.png)
.png)
SDI napisał(a):............Woka Ok.....ale ktoś może nie zrozumieć Twojej prowokacji,
.png)
.png)
zawodowiec napisał(a):Woka, pomimo szczytnych i światłych motywów przyświecających Twoim prowokacjom, jakoś nie lubię Twojego tonu.
Co do fotoradarów to się ich ostatnio namnożyło jak grzybów po deszczu. Zauważyłem pewną bezmyślność w ich rozstawianiu która może prowadzić do niebezpiecznych sytuacji. Konkretnie - stoi tablica obszaru zabudowanego a parę metrów za nią od razu gołębnik. Na długim odcinku przed i za tablicą prosta droga, nie ma zakazu wyprzedzania, doskonała widoczność. Jadę za tirem, korzystam z okazji do wyprzedzenia, z daleka widzę że się spokojnie zmieszczę a przy wjeździe na obszar zabudowany łagodnie zwolnię nie blokując tira (nie widzę jeszcze budki lęgowej). Wyprzedzam, jeszcze przed tablicą wracam na swój pas i... moim oczom się ukazuje fotoradar od razu za tablicą. Mam ułamek sekundy na decyzję - depnąć ostro na hamulec i ryzykować że tir mi zrobi z rzyci garaż, albo zwalniać łagodnie z uśmiechem żeby ładniej wyjść na zdjęciu. Wielu kierowców odruchowo wdepnie hamulec i wypadek gotowy. Wiem że każda wieś chce mieć teraz fotoradar ale niech się je stawia z głową, w miejscach gdzie będą np. chronić przejście dla pieszych czy ruchliwe skrzyżowanie przed wariatami, a nie tam gdzie będą tylko nabijać kabzę i przy okazji powodować niebezpieczeństwo.
.png)
woka napisał(a):SDI napisał(a):............Woka Ok.....ale ktoś może nie zrozumieć Twojej prowokacji,
Zaznaczam, że to pierwsza i ostatnia (chyba).

.png)
caal napisał(a):Zpewne Cię to zdziwi, ale uchodzę za dobrego kierowcę, ba! sama uważam, że jestem dobrym kierowcą.
Trzy lata temu, w piątek 13 lutego, na strzeżonym przejeździe kolejowym w Rzezawie koło Bochni zginął tragicznie trzykrotny mistrz Polski i wicemistrz Europy w rajdach samochodowych Janusz Kulig. Miał 34 lata. Jego samochód – Fiat Stilo został zmiażdżony przez pociąg.
.png)
.png)
Zpewne Cię to zdziwi, ale uchodzę za dobrego kierowcę, ba! sama uważam, że jestem dobrym kierowcą. O zgrozo, mój mąż uważa, że jestem kierowcą lepszym od niego
.png)
caal napisał(a):. Istotne są punkty. Czy to się komuś podoba, czy nie, tak jest. Nie chcę punktów, czy to jakiś nietakt?
.png)
.png)
Mibi napisał(a):Może jeszcze filmik:
.png)
Jeżeli punkty to dla Ciebie problem to oznacza że łapiesz ich dużo i to w obszarze zabudowanym bo tam jest najwięcej radarów
Tępię ich bezlitości, ostatnio miałem takiego jak tutaj na filmie: szybkość, zakręty, linie, wyprzedzanie .... po zatrzymaniu ręce mu się trzęsły ze strachu. "bohater" z kozą w nosie). Dupek do kwadratu. .............
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.