Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie jest najwięcej rodaków? - sonda ;)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 15.09.2008 10:59

Moje doświadczenie z tego roku jest następujące: kemping Prapratno, sporo Polaków i w zasadzie bez żadnych kłopotów. Cisza, spokój poza jednym starszym panem, który niemiłosiernie nabzdryngolony leżał pod jedną z toalet....ale spokojnie spał, nie chrapiąc :lol:
Natomiast mój znajomy wynajmował 'apartmani' tuż obok kempingu i miał pod sobą i obok Czechów i Węgrów. Tylko jedno mogę za nim powtórzyć - niech to nagła krew zaleje! :lol: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.09.2008 12:29

who napisał(a):Natomiast mój znajomy wynajmował 'apartmani' tuż obok kempingu i miał pod sobą i obok Czechów i Węgrów. Tylko jedno mogę za nim powtórzyć - niech to nagła krew zaleje! :lol: :lol:

No faktycznie ciekawe towarzystwo :wink:
Jeden śmieszny język :lol: a drugi za cholerę nie zrozumiały :roll:
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 15.09.2008 14:00

My dopiero raz byliśmy w Chorwacji, ale mam takie spostrzeżenia. W Orebiću faktycznie dużo było Polaków, ale chyba większość mieszkała na kwaterach (tj w apartamentach). Na kempingu Nevio (bardzo spokojny zresztą, pod koniec trochę hałasu robili młodzi Niemcy ale też bez przesady) POlaków jak na lekarstwo, kemping upodobali sobie głównie Niemcy i Austriacy.

W Dubrovniku mnóstwo Polaków, ale tam to wszystkich jest mnóstwo. W Splicie Polaków jakby mniej.

W Rażanacu koło Zadaru na kempingu były ze dwa namioty polskie oprócz nas.

Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że większość Polaków wybiera apartamenty, a kempingi to jednak domena naszych zachodnich sąsiadów, Austriaków oraz Włochów.
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 15.09.2008 14:23

Na Ciovo wśród turystów na pierwszym miejscu przeważają Polacy. Co drugie auto na polskich tablicach, w marketach słychać było same polskie rozmówki.
Odebrałam też wrażenie że bardzo dużo Polaków jest w Omisie...
wojtek.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek. » 15.09.2008 17:05

TROGIR? Jak wyiedliśmy z auta, to gdyby nie piękne palmy, wydawać by się mogło, że jestesmy gdzieś w Polsce :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 15.09.2008 19:05

Z forum wynika , że zdecydowanie na Ciovo :D Oby tak dalej :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2008 19:37

madzia1981 napisał(a): jest w Omisie...

W Omiszu jeśli już,na litość boską!
A misie to w komisie :wink:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 15.09.2008 21:27

Dobra, niech będzie w Omiszu...Skoro jesteś taki szczegółowy.
Boga w to nie trzeba mieszać :!:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 15.09.2008 22:07

peligrosa napisał(a):Zastanawiam się jednak, gdzie polaków jest najwięcej.

:?:

Może w Polsce?

Wiem, że Polska to mały i biedny kraj, ale jak otwierasz jakiś temat, to ze względu chociażby na pamięć po bohaterach, napisz łaskawie - Polaków - tak :!:

madzia1981 - a Ty Dziewczynko dziergaj, dziergaj... Ciovo :wink:
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 16.09.2008 19:16

Popiel napisał(a):
peligrosa napisał(a):Zastanawiam się jednak, gdzie polaków jest najwięcej.

:?:

Może w Polsce?

Wiem, że Polska to mały i biedny kraj, ale jak otwierasz jakiś temat, to ze względu chociażby na pamięć po bohaterach, napisz łaskawie - Polaków - tak :!:

madzia1981 - a Ty Dziewczynko dziergaj, dziergaj... Ciovo :wink:

Najwięcej jest w Polsce :?: :o Istny szok dla mnie!! Polska to mały kraj? 68 pozycja na liście, jeśli chodzi o powierzchnię. Toż to nie małe zaskoczenie, prawda? :P Biedny? To chyba nie w tej samej Polsce żyjemy :P
Serdeczne pozdrav dl pana polonisty :)

I tak gwoli wyjaśnienia, to nie jest "jakiś" temat, to jest konkretny temat :)
ninaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ninaa » 16.09.2008 21:05

A o co teraz Wam chodzi, bo się zagubić można..
O ilość Polaków gdzieś tam, czy o "Polak" z litery wielkiej...?
Mnie nie obchodziło na moich CIOVATYCH, notabene - świetnych wakacjach, ilu jest Polaków i skąd przybyli. Jakoś byłam wolna od tego typu prześladowczych stresów.. :lol: Spotkałam Polaków i owszem.., ale żeby co drugie auto from Poland...? - ujj.., to grube nadużycie..
Całuski dla Wsiech !
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 16.09.2008 21:27

Czegoś takiego tu przestrzegamy http://bykom-stop.avx.pl/

ninaa może o czytanie między wierszami? To nie jest uwaga do Ciebie ninko, a do . . .

Już żegnam ten konkretny temat, bo wykazałeś się hoho! Masz wiedzę, szacunek!
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 16.09.2008 21:31

Ninka może z twojej strony Ciova było Nas mniej :D ale uwierz mi w Okrugu Gornji było typowo jak w ojczyźnie :D
Szkoda, że nie miałyśmy okazji się spotkać :? ale mieszkamy blisko siebie, więc może będzie jeszcze okazja :D
ninaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ninaa » 16.09.2008 21:45

W sprawie naszego Cro spotkania, chciałam osobiście.. Tak. Szkoda.
Niedaleko...? Tzn..?
Dzięki Madziu. Dzięki Tobie nie spędziłam 2 tygodni w Okrugu Gornij..., wystarczył mi jeden dzionek tam..
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 17.09.2008 10:23

Janusz Bajcer napisał(a):No faktycznie ciekawe towarzystwo :wink:
Jeden śmieszny język :lol: a drugi za cholerę nie zrozumiały :roll:

Janusz, w Loparze było z kolei tylu Niemców, że usłyszany gdzieś przypadkowo język czeski wcale nie śmieszył, tylko dawał przyjemne ukojenie dla ucha :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Gdzie jest najwięcej rodaków? - sonda ;) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone