Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GDZIE, KTO i CO TO JEST- czyli fotozagadka

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 04.02.2013 09:30

Fatamorgana napisał(a):Pirat nie wiedział chyba, że ta zagadka już tu była (Krzychoo wstawiał...). :) :wink:

Musiałbyś na pierwszej stronie zrobić "Spis miejsc pokazanych", bo przejrzeć i zweryfikować dziś to tysiąc stron to chyba tylko mózg elektronowy byłby w stanie :lol:
Fatamorgana
Koneser

Postnapisał(a) Fatamorgana » 04.02.2013 09:36

Powiem tak- byś się mocno zdziwił jaką ludzie mają pamięć. 8O :o :D
Poza tym, skąd wiesz, czy wątek nie jest odwiedzany wcześniej przez osoby biorące udział później w zabawie?
A jest.... :) :wink:
Zresztą łatwiej zapamiętać pojedynczy, ładny i spory obiekt na neutralnym tle niż mały pomniczek czy rzeźbę w gąszczu miasta a jak jeszcze chodzi o kraj należący do ulubionych albo czyjąś tematykę to jest faktycznie łatwiej. :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 04.02.2013 09:40

Wątpię, żeby Pirat poświęcił ostatnie dwa tygodnie życia na przeglądanie tego jednego wątku i wkuwanie budynków na pamięć ;)

:D

Zresztą, może być inne ujęcie, inne pytanie, albo, tak, jak to robię w przypadku zbyt szybkiego znalezienia zdjęcia w google - po prostu daje się kolejną szansę, pisząc, że coś jest za łatwe do znalezienia lub, że już było :)
SgwdYrEira
Cromaniak

Postnapisał(a) SgwdYrEira » 04.02.2013 09:45

Pirat trochę przeglądał wątek ale nie bardzo dokładnie. Co do zagadki to tak dokładniej rzecz biorąc to jest jeden z dwóch kościołów w Ribcev Laz, ten mniej znany. Tamten jest na końcu jeziora przy kamiennym moście a ten na południowym brzegu jeziora tak mniej więcej w połowie drogi z Ribcev Laz do Ukanc.
Fatamorgana
Koneser

Postnapisał(a) Fatamorgana » 04.02.2013 10:02

Weldon- nie rozumiesz...jakie wkuwanie?
Niektórzy mają fotograficzną pamięć. :wink:
Poza tym, ja nie mam na myśli tylko pirata. :) :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 04.02.2013 10:07

Ależ rozumiem - po prostu mówię, że nie ma co się bać, że jakieś pytanie już padło.
Najwyżej ktoś drugi raz odgadnie, niekoniecznie dlatego, że je zapamiętał.

Zaręczam ci, że jak byś po kolei dał trzy zdjecia dotyczące tej samej góry, to nie jestem w stanie i tak odgadnąć jej nazwy :D
sharky
Cromaniak

Postnapisał(a) sharky » 04.02.2013 10:36

Ja to się zastanawiam czy sama nie daję drugi raz tego samego obiektu, np. przy tej bazylice z Wadowic miałam take deja vu, ale nie chciało mi się sprawdzać :lol:
Przecież utrwalanie wiedzy polega na ciągłym powtarzaniu. :lol:

Tego chyba nie było: proszę przetłumaczyć choć jedną z pozycji zaznaczonych na liście dań (czyli co szef kuchni miał na myśli)
Podpowiedź: tłumaczone to było prawdopodobnie za pomocą translatora z węgierskiego na niemiecki i dopiero na polski.
Obrazek
skywalker_01
Cromaniak

Postnapisał(a) skywalker_01 » 04.02.2013 10:47

Świetne, chciałbym spróbować te "żyroskopy" :mrgreen:
Może to ichniejsza wersja "galarety i lornety" :D
PETERENZO
Cromaniak

Postnapisał(a) PETERENZO » 04.02.2013 10:53

2 - stawiam na rumsztyk (czy stek) z grila :lol:
SgwdYrEira
Cromaniak

Postnapisał(a) SgwdYrEira » 04.02.2013 11:05

Miodoplynny z musztarda lysy - mój ulubiony :D
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 04.02.2013 11:08

Mediolan makaron :wink: .
To musiało być we Włoszech. Tylko przed jakim kościołem?
:wink: :lol:
SgwdYrEira
Cromaniak

Postnapisał(a) SgwdYrEira » 04.02.2013 11:12

To na basenie w Egerze :)
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 04.02.2013 11:29

SgwdYrEira napisał(a):To na basenie w Egerze :)

Wiem, wiem...
Żartowałem.
Nawet tam chyba wtedy byłem... :)
SgwdYrEira
Cromaniak

Postnapisał(a) SgwdYrEira » 04.02.2013 11:51

W Hajduszoboszlo też mają coś podobnego, zalewałem z bratem kilka dobrych chwil :)
Historyjka mi się przypomniała jak to mój brat postanowił wciągnąć langosza a jako, że jest straszny łasuch to zażyczył go sobie z dżemem brzoskwiniowym i bitą śmietaną (łeee) :D z budki wyszły chyba ze cztery osoby pytać się czy aby na pewno chce taki zestaw, dopytywali się w kilku znanych im językach. Po kilku minutach oczekiwania dostał swoje upragnione danie. Wyglądało okrutnie i zapewne tak też smakowało. Cała obsługa budy stała w okienku i z uśmiechem patrzyła jak to zjada. Chyba wiedzieli co się będzie działo.... Całe szczęście mieliśmy ze sobą stoperan :D

a 1 to nie będzie czasem kaszanka? :)

2 - pieczone udko z kurczaka?
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 04.02.2013 17:56

No, drugie to zdecydowanie udko z kurczaka. Pieczone jak rzecze Pirat powyżej. Ale jedno.

Obrazek

A wujcio gugiel nas poucza:

http://translate.google.pl/#en/pl/drumstick

Bo jak kilka to juz wujcio inaczej gada.

http://translate.google.pl/#en/pl/drumsticks

A pierwsze to kebab. Tak sobie strzele :lol:

PS. Kaszanka, a co to takiego ? 8O

A już wiem, znaczy kiszka.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

GDZIE, KTO i CO TO JEST- czyli fotozagadka - strona 943
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone