Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fotoradar pomocy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.09.2008 13:56

Alessandro, w tym sęk że nie tylko. Z odpowiednim ostrzeżeniem wydaje mi się jednak, że link jest na tyle pouczający, że powinien zostać 8)
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 03.09.2008 16:31

Alessandro77, nie poczułam się obrażona, ani też oskarżana o brak mózgu, osobiście po prostu nie znam nikogo, kto zawsze jedzie nakazane 40 czy 60.
W ogóle prowadzenie samochodu sprawia mi przyjemność, lubię to. Nie jestem jakimś furiatem drogowym. Ale jak można to cisnę :) Jak nie można to czasem też :) No kto jest bez winy niech rzuci kamieniem :twisted:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 03.09.2008 17:38

Wszyscy którzy jadą przez Czechy, Austrię, Chorwację, BiH :)
korfu01
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) korfu01 » 03.09.2008 19:48

Jeżeli chodzi o punkty jak juz ktos napisał będą na 100%. Przepisy nie zezwalaja na pominięcie tego ważnego szczegółu.

Jeżeli chodzi o Komendanta Straży Miejskiej kłamał. Skąd taki wniosek patrz wyżej a po drugie mieszkam w okolicy , więc wiem, że właśnie w tej okolicy należy uważać a i koleżanka ,ba- nawet policjantka też dostała mandacik i 4 punkty -- tego się nie ominie. Trzeba przyjąć z godnością.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2008 07:02

caal napisał(a):Alessandro77, nie poczułam się obrażona, ani też oskarżana o brak mózgu, osobiście po prostu nie znam nikogo, kto zawsze jedzie nakazane 40 czy 60.
W ogóle prowadzenie samochodu sprawia mi przyjemność, lubię to. Nie jestem jakimś furiatem drogowym. Ale jak można to cisnę :) Jak nie można to czasem też :) No kto jest bez winy niech rzuci kamieniem :twisted:

Bo ja nie mam zamiaru nikogo obrażać...nie rozumiem tylko niektórych ludzi, którzy widzą drogę przed sobą, wiedzą, że mają bezpieczny 9 tak im się wydaje ) samochód i cisną do dechy...ja sam za dużo znajomych straciłem na drodze...zarówno jadących samochodem jak i motocyklistów...w porządku ludzie i naprawdę wartościowi ale kiedy wsiadali do samochodu czy na motocykl adrenalina odbierała im rozum...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2008 07:04

Rysio napisał(a):Alessandro, w tym sęk że nie tylko. Z odpowiednim ostrzeżeniem wydaje mi się jednak, że link jest na tyle pouczający, że powinien zostać 8)

Także uważam, że pouczający i myślę, że przy drodze powinny być usytuowane bilboardy z takimi zdjęciami...może wówczas do wyobraźni przemówiłyby...
SDI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 04.09.2008 09:56

..............trochę przejechałem km i jeszcze zaskakuje mnie postępowanie kierowców na drodze,auto służy i do jazdy i do zabijania nic odkrywczego ..Ja prawo jazdy zawodowe zdobyłem po kilkuletnim doświadczeniu zawodowym a teraz masz kase i jeździsz zestawem 40 tonowym,to samo z osobówkami tata kupi i oczywiście żeby miał duży silnk a co za tym idzie kopa..Z mojego zawodowego punktu widzenia jestem też diagnostą samochodowym cieszę się że jest coraz mniej leciwych samochodów,są sprawniejsze technicznie.A bilbordy....słuchajcie myśle że około 60% kierowców to ludzie młodzi i co najmniej połowa bez doświadczenia,społeczeństwo jest tak zmanierowane,tyle w nim przemocy i szokujących sytuacji na każdym kroku że taki bilbord nie wywoła w nich żadnej refleksji no może na...........kilkaset metrów.Reasumując PRZEZNACZENIA NIE OSZUKASZ,i czy ta zakonica czy też czrny kot przejdzie ci przd samochodem czy nie co ma być to będzie,dlatego zawsze dziękuje za bezpiczny powrót do domu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2008 10:41

U nas w na jednej z ulic główniarze wieczorami robili sobie wyścigi...w środku zaludnionego osiedla nie bacząc na nic..zdarzało się to nagminnie i kiedy w końcu założyli spowalniacze ( dość wysokie ) i jeden z cymbałów rozwalił sobie ( tzn. tatusiowi )autko to wystąpił o odszkodowanie, śmiechu warte...szkoda, że cały samochód do kasacji nie nadawał się
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 04.09.2008 15:20

caal ..... czytam Twoje wypowiedzi (celowo wróciłem do początku) i wniosek jaki mozna wysunąc jest jeden, zasadniczy. TY swoją szybkością jazdy sama sobie imponujesz. Dumna jesteś.
Co rusz piszesz jak to szybko pokonałaś daną trasę.
Wiem, tu jest internet .. tu mozna wszystko pisać. Nie widać i nie boli.
Jednak, moim zdaniem masz problem z psychiką.
Proszę mi wierzyć .... ta twoja szybkość jazdy jest tylko Twoja, w Twojej głowie. Podniecasz się, myślisz jaka to szybka jesteś. Jak wyprzedzasz innych to ONI Ci zazdroszczą. Nie, ONI mogą mysleć, że jakaś "głupia koza" (przepraszam) chce szpanować. Szpan jest już dawno w odstawce. Przecież nie jesteś chyba tym "ABS" ( ... brak szyi).
Tych innych, Twoja szybkość tyle to interesuje co zeszłoroczny śnieg na księżycu.
Przestań się sama nakręcać.

Napisałem powyższe ponieważ na trasie nikt mnie nie wyprzedza ( raz tylko na autostradzie - Mercedes ale to inny silnik i ciął chyba z 300 km/h).
Jednak potrafię jechać przysłowiowe 5 km/h. O szybkości jazdy, wolę nie pisać. Żadna to rewelacja. Każdy jak tylko będzie chciał pojedzie nawet szybciej niż Ty. Czy nigdy nie widziałaś samochodu na drodze, jadącego np. 50 km/h a 5 klas lepszego od Twojego. :?:

Twoje zdrowie i życie , rób z nim co chcesz ale wara Ci igrać życiem innych. Jakbys kiedys miała "walnąć", to zapamietaj ... w drzewo. :!:
W żadnym przypadku w inny samochód. Tam jadą całkiem niewinni ludzie. Buźkę bym Ci mocno obił, jakbyś swoją gł....ą zrobiła innym krzywdę. :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2008 15:33

Ja także już nie chciałem się wymądrzać ale staram się jeździć przepisowo...za każdym razem tylko modlę się aby jakiś brawurowy debil z naprzeciwka nie wyjechał...ostatnio oglądałem program na TVN TURBO - UWAGA PIRAT...zatrzymali paniusię co jechała na chama wyprzedzając na ciągłej tiry i przyprawiając jadących z naprzeciwka o zawał...mam w samochodzie Św. Krzysztofa i różaniec od świętej pamięci dziadka...powiedział, że dzięki temu różańcowi będę bezpieczny ale czasami mam wątpliwości jak jadący z naprzeciwka bezpośrednio przed moja maską wraca na swój pas...jak chce niech idzie na tamten świat ale mnie niech jeszcze oszczędzi bo w ten sposób nie chce zakończyć pięknego życia...jeszcze wiele miejsc mam do zwiedzenia w Cro...
SDI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 04.09.2008 15:40

...............woka ja tam do podkarpackiego nic nie mam aly ty stary 2003 cromiak i taki nawiedzony mówiąc twoim językiem nie moja brocha ,ale tak czepiać się kobiety takie teksty TOĆ JEDŹ SOBIE w drugą stronę aha najważniejsze ślę życzenia świątecznewielkanocne....takie dla BARANKA
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 04.09.2008 16:26

Różaniec i figurka.... to już lepiej i taniej splunąć przez lewe ramię. Tylko Bóg może Ci pomóc a fetysze lepiej spalić. IMHO
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 04.09.2008 18:07

Wiesz woka :roll: też celowo wróciłam do początku. Jakoś nakręcania się nie zauważyłam, natomiast zależy mi na nie zarobieniu punktów karnych, takie dziwne?
Jak kogoś wyprzedzam to mnie g... obchodzi czy ten ktoś mi zazdrości (czego???), jak mnie ktoś wyprzedza to też mu nie zazdroszczę. Wyprzedza i już.

A tak a propos szpanu oraz szybkości :lol:
Napisałem powyższe ponieważ na trasie nikt mnie nie wyprzedza ( raz tylko na autostradzie - Mercedes ale to inny silnik i ciął chyba z 300 km/h).

a później się obudziłeś i już nie siedziałeś w porsche
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 04.09.2008 18:33

mandat i ewentualne punkty dostaje kierowca a nie pojazd z tego zalozenia wyszedl moj kumpel i wskazal ,ze jego samochod prowadzil niejaki JAN KOWALSKI z DETROIT...i rad nie rad odpuscili mu kare...;)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 04.09.2008 18:45

SDI napisał(a):...............woka ja tam do podkarpackiego nic nie mam aly ty stary 2003 cromiak i taki nawiedzony mówiąc twoim językiem nie moja brocha ,ale tak czepiać się kobiety takie teksty TOĆ JEDŹ SOBIE w drugą stronę aha najważniejsze ślę życzenia świątecznewielkanocne....takie dla BARANKA

:D :D :D .... prowokacja przyniosła skutek. :!: . i o to chodzi aby była zapamiętana. ( jak napisze tak cacy-cacy, .. nie zapamieta). Przyznaję - trochę "upiekszyłem" za co ze spuszczoną głową przepraszam.
SDI .... spoko.
Pozdrawiam.
ps. caal ..... wnerwilaś się zapewne (widać). To dobrze - zwolnij na trasie. Na punkty karne które mówiąc poważnie są tutaj najmniej istotne - Ty kładziesz nacisk jakby to był pępek świata. Jeżeli już masz ... jesteś słabym kierowcą. Ja mam = 0.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone