Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
chmurkii
Autostopowicz
hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) chmurkii » 16.07.2006 11:04

Własnie wróciłem z wyspy Hvar-konkretnie Zavala.Jeżeli macie pytania
jestem do dzspozycji. :D
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 16.07.2006 11:31

Też wróciłem wczoraj z Zavali.Jak to się stało,że się nie spotkaliśmy :?: :(
chmurkii
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) chmurkii » 16.07.2006 19:27

Mieszkaliśmy w apartamencie Nautic.Sądzę że Zavala na pobyt z małym dzieckiem to idealne miejsce.Jestesmy zachwyceni.mam jedno pytanie.Wracałeś autostrada czy przez Plitwice.My wracalismy przez Plitvice.Było całkiem dobrze.No,na prom do Drvennika czekaliSmy około 2,5 godziny.Pozdrawiam.
pjasm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pjasm » 17.07.2006 09:55

chmurkii napisał(a):Własnie wróciłem z wyspy Hvar-konkretnie Zavala.Jeżeli macie pytania

Witam.
W tym roku też wybieram się do Zavali 8 - 15.09.2006 r. i mam parę pytań:
1. jak z zaopatrzeniem na miejscu, czy jest kantor i czy można w sklepach płacić kartą,
2. jak z restauracjami lub pizzeriami,
3. jakie plaże - czy żwirowe,
4. czy byłeś na Pakleni Otoci - jeśli tak jakie miejsce polecasz,
5. jak z apartamentami w Zavali czy jest ich dużo, jadę we wrześniu i mam nadzieję, że na miejscu coś fajnego uda mi się znaleźć, a może polecisz coś fajnego i blisko plaży.
Jeśli nie sprawi to problemu proszę o parę fotek plaż - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dwa lata temu bylem w Primostenie a rok temu w Orebić - czy Zavala jest dużo spokojniejsza i mniejsza od Orebica.
Poleć coś co warto na Hvarze zobaczyć. Ja planuje odwiedzić Hvar, Jesle, Vrboske, Stari Grad, Pakleni Otoci, Zlatni Rat i Bol.
Czy w Zavali jest jakaś wypożyczalnia sprzętu pływającego i skuterów. Czy i jak można dostać się na wyspę Scredo.
Z góry dzięki za info.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 17.07.2006 21:53

chmurkii napisał(a):Mieszkaliśmy w apartamencie Nautic.Sądzę że Zavala na pobyt z małym dzieckiem to idealne miejsce.Jestesmy zachwyceni.mam jedno pytanie.Wracałeś autostrada czy przez Plitwice.My wracalismy przez Plitvice.Było całkiem dobrze.No,na prom do Drvennika czekaliSmy około 2,5 godziny.Pozdrawiam.

Wracałem autostradą-szybko,gładko i bezkorkowo :lol:A na prom w Sucuraju praktycznie nie czekałem.Miałem takiego farta,że podjechałem ,stanąłem w kolejce,kupiłem bilety i właśnie prom podpłynąl.Załapałem się jako trzecie od końca auto. Jak potem policzyłem na promie mieści się ok.30 aut osobowych.Jak będziecie stali w kolejce to sobie możecie policzyć,czy się Wam uda zmieścić ,czy nie :)
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 17.07.2006 22:26 przez wojan, łącznie edytowano 1 raz
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 17.07.2006 22:10

pjasm napisał(a):
chmurkii napisał(a):Własnie wróciłem z wyspy Hvar-konkretnie Zavala.Jeżeli macie pytania

Witam.
W tym roku też wybieram się do Zavali 8 - 15.09.2006 r. i mam parę pytań:
1. jak z zaopatrzeniem na miejscu, czy jest kantor i czy można w sklepach płacić kartą,
2. jak z restauracjami lub pizzeriami,
3. jakie plaże - czy żwirowe,
4. czy byłeś na Pakleni Otoci - jeśli tak jakie miejsce polecasz,
5. jak z apartamentami w Zavali czy jest ich dużo, jadę we wrześniu i mam nadzieję, że na miejscu coś fajnego uda mi się znaleźć, a może polecisz coś fajnego i blisko plaży.
Jeśli nie sprawi to problemu proszę o parę fotek plaż - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dwa lata temu bylem w Primostenie a rok temu w Orebić - czy Zavala jest dużo spokojniejsza i mniejsza od Orebica.
Poleć coś co warto na Hvarze zobaczyć. Ja planuje odwiedzić Hvar, Jesle, Vrboske, Stari Grad, Pakleni Otoci, Zlatni Rat i Bol.
Czy w Zavali jest jakaś wypożyczalnia sprzętu pływającego i skuterów. Czy i jak można dostać się na wyspę Scredo.
Z góry dzięki za info.

1.W Zavali jest jeden sklep ,zaopatrzenie we wszystkie podstawowe towary wystarczające.Kantoru nie ma,ale w sklepie wymienieją i przyjmują zapłatę w euro po kursie 7.20(na granicy wymienałem po 7.02).Terminalu do płacenia kartą nie zauważyłem.
2.Są dwie pizzerie ,oferujące też inne jadło np.kalmary z rusztu -degustowałem-dobre :)
3.Wybrzeże generalnie skaliste,ale można znaleźć zatoczki z drobnym żwirkiem i łagodnym zejściem do morza,są tez dwie dłuższe żwirowe plaże.
4.Na Pakleni nie byłem :cry:
5.Myślę,że we wrześniu z apartementami nie powinno być kłopotu i chyba będzie taniej.Namiary na apartament ,w którym mieszkałem masz tutaj
forum/viewtopic.php?t=12372&highlight=
Zavala jest na pewno spokojniejsza od Orebica bo to po prostu duża wioska :lol:
Wypożyczalni sprzętu pływającego nie ma,a na wyspę Scredo można z portu popłynąć małym stateczkiem typu taxiboat.
Pozdrav.
P.S Fotki plaż pójdą na podany adres.
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 23.07.2006 10:46

Cześć Andrzej!
Pozdrowienia dla Aliny i dzieciaków.
Jeszcze raz serdeczne dzięki za woreczki na kostki lodowe, wyobraź sobie, że wisiały na drzewie aż do 12.00 - trochę przysnęliśmy tego dnia.
Miałem możliwość obserwować "niewielki" pożar na sąsiedniej wyspie, kiedy patrzeliśmy z okolicy sklepu wyglądał na płonącą Korculę.
Powrót w miarę, jeśli nie liczyć korka 5,5km przed tunelem Svati Rok i objazdu na Słowacji.
A kurs w sklepie spadł ostatnio "aż" do 7,18 :D
Crozdrav
J@nek
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 23.07.2006 11:21

Noo..Cześć Janku :!: Dzięki za pozdrowienia.Mam nadzieję,że woreczki się przydały.Rano przed naszym wyjazdem nie chcieliśmy Was budzić,dlatego powiesiłem je w dość widocznym miejscu :lol: Cieszę się,że wróciliście cało i zdrowo.Ja właśnie siedzę nad moją relacją z pobytu w Zavali(ot taka pseudoliteratura).Jak będziesz miał trochę czasu i ochoty to może też coś dopiszesz?
Pozdrawiam serdecznie.
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 23.07.2006 13:19

wojan napisał(a):Noo..Cześć Janku :!: Dzięki za pozdrowienia.Mam nadzieję,że woreczki się przydały.Rano przed naszym wyjazdem nie chcieliśmy Was budzić,dlatego powiesiłem je w dość widocznym miejscu :lol: Cieszę się,że wróciliście cało i zdrowo.Ja właśnie siedzę nad moją relacją z pobytu w Zavali(ot taka pseudoliteratura).Jak będziesz miał trochę czasu i ochoty to może też coś dopiszesz?
Pozdrawiam serdecznie.

Jasne, że dodam swoje trzy grosze.
Ale na razie muszę odpocząć, wyjechałem z Zavali 5.45 w sobotę,
a w Bielsku byłem dzisiaj o 01.15 - trochę to trwało...
Crozdrav
J@nek
klara
Podróżnik
A jak z cenami?

Nieprzeczytany postnapisał(a) klara » 23.07.2006 18:38

Ciekawia mnie ceny na Hvarze- średnio ile może kosztuje apartament dla 4 osób? W tym roku jade na Hvar i tak z czystej ciekawości chciałabym wiedzieć. Dzięki.
J@nek
Croentuzjasta
Re: A jak z cenami?

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 23.07.2006 19:06

klara napisał(a):Ciekawia mnie ceny na Hvarze- średnio ile może kosztuje apartament dla 4 osób? W tym roku jade na Hvar i tak z czystej ciekawości chciałabym wiedzieć. Dzięki.

Odpowiadając żartobliwie to napisałbym tak:
"Średnio, zwierzątka w zagrodzie mają po trzy łapki..." :D
Ale do rzeczy, napisz kiedy się wybierasz, bo termin pobytu odgrywa tutaj decydującą rolę.
Crozdrav
J@nek
klara
Podróżnik
hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) klara » 24.07.2006 20:11

Wybieramy się w drugiej polowie sierpnia. W ubieglym roku w podobnym czasie płacilismy 54 euro na 4 osoby,ale w okolicach Splitu (dwie sypialnie, pokój dzienny , kuchnia, toaleta z łazienka i 2 tarasy :D ). ciekawa jestem czy ceny wzrosly czy raczej nie musimy spodziewac sie szoku finansowego. Pozdrawiam
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 24.07.2006 20:42

Powiedz mi- prosze-czy dziala juz stacja benzynowa w Starym Gradzie.Budowali cos przy glownej drodze do Hvaru... :D
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 24.07.2006 21:35

klara napisał(a):Wybieramy się w drugiej polowie sierpnia. W ubieglym roku w podobnym czasie płacilismy 54 euro na 4 osoby,ale w okolicach Splitu (dwie sypialnie, pokój dzienny , kuchnia, toaleta z łazienka i 2 tarasy :D ). ciekawa jestem czy ceny wzrosly czy raczej nie musimy spodziewac sie szoku finansowego. Pozdrawiam

Poszperaj np. tutaj:
http://www.adria-island.org/pl/wyspa/ch ... wyspa_hvar
Uśredniając, ceny pozostały na tym samym poziomie.
Miłego wypoczynku :D
J@nek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 26.09.2006 21:22

Troche zdjęć,nie tylko z Hvaru,moze sie komus spodobają??
http://www.petris.dobrebopolskie.com/Default.aspx

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone