Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie pierwszy raz do Chorwacji?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sysunia1982
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sysunia1982 » 27.06.2008 08:35

Witam!
W sierpniu jedziemy po raz pierwszy do Chorwacji?Będziemy podróżowali samochodem z naszym psiakiem. Chcemy spać pod namiotem i zatrzymać się góra na 2 kempingach (mamy tylko 3 tygodnie). Postanowiliśmy jechać przez Austrię.
Proszę o info. w jakie miejsca warto pojechać po raz pierwszy i gdzie na kempingach przyjmą nas z psem. Miejsce najlepiej zacienione, bo w pełnym słońcu psiak będzie się męczył. Chcielibyśmy zobaczyć kilka ciekawych miejsc i powylegiwać się na plaży.
Z góry dziękuję.
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 27.06.2008 08:49

najciekawsze miejsca w Cro to wg mnie Riwiera Makarska oraz Plitvickie Jeziora.
Sysunia1982
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sysunia1982 » 27.06.2008 08:55

victoo napisał(a):najciekawsze miejsca w Cro to wg mnie Riwiera Makarska oraz Plitvickie Jeziora.

A z psiakiem mamy tam dostęp, tzn. znajdziemy kemping w okolicy. Może jakiś konkretny?
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 27.06.2008 10:30

victoo napisał(a):najciekawsze miejsca w Cro to wg mnie Riwiera Makarska oraz Plitvickie Jeziora.

Kwestia gustu, Makarska jest dobra dla osób, które lubią gwar i dużo ludzi.
Można by wymieniać mnóstwo miejsc: Dubrovnik, Primośten, Zadar, Peljesać, Split, Trogir no całe mnóstwo miejsc odludnych na których jest tylko morze i święty spokój :D
Ewa Góra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Góra » 27.06.2008 12:06

No ,muszę dodać swoje trzy grosze...No cóż ,radziłabym jednak zastanowić się nad wyjazdem ze zwierzęciem.
Popełnilismy onegdaj taka rzecz i własciwie leczyłam psa przez kolejne pół roku.Mamy ukochaną sunie marki bokser.Jak miała 2 lata zabraliśmy ją z nami na wakacje.Jechaliśmy wówczas na camping na PAG.Tam nas nie przyjęli-zakaz wejścia z "hundem" .Chyba camp Strasko-jak pamietam.Wylądowaliśmy w Privlace.No i tak: po wodzie z morza-rzyganko i to drugie.Łapy poranione od kamerdołów na plaży/ że nie wspomnę jak się męczyła na upale/ oczy naświetlone, a pod skóra na grzbiecie brzydkie zgrubienia-prawdopodobnie,dlatego,ze nie płukaliśmy jej po słonej wodzie.A ponieważ mój piesek jest kulturalnym stworzeniem i byle gdzie nie zostawia qpki-to biegaliśmy z nią dobry kawał drogi-aby zrobiła to lub tamto.
Jednym słowem masakra.Oczywiście zero zwiedzania.
Nadmieniam,że pies musi posiadać swój paszport z aktualnym zaświadczeniem o stanie zdrowia, które jest wydawane przez odpowiednia placówkę weterynaryjna.Nie musza się tego czepić-ale mogą.
Sysunia1982
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sysunia1982 » 27.06.2008 12:28

Hmmm...no to nie było miło. No, ale przecież w naszym morzu psiaki też się kapią i nic im nie jest.
No tak, ale ja nie mam z kim zostawić psiaka. Może są jakieś dogodniejsze regiony...dla pobytu z psem.
Ewa Góra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Góra » 27.06.2008 13:07

Zawsze możecie zryzykować przecież.Każdy powinien uczyć się na własnych doświadczeniach.Poza wszystkim pies psu nierówny.Wasz może okazać się najfajniejszym kumplem, a nie zawadą. Napisałam tutaj o własnej historii.
Psa się przecież ma , a nie miewa,więc jeśli macie pomysł,aby z nim spędzić wakacje,to miejcie chociaż wyobrażenie,że może nie być łatwo.
Pozdrawiam Was i pieska.
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 27.06.2008 13:08

Ja bym zrobił wszystko aby nie mordować zwierzęcia tak długą podróżą i chorwackimi upałami. Nie dość, że psiak będzie przeżywał katorgi to jeszcze Wy będziecie mieć problem przez 24h.
Sysunia1982
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sysunia1982 » 27.06.2008 13:38

Czyli za wszelką cenę szukać tu na miejscu opiekunki dla labka???
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 27.06.2008 13:49

My tak robimy rok w rok.
Sysunia1982
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sysunia1982 » 27.06.2008 13:53

fafikdog napisał(a):My tak robimy rok w rok.

Zostawiacie psa, rozumiem?
Sysunia1982
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sysunia1982 » 27.06.2008 13:58

Sysunia1982 napisał(a):
fafikdog napisał(a):My tak robimy rok w rok.

To znaczy nasz pies nie morduje się szczególnie w drodze. Skłonna byłabym napisać, że lubi z nami podróżować. Tylko nie wiem, jak z bezpośrednim pobytem na miejscu. Jeśli chodzi o to słoneczko, to ja też nie jestem w stanie siedzieć cały dzień na plaży i się opalać, raczej wolę cień.
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 27.06.2008 14:10

Ma zapewnioną opiekię u rodziny.
On ma 2 tygodnie wakacji i my też ;)
Przecież męczyć psa przez tyle godzin w aucie po to, żeby dogorywał w upale to nieludzkie.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone