Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fotoradar pomocy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
caal
Croentuzjasta
Fotoradar pomocy

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 28.08.2008 19:17

Właśnie dzisiaj przyszło do domu zdjęcie, bardzo wyraźne, a jakże :twisted: ja za kierownicą, mąż obok, on nierozpoznawalny, a ja wręcz przeciwnie. Miejscowość Kamienica Polska, data 23 kwiecień - w drodze na Istrię :twisted: Wystawiła straż gminna, żądają wskazania kierującego pojazdem. Samochód zarejestrowany na męża.
Wynik, bardzo średni, bo na ograniczeniu do 70, złapali mnie na 105 km/h. Ale niestety to jest chyba za 6 punktów, wrrr. Punktów nie chcę.
Pytanie moje brzmi - co zrobić, żeby nie było punktów karnych???
Kurczę, mandat mogę zapłacić, ale nie chcę punktów :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.08.2008 19:30

caal napisał(a):....Pytanie moje brzmi - co zrobić, żeby nie było punktów karnych???

Może być problem bo ze zdjęciem nie ma jak pogadać :roll:
Jest dowód i muszą sie teraz z niego "rozliczyć"
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 28.08.2008 19:43

Czekać rok,... po upływie tego okresu same znikną. :D :wink:
ps. czyżby było aż tak źle ...... zblizasz się już do granicy odbycia kursu (szkolenia) :?: to też jest odpłatne. Jednym słowem- pech.
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 28.08.2008 19:47

Dlatego nienawidzę fotoradarów - nie ma jak pogadać.
Ale jedno jest pewne, widać wyraźnie, że to nie mąż. Czy on ma udawać idiotę i twierdzić, że nie pamięta kto prowadził, bo nie kojarzy daty? Czy w ten sposób uda się poprzestać na mandacie?
Kilka razy jechałam po tym kwietniu do Krakowa, za każdym razem oczywiście się spieszyłam, i coś się obawiam kolejnych liścików :twisted:
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 28.08.2008 19:50

Trzeba zapłacić, syn też miał fotkę z Kamienicy Polskiej i żadne odwołania nie pomogły :(

Na tym odcinku jest wiele "gołębników" :roll:
:D zdrowie jest ważne, nie jakieś tam fotki :)

pozdrav :papa: :hut:
Ostatnio edytowano 28.08.2008 20:02 przez bonar, łącznie edytowano 1 raz
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 28.08.2008 20:01

To nie płacenie mnie martwi, ale ewentualne punkty karne.
Tak, tak woka, ten rok, to mnie wcale nie pociesza :twisted:

A zawsze cholera wiedziałam, gdzie stoją za Częstochową, nie stali, niestety nie wiedziałamgdzie stoi fotoradar. Chyba zainwestuję w Navi coś tam.
SDI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 28.08.2008 20:37

Droga caal naprawdę przykro mi że Jesteś tak fotogeniczna ,od kilku lat mam cb..cena z anteną 30 cm na magnes około 250 pl,podłączasz cb do gniazda zapalniczki.Moja żonka w drodze na narty zapytała po co cb,wynik około 10 suszarek umiejętnie ominiętych .Jeżdże dość szybko Toruń..Kraków w niecałe 4h to mi się opłaca..ps.antena nie musi być wielka zasięg do kilkunastu km,wystarczy mała pozdrawiam i kończę o 3 wyjazd
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 28.08.2008 20:42

caal napisał(a):Właśnie dzisiaj przyszło do domu zdjęcie, bardzo wyraźne, a jakże :twisted: ja za kierownicą, mąż obok, on nierozpoznawalny, a ja wręcz przeciwnie. Miejscowość Kamienica Polska, data 23 kwiecień - w drodze na Istrię :twisted: Wystawiła straż gminna, żądają wskazania kierującego pojazdem. Samochód zarejestrowany na męża.
Wynik, bardzo średni, bo na ograniczeniu do 70, złapali mnie na 105 km/h. Ale niestety to jest chyba za 6 punktów, wrrr. Punktów nie chcę.
Pytanie moje brzmi - co zrobić, żeby nie było punktów karnych???

Ta ustawa jeszcze nie weszła, możesz spać spokojnie... :D :lol: :D
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 28.08.2008 20:56

am starego MIO i gdyby nie wprowadzane przeze mnie mozolnie POI w formie radaru dawno mógłbym go wyrzucić: mapy nie są już aktualizowane i są dosyć stare.
Missiek
Globtroter
Fotoradar Kamienica Polska

Nieprzeczytany postnapisał(a) Missiek » 28.08.2008 21:17

Witam. Mojego Ojca też złapał fotoradar w tej miejscowości, to jest zaraz za Częstochową jadąc w kierunku Katowic. Pojechał tam osobiście i za 2 zdjęcia zapłacił mandat 100 zł bez punktów, także proponuję (jeżeli oczywiście to możliwe) stawic się tam osobiście (a najlepiej Kobieta), powinnas się dogadac. Naszczęscie, to jest straż gminna, a nie policja.
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.08.2008 21:23

Kraksy.pl już zamkniete...szkoda ...
ale jest jeszcze cos takiego
http://palmer244.blog.dada.net/tag/kraksy
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 28.08.2008 21:40

Majeczka, lejesz mi miód na serce, takoż Missiek :)
Może faktycznie powinnam tam pojechać. Na jutro umówiłam się u źródła - komendant miejscowego posterunku, szczęśliwie rodzony brat gospodyni, która wynajmuje nam kawterę, niech mnie pouczy :)
MWN, Navi obiecuje cotygodniową aktualizację, ale może tak nie jest. Muszę podpytać jak to z tym jest.
SDI, ja też mam jakieś opory przed cb, ale pomyślę nad tym. Tylko co? Będę sobie musiała wybrać nick? :) Zawsze mnie smieszyły napisy w rodzaju "cb księciu" :)
Hepik, przed snem :?: :twisted:
SDI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 29.08.2008 21:35

....na cb jesteś niewidzialna..trudno żeby jak Polska długa i szeroka wszyscy znali Twój nick..poprostu ..mobile jak ścieżka na Kraków..odp suszą na 45 to jest numer na tych białych słupkach przy drodze,albo stoi i suszy na hulajnodze..na motocyklu a co jak jedzie nieoznakowany i póżniej usłyszysz zapraszamy na projekcje najdroższego filmu,nie wspomne już o pomocy ..jak dojechać,dlaczego stoimy,co się stało,nie masz lewego stopu itp same plusy....a minusy jak wszędzie trochę chamstwa,siarczystych przekleństw i na koniec cb uratowało mnie także za granicą aha u nas kanał 19 a za granicą 28 Pozdrawiam Ciebie Caal i wszystkich na radiu ..szerokści bo właśnie mijam famfary mojego miasta TORUNIA
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 01.09.2008 18:17

caal napisał(a):To nie płacenie mnie martwi, ale ewentualne punkty karne.

W samochodach flotowych właściciel mówi , że nie wie kto kierował - płaci manadat, ale punktów nikomu nie przypisują - może w prywatnym wozie też to łapie ??? 8O
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 01.09.2008 21:05

Knicz Mirosław napisał(a):
caal napisał(a):To nie płacenie mnie martwi, ale ewentualne punkty karne.

W samochodach flotowych właściciel mówi , że nie wie kto kierował - płaci manadat, ale punktów nikomu nie przypisują - może w prywatnym wozie też to łapie ??? 8O

Nieprawda, właściciel pojazdów/floty ma obowiazek prowadzenia ewidencji przebiegu pojazdów i obowiązek udostępniania danych o kierującym na żądanie policji.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone