Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak kochacie swoje zwierzaki??? Nie myślę o żonach i ..... !

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
artur 29
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur 29 » 16.05.2007 22:04

Obrazek
Nasz Biszonek - Nicola (ten biały). Ma dwa lata, za miesiąc jedzie trzeci raz do Cro.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 17.05.2007 10:20

petris napisał(a):Lubuszalin" A za oknem owczarek nadal wyje, pewnie wlasciciel pochlal i spozni sie do domu."
Czy w Lubuskim nie ma stowarzyszenia"Opieki nad zwierzetami"lub po prostu POLICJI, aby zgłosic,ze ktoś zneca sie nad psem lub innym zwierzeciem ? j/w podano linki. Jednak stosuje sie w naszym kraju kary dla ludzi nieodpowiedzialnych.Dla czego nie zglosisz??
.

Zawsze dzwonie jesli pies blaka sie po osiedlu lub wyje zbyt dlugo.W policji sa ludzie ktorzy sie tym zajmuja na szczescie.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 17.05.2007 10:24

chesjowisz napisał(a):
Lubuszanin napisał(a):
petris napisał(a):
Lubuszanin napisał(a):Czy to prawda, ze psy, koty czuja jak ludzie?.

Sa bardziej wrażliwsze,wierniejsze i madrzejsze. :) A uczucia...to sie nie da opisac...Widzialam to juz wiele razy.
.

Ciekawe, czy one tak lubia czekac na domownika caly dzien, az wyprowadzi go na spacer?.Bo mnie szlak trafia przebywanie w domu i czekanie kiedy ktos znajdzie chwile czasu i zabierze mnie na spacer.

ale z Ciebie maruda :D weż psa ze schroniska już będzie ktoś Cię miał zabrac na spacer ( ewentulanie kota ,możesz go wyprowadzać na smyczy)

Mialem kotka, ale niestety po 8 latach zachorwal i trzeba byla ja uspic.A psa nie wezme, bo szkoda mi go zeby dusil sie w bloku niczym sparalizowany czlowiek uwiazany do lozka.
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 17.05.2007 11:18

Lubuszanin napisał(a):Zawsze dzwonie jesli pies blaka sie po osiedlu lub wyje zbyt dlugo.W policji sa ludzie ktorzy sie tym zajmuja na szczescie.

To ty kolego prawie jak rakarz jesteś!! tylko taki cichutki dzwoniacy z domowego zacisza
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2007 14:56

Lubuszanin:

To znaczy, że chcesz nam wszystkim odradzić posiadanie psów, bo sam nie masz warunków? A jak ktoś mieszka w wielkim domu, psa trzyma w boksie i pracuje po 14 godzin to może?
Wygląda, że twoje posty mają na celu rozbicie fajnego wątku i nic poza tym...

Mój pierwszy piez przeżył tylko dlatego, że ktoś zadzwonił do Towarzystwa Opieki i łotrowi, który go męczył zabrano psa do schroniska

Ale czas życia psa w schronisku zależy od niestety kasy...
W małych, biednych schroniskach to jest dwa tygodnie szansy na nowy dom i przeżycie a później...

Zachęcam Wszystkich Do Brania Zwierząt Ze Schronisk - Ratujecie Im Życie I Zapewniacie Sobie Ich Co Najmniej Przyjaźń!!!

Pozdrawiam Igor
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 17.05.2007 19:00

VOID napisał(a):
Lubuszanin napisał(a):Zawsze dzwonie jesli pies blaka sie po osiedlu lub wyje zbyt dlugo.W policji sa ludzie ktorzy sie tym zajmuja na szczescie.

To ty kolego prawie jak rakarz jesteś!! tylko taki cichutki dzwoniacy z domowego zacisza

Policja to nie rakaze, tylko upomna wlasciciela.A co zrobic z blakajacym psem, mam je zabierac do domu?.Moze lepiej zeby pogryzl jakies dziecko?
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 17.05.2007 19:20

Lubuszanin napisał(a):
VOID napisał(a):

Policja to nie rakaze, tylko upomna wlasciciela.A co zrobic z blakajacym psem, mam je zabierac do domu?.Moze lepiej zeby pogryzl jakies dziecko?

Lubuszanin Ty czasami pomyśl co napiszesz.Temat jest o ukochanych zwierzętach ,a nie o Twoich dylematach egzystencjonalnych na temat zwierząt co są na balkonach i się błąkają.
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 19.05.2007 15:13

Obrazek
Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2007 11:28

No dalej... :D
Pochwalcie się swymi uciechami.
Że też ja nie mam skanera. Połowa odbitek za ostatnie 9 lat w mojej szufladzie jest z naszymi psami.
Tylko te z dalekich wyjazdów (do Cro, albo w góry) są bez nich.

Ale przecież Wy macie cyfrówy, co widać w innych wątkach.

Prosimy o zdjęcia :!: :D :!: :D :!: :D :D :!: :D
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 29.05.2007 12:06

no nie wiem ,czy to jest młość do psów,czy innych zwierząt. Zobacz na oczy psiaka na Twojej szyi,jaki jest przerażony!! :cry: :(
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 29.05.2007 12:07

no nie wiem ,czy to jest młość do psów,czy innych zwierząt. Zobacz na oczy psiaka na Twojej szyi,jaki jest przerażony!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2007 13:46

Ale za to jak się cieszył, po postawieniu na podłodze :)
A poważnie, ma do mnie pełne zaufanie i nie bezpodstawnie.
Chętnie o Nim opowiem więcej jeśli chcesz (chcecie).

W zasadzie to spodziewałem się krytyki za To zdjęcie w Tym wątku, zapewniam, że to harpagan wioskowy i podnoszenie na 2 metry to pikuś... w porównaniu z np. walkami godowymi.
O! Właśnie przyszedł i szczeka pod drzwiami :)
Pozdro Igor
anna iwona
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna iwona » 29.05.2007 13:48

Pan Aogito napisał(a):Obrazek
Kot Dżons.Ulubiona zabawa .Ganianie po drzewie za dwoma srokami.
Bawi się tak od trzech lat.Sroki strasznie się z niego śmieją ,że nie umie ich złapać. :D
Obrazek
Kot Maluch.Lubi ,,śpiewać'' jak wchodzi do domu opowiadając swoje przygody podwórkowe.
Obrazek
Kotka Czarnulka.Prawdziwa Dama.

Podoba mi się ten Maluch. Pozostałych nie widzę. Czy on naprawdę ma takie żółto-pomarańczowe oczy, czy to tylko tak na zdjęciu?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2007 09:09

Kupiłem cyferkę, nauczyłem się wklejać to pokażę moją szaloną parkę;

białas Ender 10 lat temu wyrwany ze "schronu", grubsza Ksena 5 lat temu "odzyskana z ulicy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A co tam u Was i Waszych uciech?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2007 09:51

igg napisał(a):...A co tam u Was i Waszych uciech?

Moje futerkowce ledwo zipią :lol: Ale jakbym miał tyle futra to też bym miał wszystkiego dość w takie upały. Dobrze, że wyczaiłem, że radocha dla moich psiaków to włączony zraszacz wody - zabawy i chłodzenia mają więc pod dostatkiem :lol:
Pozdrav dla wszystkich psiarzy :lol: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak kochacie swoje zwierzaki??? Nie myślę o żonach i ..... ! - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone