napisał(a) Viniu » 01.09.2020 12:58
kaeres napisał(a):Koszty wakacji 2020 podliczone
Jelsa 14 nocy 2+1
Noclegi - 3780€
Transport do, z i na miejscu (z winietami, promami i bramkami) - 1785zł
Wydatki na miejscu - 4360zł
Awaria samochodu - 750zł
Zakupy spożywcze, kremy, apteczka, dmuchańce, maski, materace - 875zł (nie wiem dlaczego ludzie tego nie wliczają twierdząc, że np, dmuchańce, maski, buty do wody to są koszty jednorazowe na wiele lat. Jakoś ja muszę je ponieść co wczasy

).
...noo... faktycznie 24tys. za 2 tygodnie 2+1... Sporo...
Nie sądziłem że w temacie dot. kosztów wypoczynku bedziemy analizować dzienny jadłospis
Chwile też zastanawiałem się czy w ogóle powinienem brać udział w dyskusji na temat tego co i ile je moja rodzina
Ale ok, chcąc uspokoić wszystkich zatroskanych o kondycje mojej rodziny.. (zanim komuś wpadnie do głowy uprzejmie donieść na niebieską linie):
- Śniadania w niczym nie odbiegaly od domowych: dzieci platki/musli na mleku sojowym/ryżowym, my normalne kanapki czy to z serem/wędliną + pomidory, ogorki, kawa, herbata.
- Obiady: różnie, raz spagetti, innym makaron ze szpinakiem, ryż z jakimś sosem, gołąbki, jakis gulasz z kaszą, itp.
- dzieci lody na deser z restauracji na plaży
- kolacje również jakieś kanapki, ryż z dżemem (własnej roboty), znienawidzone "berlinki" czy inne jajka + dwa wypady na kolacje do konoby (każdy wybieral co chciał... Dzieciaki oczywiscie pizzę

)
Jak widac moja rodzina głodem nie przymiera... Ani podczas urlopu ani w domu