Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie na Istrie?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Missiek
Globtroter
Gdzie na Istrie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Missiek » 01.08.2009 12:27

Witam. Jaką miejscowośc na Istrii polecacie dla młodych ludzi? Ile jest kilometrów na Istrie od Cieszyna? Może ktoś z Was ma namiary na jakiś apartament dla 4 osób? Za odpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrav.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 01.08.2009 12:52

Missiek napisał(a):Witam. Jaką miejscowośc na Istrii polecacie dla młodych ludzi? Ile jest kilometrów na Istrie od Cieszyna? Może ktoś z Was ma namiary na jakiś apartament dla 4 osób? Za odpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrav.

Funkcja "Szukaj"+GoogleMaps prawdę Ci powiedzą.
Jinikao
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jinikao » 01.08.2009 14:38

Rovinj, Piekne miasto, najwieksza dyska na Istri - za darmo!!! Warto sie zatrzymac. Apartament - G. Tertinia 3 52210 Rovinj Croatia Ljiljana Kukulj Tel/fax 00385/52/811 853 e-mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
aniaCi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaCi » 16.11.2009 22:39

Polecam Opatije, jak się znudzi to można pojechać do pobliskiej Rijeki. W Opartiji są co najmniej 2 agencje, gdzie bez problemu ( w sezonie z większym problemem:) można znaleźć kwatery.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.11.2009 11:24

O rany, jak można na urlop polecać Opatiję 8O 8O
Chyba tylko na zasadzie przekory, zauroczenia "bogatymi" Niemcami, wystawami wielu sklepów...
Do tej miejscowości wg mnie, można tylko wpaść, zobaczyć i uciekać, szybko uciekać do uroczego zakątka w okolicy.
Ale oczywiście co się komu podoba...
W innym wątku o Istrii jest podanych wiele miejsc, do których warto pojechać.
aniaCi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaCi » 21.11.2009 21:46

Wiecie co... forum to chyba takie miejsce, gdzie każdy mówi o swoich doświadczeniach i mówi, co jemu się podoba/-ło. Taka wymiana myśli, poglądów... i powinno obyć bez oceny gustów. Maćku1956 zamiast krytykować zaproponuj coś... coś co Ty polecasz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.11.2009 21:57

aniaCi napisał(a):.... Maćku1956 zamiast krytykować zaproponuj coś... coś co Ty polecasz

1) a gdzie on Cie krytykuje :?: - napisał jak byk: "wg mnie", więc cytując Ciebie: "forum to chyba takie miejsce, gdzie każdy mówi o swoich doświadczeniach i mówi, co jemu się podoba/-ło. Taka wymiana myśli, poglądów" nieprawdaż :?: :lol:
2) Maciek nie tylko, wg Ciebie, krytykuje ale swoje spostrzeżenia opisał w swoich relacjacjach na forum i zawsze możesz sprawdzić co poleca i co jemu się podobało w HR :wink:
3) równiez mam identyczne zdanie co Maciek nt. wakacji w Opatiji - i to nie krytyka Twojej osoby a moje zdanie na ten temat :lol:
aniaCi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaCi » 22.11.2009 17:57

"O rany, jak można na urlop polecać Opatiję" - Zdanie swoje podtrzymuje. To jest krytyka. Reszta wypowiedzi Maćka to Jego zdanie.

Piotrek_B napisał(a):
aniaCi napisał(a):.... Maćku1956 zamiast krytykować zaproponuj coś... coś co Ty polecasz

1) a gdzie on Cie krytykuje :?: - napisał jak byk: "wg mnie", więc cytując Ciebie: "forum to chyba takie miejsce, gdzie każdy mówi o swoich doświadczeniach i mówi, co jemu się podoba/-ło. Taka wymiana myśli, poglądów" nieprawdaż :?: :lol:
2) Maciek nie tylko, wg Ciebie, krytykuje ale swoje spostrzeżenia opisał w swoich relacjacjach na forum i zawsze możesz sprawdzić co poleca i co jemu się podobało w HR :wink:
3) równiez mam identyczne zdanie co Maciek nt. wakacji w Opatiji - i to nie krytyka Twojej osoby a moje zdanie na ten temat :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.11.2009 18:32

maciek1956 napisał(a):Ale oczywiście co się komu podoba...

Aniu--nie Ciebie krytykowałem, Tobie Opatija może się podobać, chociaż tego nie jestem w stanie zrozumieć.
A co do moich propozycji--ja, moja żona lubimy ciszę i spokój, jeździmy we wrześniu. Byliśmy zachwyceni urlopem w Umagu, Premanturze, Novigradzie...byłem i nadal jestem fanem Istrii, ale po urlopie w tym roku, mam inne zauroczenie.
Ostatnio edytowano 22.11.2009 20:20 przez Dziadek Maciek, łącznie edytowano 1 raz
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 22.11.2009 18:56

"lepiej późno niż wcale" 8O

Stara panienka Opatija, nie jest na Istrii. Opatija to Primorsko-goransko Województwo.

Granica wschodniej części półwyspu Istria, to góra Učka. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.11.2009 20:18

Prawie wszystko o Opatiji

Miasteczko najładniej prezentuje się na zdjęciach i w piosence

ale nawet tygodniowych wakacji nie chciałbym w nim spędzić.
aniaCi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaCi » 30.11.2009 19:28

Przypominam, że Missiek pyta o fajne miejsce dla młodych ludzi...zakładam, że bez dzieci :D
beatrycze
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatrycze » 30.11.2009 20:12

Witam! Dla mnie Istria to początek przygody z Chorwacją. Byliśmy wtedy w Rabac, i teraz znów mnie korci żeby zrobić powtórkę z rozrywki . :wink: Było to ładnych parę lat temu , ale myślę że miasteczko jeszcze przez ten czas się rozwinęło. Ma ono w moim odczuciu wszystko co niezbędne do dobrego wypoczynku- fajne plaże (betonowo-skaliste od strony miasteczka i łagodne-kamieniste od strony kempingu Oliva) , kilka kompleksów hotelowych z całym zapleczem, deptak z różnego rodzaju knajpkami, lodziarniami i innymi imprezowymi miejscami. Jest też wspomniany duży kemping i sporo domów wynajmujących apartamenty. Pamiętam rozrywki w rodzaju przejażdżki bananem itp. Był duży supermarket (nie pamiętam jakiej sieci).
Jest to moim zdaniem niezła baza wypadowa do innych miejsc i atrakcji - Pula , Rovinji, Poreć, Opatija i inne miejscowości w głębi lądu np. Hum .Najbliżej Rabaca jest przepiękna, urokliwa , zabytkowa i bardzo klimatyczna miejscowość Labin. Była także możliwość wykupienia fish-picnicu m.in. na Cres i na wyspy Brioni ( letnia rezydencja marszałka Tito) . Można również wyskoczyć do Włoch (Triest, Wenecja) oraz do Plitvic . Zdjęć niestety nie zamieszczę , bo miałam wtedy tradycyjny aparat - ale miejsce godne uwagi.
Co do Opatiji - zgadzam się z Maćkiem 1956 - moim zdaniem miejscowość łądna , ale na kilku godzinne łażenie . Klimatem przypomina czeskie Marianskie Łaźnie. Ale oczywiście - co kto lubi.
Co do Rabac na pewno niedawno był osobny temat na forum dot. miasteczka- jak znajdę link to wkleję.
Pozdrawiam
beatrycze
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatrycze » 30.11.2009 20:25

Obiecany link o Rabac:
forum/viewtopic.php?t=23782
:)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 30.11.2009 20:59

Najlepiej jest na Prtlogu :!:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone