Nie znalazłem takich informacji, może słabo szukałem ? Jeśli tak - wybaczcie...
Z góry dziękuję za pomoc.
.png)
.png)
Romo napisał(a):Witam serdecznie wszystkich. Wybieram się do Cro za kilka dni, cel: południowa Dalmacja. Chciałbym, jesli można, prosić o praktyczne informacje, dotyczące możliwości przekraczania granicy BiH na podstawie dowodu osobistego. Śpieszę poinformować, że zapoznałem się z tematem w FAQ - wygląda dobrze, ale prosiłbym o informacje sprawdzone w praktyce, na własnej skórze- czy celnicy BiH żądają okazywania paszportów ( także celnicy CRO przy wyjeździe)?
.png)
.png)
Romo napisał(a):Z tym "szybciej" - zdecydowana racja!!! I pewnie jakichś ludzi, którzy chcieliby mnie bliżej poznać, miałbym na ogonie...
.png)
Romo napisał(a):Witam serdecznie wszystkich. Wybieram się do Cro za kilka dni, cel: południowa Dalmacja. Chciałbym, jesli można, prosić o praktyczne informacje, dotyczące możliwości przekraczania granicy BiH na podstawie dowodu osobistego. Śpieszę poinformować, że zapoznałem się z tematem w FAQ - wygląda dobrze, ale prosiłbym o informacje sprawdzone w praktyce, na własnej skórze- czy celnicy BiH żądają okazywania paszportów ( także celnicy CRO przy wyjeździe)?
.png)
.png)
.png)
.png)
orfik11 napisał(a):Może i na dowód przejedziesz ale czy warto ryzykować? Obowiązuje paszport. To jest nielegalne przekroczenie granicy i sprawa karna. Nie wiem czy warto ryzykować. A swoją drogą uważajcie w nocy na ich drogach gdyż tam są raczej wiekowe autka i często nie mają odpowiedniego oświetlenia z tyłu pojazdu.
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi