Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie z hvaru

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
moncia
Turysta
gdzie z hvaru

Nieprzeczytany postnapisał(a) moncia » 04.07.2007 19:01

Witam wszystkich fanów Chorwacji , mam pytanie ponieważ będę 8 dni na Hvarze to chciałabym wiedzieć jakie wycieczki z Hvaru są organizowane i ewentualnie gdzie pływają promy, taksówki wodne itp. Wiem ,że mogę na Pakleni Otoci popłynąć taksówką wodną, ale może są jakieś inne miejsca do których warto się stamtąd wybrać (nie pytam o ląd bo tam już byłam i zwiedziłam ) róznymi środkami pławającymi :)
z góry dziękuję za odpowiedź
a jeśli pamiętacie ceny to również proszę
lasilla_amarilla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lasilla_amarilla » 04.07.2007 20:39

Witaj
Z Hvaru pamiętam, że płynęliśmy prywatnym stateczkiem na sąsiednią wyspę Brac na słynną plażę Zlatny Rag ( za ewentualne błędy w pisowni przepraszam ;)) i było super, warto to zobaczyć. Niestety cen nie pamiętam, gdyż było to 4 lata temu. W okolicach portu pełno było odsyłaczy na stateczki oferujące rożne atrakcje np fish picnic, także na miejscu na pewno coś znajdziecie.
Pozdrawiam :)
Vulpinus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vulpinus » 04.07.2007 20:51

Biuro turystyczne ATLAS w Hvarze ma w ofercie: 1) zwiedzanie miasta, 2) całodzienną objazdówkę po wyspie, 3) rejs całodzienny "Piknik rybny", 4) całodzienną wycieczkę do Bolu ( Złoty róg ) na wyspie Brac, 5) całodzienną wycieczkę do Błękitnej Groty na wyspie Bisevo, 6) całodzienna wycieczka "Rafting na rzece Cetinie", 7) całodzienną wycieczkę do miasta Korcula i na wyspę Mljet, 8 ) "Mini żegluga" - rejs wokół Pakleni otoci, 9) całodzienną wycieczkę do Dubrownika, 10) całodzienną wycieczkę "Wodospady na rzece Krka i miasto Sibenik", 11) pół dzienną wycieczkę do Splitu i Trogiru, 12) pieszą wycieczkę do Milnej i opuszczonej wioski Male Grablje. Niektóre rzeczy dubluje słabiuteńka konkurencja ( jedynie dodatkowo natknąłem się na objazd wyspy jeepami ( wjazd na Sveti Nicola 628 n.p.m.) ) Część tych rzeczy można zrobić własnym samochodem lub lokalną komunikacją ( Stari Grad, Jelsa, Vrboska ). Pieszy spacer do Milnej można sobie samemu zrobić. Ceny były dla mnie trochę wygórowane, a czas netto poświęcony głównym atrakcjom zbyt mały ( Dubrownik - 10 godzin podróży a w mieście cztery godziny ). Niewiele lepiej z Cetina i Krka. W razie zainteresowania dokładnie przepytać o program w biurze albo przepytać "naganiaczy" rezydujących wieczorem przy pseudo żaglowcach przy nadbrzeżu, albo zapytać o referencje wracających wieczorem uczestników. Ja pojechałem do Hvaru aby się smażyć i pławić. Większość z tych imprez ma w programie posiłek, czas wolny, plażowanie i pływanie a to maiłem nie ruszając się z miasta.
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 04.07.2007 21:14

Polecam odwiedzenie wyspy Bisevo, która posiada w zatoczkach piaszczyste plaże oraz znane jaskinie. Najdłuższa to Medvjednina o dług. 150 m, a najbardziej atrakcyjna z powodu gry świateł i barw - nadmorska Jaskinia Lazurowa ( Modra Spilja) w zatoce Balun na pn. wsch wyspy. Z jaskinią tą mierzyć się może jedynie słynna Lazurowa Grota na włoskiej wyspie Capri.
Jak pisze mój poprzednik biura turystyczne w Hvarze organizują taką wycieczkę.
ela.m
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ela.m » 05.07.2007 18:33

Ja polecam ci zobaczyć plaże w Zavali, my pojechaliśmy tam samochodem ale z atrakcjami np. jazda przez ciemny i ciasny tunel jednokierunkowy no i te wąskie uliczki, adrenalina rosła! Jeślina Hvarze to koniecznie wejdź na zamek on sam taki sobie ale widoki to coś pięknego!

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone