napisał(a) piotrulex » 02.09.2020 12:46
robertms napisał(a):pabbllo_ldz napisał(a):marekkowalak napisał(a):Może się nie znam, ale wakacje polegają na odpoczynku, a nie na wydaniu jak największej ilości gotówki. Może komuś sprawia przyjemność mieszkanie pod namiotem (bo czemu by nie) zamiast w pięciogwiazdkowym hotelu? A może po prostu ktoś jest oszczędny, zaradny i potrafi sobie zorganizować tanie wczasy? i w ten sposób wypocznie lepiej od tych którzy wydają dużo...
Dla mnie osobiście żadnym wypoczynkiem nie jest all-inclusive i raczej nigdy się na to nie skuszę - to już lepiej bym wypoczął pod namiotem.
Ja tylko dodam że wyjazd pod namiot również wiążę się z kosztami, a w niektórych przypadkach parcela na dobrym kempingu w 1-2 rzędzie od morza to kosztuje ok. 60 euro za dobę za 4 osoby. A i 60 euro może być nieraz mało w sezonie..
Każdy spędza urlop tak jak lubi i za tyle na ile go stać.
Nie jestem amatorem namiotow, ale ceny parceli campingowych faktycznie "rywalizuja" z apartmanami w 1-2 linii.
Ale skoro jest popyt, pewnie rynek sam sie reguluje...

A my jesteśmy
I tak długo będziemy jeździli pod namiot jak zdrowie i portfel pozwoli

Jak zbiedniejemy to zaczniemy jeździć np. do tzw. apartamentów

Tam gdzie my jeździmy to w sezonie będzie za mało 60E dla 4 osób, aby się na najtańsze, nieparcelowane miejsca załapać
Z ciekawości sprawdziłem cennik 2020 i wychodzi za najtańszą opcję 75,3E + klimatyczne, meldunkowe, ubezpieczenie itd
Rafi70 napisał(a):Było już sporo o tym, parcela na kilku kempingach w Cro (takich z basenami i zjeżdżalniami ) jest droższa niż apartament ,ale ci od all inclusive tego nie zrozumieją

No nie zrozumieją

Camp o którym powyżej wspominam dla przykładu nie ma basenu ani zjeżdżalni