Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Te półki z piwem przypomniały mi, jak ostatnio dziecko wysłało mnie po piwo, mówić: "Kup byle co".
Tego "byle co" było mniej więcej w rodzajach tyle, co na tych półkach, więc wolałem wybór skonsultować z dzieckiem, bo dla mnie to czarna magia, czym one się różnią, oprócz, ceny i przez następne kilka minut dyktowałem dziecku przez telefon nazwy i składy różnych piw, dowiadując się, że z tym "byle co", to nie tak łatwo, bo nic jej nie pasowało
To już z teściem mam mniejszy problem, bo on pije takie jakie mu daję
Nie jest to Warszawa, ale blisko. Niedaleko rozegrała się znana bitwa, o której pewnie mało kto słyszał, za to na pewno słyszał o człowieku który w niej zginął
Ten wynalazek znalazłem przy drodze łączącej dwie miejscowości, które jakiś czas temu odwiedziłem - jedna z nich jest słynna ze względu na bitwę, która tam się rozegrała, ale ogólnie mało osób kojarzy, że tam była bitwa, natomiast wszyscy znają osobę, która tam zginęła. Z drugą miejscowością związał się zwycięzca bitwy. Wystarczy przejechać się na Street View pomiędzy miejscowościami, a orzełki się znajdą
Przypuszczam, że chodzi o Bitwę Warszawska, znana osoba, która tam zginęła to ks. Ignacy Skorupka, zwycięzca to Piłsudski (Sulejówek). Miejsca bitwy to Radzymin i Ossów. Tylko tego pomnika nie mogę znaleźć. Chyba, że całkiem źle kombinuję...