)
Sonia wie cos o tym.

Jak kochamy ? Jak prawdziwego przyjaciela :lol: Aktualnie mam 2 pieski. Wczoraj miałem jeszcze 3 :( - ale niestety musiałem pożegnac się na zawsze z moim 12-letnim przyjacielem rasy jamnik miniatura :(
Pozdrav
drusilla
Cromaniak

Postnapisał(a) drusilla » 13.05.2007 09:13

hmmm jak członka rodziny :lol: W sumie to tak naprawdę u nas w domu rządzi ... kot :mrgreen: Wie że ja mu praktycznie na wszystko pozwalam i niecnie to wykorzystuje :lool: Z panem już nie ma tak lekko :devil: Ale tak czy inaczej kochamy swoją słodzinę oboje :hearts:
krzychu_72
Cromaniak

Postnapisał(a) krzychu_72 » 13.05.2007 12:56

Nie byłem miłośnikiem zwierząt. W zeszłym roku kupiliśmy dom, wokół którego były koty. Nie mogąc się ich pozbyć, przyzwyczailiśmy się do nich... Od jakiś dwóch tygodni mamy małe kotki - kto chce? :-) Jest piątka, jednego rudzielca pewnie zostawimy, cztery do wydania.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 13.05.2007 15:38 przez krzychu_72, łącznie edytowano 1 raz
Japona
Cromaniak

Postnapisał(a) Japona » 13.05.2007 14:39

krzychu_72 napisał(a):Nie byłem miłośnikiem zwierząt. W zeszłym roku kupiliśmy dom, wokół którego były koty. Nie mogąc się ich pozbyć, przyzwyczailiśmy się do nich... Od jakiś dwóch tygodni mamy małe kotki - kto chce? :-) Jest piątka, jednego rudzielca pewnie zostawimy, cztery do wydania.

Obrazek

ooo jakie miśki :D
wzięłabym wszystkie 4 , ale mam na nowo pobijane kanapy, po ostatniej kocicy, tak więc muszę się chwilowo :wink: wstrzymać.
zawodowiec
Cromaniak

Postnapisał(a) zawodowiec » 13.05.2007 15:10

Obrazek
Kita, rasy dachowka europejska. Przyplatala sie pare lat temu jak byla w ciazy, dla wszystkich 7(!) malych sie udalo znalezc nowe domy a Kita zostala :)

Ag ma kundelka Paco, tak na oko 90% Jack Russell teriera i 10% kota (bo wlazi na biurka i parapety), maly piesek z dusza wielkiego psa i ulanska fantazja , tez znajda.

Teraz zwierzaki sa u jednych i drugich rodzicow w Lodce, szkoda ze ich nie widzimy tak czesto jak bysmy chcieli :(
petris
Cromaniak

Postnapisał(a) petris » 13.05.2007 16:34

U mnie w domu było zawsze jakies stworzenie :) .Moje dzieci przynosiły do domu psy, koty,ptaki, po wypadkach,lub opuszczone przez ludzi,ktore ja musiałam leczyc ,prac z biegunek i starac sie o bardzo dobry dom,albo szukac włascicieli.Miałam wspaniałego kotka, ktorego wychowałam ,od moze... 10 dnia życia, karmiąc mlekiem przez pipetke,prawdopodobnie matka została zamordowana przez mieszkańcow bloku.Był bardzo dziki widocznie matka zdołała mu przekazac geny kota bezdomnego.Nazwalismy go Huncwotekwyrósł do wielkosci tygrysa 8O Przez niego musiałam zmieniac klamki w dzwiach na gałki,otwierał wszystkie drzwi,zmienic krany, otwierał wode.Lecz pozostal dziki,nigdy nie wychodził do obcych.,po prostu panicznie sie bał.Jesteśmy rodzina ,ktora wiekszośc dni wolnych spedza w pleneże ,ze swoimi zwierzakami.No i stało sie nieszczescie ,Huncwotek przestraszył sie,...bylismy wtedy nad rzeka... nad Warta i uciekł, szukalismy go po wsiach polach ,kilkanascie kilometrow brzegów rzeki Warty zostało przez nas zdeptanych w poszukiwaniu naszego kocura nic z tego, pozostał tylko wielki smutek :cry:
Ostatnio edytowano 25.08.2009 22:43 przez petris, łącznie edytowano 1 raz
drusilla
Cromaniak

Postnapisał(a) drusilla » 13.05.2007 17:47

Z naszym było podobnie - dostaliśmy go jak miał 3 tygodnie :D Karmiłam go przez kolejne 2 strzykawką - do tej pory ma problemy z piciem :lol: Najpierw musi umoczyć cały ryjek :lool: Kotkę zabił samochód a 3 kociaki trzeba było ratować - na szczęście każdy znalazł ciepły domek. Obcych panicznie się boi - jak wchodzi ktoś nieznajomy kocur ucieka za fotele i potrafi tam przesiedzieć bez ruchu nawet kilka godzin :devil: Na zewnątrz go nie wypuszczamy - raz pojechał z nami nad wodę i przesiedział 3 godzinki pod samochodem :lol: Po nieudanej nauce latania 9 lat temu nawet na balkonie siedzi przypięty :twisted:
No i niezbyt towarzyski jest - jak przed kimś nie ucieka to na niego syczy :nice: - przy próbie pogłaskania. Warczy i gryzie jak piesio ... albo jego pani :P :lool:
Obrazek
petris
Cromaniak

Postnapisał(a) petris » 13.05.2007 18:27

drusilla napisał(a):Z naszym było podobnie - dostaliśmy go jak miał 3 tygodnie :D Karmiłam go przez kolejne 2 strzykawką - do tej pory ma problemy z piciem :lol: Najpierw musi umoczyć cały ryjek :lool: Kotkę zabił samochód a 3 kociaki trzeba było ratować - na szczęście każdy znalazł ciepły domek. Obcych panicznie się boi - jak wchodzi ktoś nieznajomy kocur ucieka za fotele i potrafi tam przesiedzieć bez ruchu nawet kilka godzin :devil: Na zewnątrz go nie wypuszczamy - raz pojechał z nami nad wodę i przesiedział 3 godzinki pod samochodem :lol: Po nieudanej nauce latania 9 lat temu nawet na balkonie siedzi przypięty :twisted:
No i niezbyt towarzyski jest - jak przed kimś nie ucieka to na niego syczy :nice: - przy próbie pogłaskania. Warczy i gryzie jak piesio ... albo jego pani :P :lool:
Obrazek

Rozumiem je bardzo i wcale im sie nie dziwie!To co nieraz widze, okrucienstwo nas ludzi jest ogromne,nieraz nie mozna tego sobie wyobrazic.Przepraszam!! Mąz mowi ,ze dzis nie czwartek i nie ma "kobry" :?
Nie moge miec kota ,poniewaz corka ma uczulenie,oczy niesamowicie jej puchną.Nie wiedzielismy o tym do chwili kiedy Huncwotek nam zginoł.Przestała chorowac.Mielismy go 8 lat.
U-la
Cromaniak

Postnapisał(a) U-la » 13.05.2007 19:40

Miło sie czyta... Ech...
Całe moje dzieciństwo, to wakacje na wsi, gdzie różnorakich dwu- :wink: i czworonogów zawsze było pełno. Wszyscy w rodzince mamy hopla na punkcie zwierzaczków, ale w małym mieszkaniu w bloku były tylko chomiki, świnka morska i rybki.

A teraz nie mieszkam na swoim i niestety zwierzak też odpada... A na dodatek gdzies dwa lata temu okazało się, że mam paskudną alergię na kocurki... :cry:

Fajnie piszecie o tych sprawach :D :D :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2007 19:52

shtriga napisał(a):...Fajnie piszecie o tych sprawach :D :D :D

Bo to i temat wdzięczny. W końcu np. pies to jedyny przypadek przyjaźni (i to takiej na amen), którą można kupic za pieniażki :wink: Pies Cię nie zdradzi, człowiek..........
Pozdrav :papa:
velo_12
Cromaniak

Postnapisał(a) velo_12 » 13.05.2007 20:15

Oto mój Mikuś, czyli "totalna demolka" :twisted: :lol: :D
Obrazek
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2007 22:00

No to wrzuce moje stadko pilnowaczy :lol:
1) Jerry Lee - Kierownik działki :lol: (piesek wzięty ze schroniska)
Obrazek
2) Borys - podwładny Kierownika działki :lol:
Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.05.2007 22:28

Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone