Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Anai
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) Anai » 12.10.2012 12:31

maslinka napisał(a):Dzisiaj na TVNie o 20:00 - Sherlock Holmes

Opinie są różne, chociaż raczej pozytywne. Chętnie zobaczę, bo jeszcze nie miałam okazji.

Hmmm... mnie nie powalił :roll:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 12.10.2012 12:35

Anai napisał(a):
maslinka napisał(a):Dzisiaj na TVNie o 20:00 - Sherlock Holmes

Opinie są różne, chociaż raczej pozytywne. Chętnie zobaczę, bo jeszcze nie miałam okazji.

Hmmm... mnie nie powalił :roll:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 12.10.2012 12:38

Tu będzie różnie.
Ja, trochę, nie do końca lubię klimaty Sherlocka - aczkolwiek zaczytywałem się nim kiedyś.
Możliwe, że, po prostu, mam przesyt, bo za moich czasów było już chyba z kilkadziesiąt adaptacji,
łącznie z jakimś takim wynalazkiem jak Młody Sherlock Holmes :)

Za to uwielbiam, oglądać Sucheta jako Poirot i właśnie takie interpretacje mi się podobają.

Psa Baskervillów, którego oglądałem gówniarzem będąc, nic nie przeskoczy :D
W ogóle, z takich mrocznych filmów, to wolę przedwojenne adaptacje Frankensteinów itp.
bo te współczesne to takie sobie są :/

Jak w filmie zaczyna dominować komputer, a nie aktorzy i charakteryzatorzy, to odpuszczam.

Właśnie, zdaje się, spapraliśmy kolejny fajny pomysł na film :(
W każdym razie tak sądzę oglądając zapowiedzi i recenzje tej odsieczy Wiedeńskiej.

Za dużo się tłumaczą, co to oni nie chcieli, żeby nie było kolejnego KacWiena tym razem :D
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 12.10.2012 12:53

weldon napisał(a):W ogóle, z takich mrocznych filmów, to wolę przedwojenne adaptacje Frankensteinów itp.
[/color]

A Frankenstein z De Niro? Dla mnie świetny film!
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 12.10.2012 12:55

Ostatnia wizyta w pobliskim sklepie, którego nazwy nie wymienię z obawy przez reklamą (ale który zdominował nieco rodzimy rynek książkowo - płytowo - prasowo - muzyczny) zaowocował zainwestowaniem w kilka pozycji, które powinny być niezbędnymi w szeroko pojętej biblioteczce ;)

Podobnie jak niejaki Krzysztof Varga (choć na o wiele mniejszą skalę) jestem "zbieraczem". Pachnących książek, oryginalnych filmów czy płyt.

Zainwestowałem zatem (zgodnie z pierwszeństwem, bo to wątek filmowy, choć może i książkowy warto założyć, jeśli go jeszcze nie ma?) w:

- Film Battleship: Bitwa o Ziemię :)

Znakomita pozycja (byłem tez oczywiście w kinie). Jak zwykle rozwalamy kosmitów, jak zwykle mega dużo wybuchów i demonstracji siły przez kosmitów, których później banalnie w rytm muzy AC/DC dzielni bohaterowie Amerykanie (i Japończyk) + Rihanna i Admirał Liam Neeson ;) rozwalają w drobny mak jednym Niszczycielem pamiętającym czasy II World War ! :)

- Film John Carter

Ktoś już tu pisał o tym filmie, na razie obejrzałem godzinę, bo padłem, ale zapowiada się prześmiesznie bosko!

- Książka: Shaq bez cenzury

Obowiązkowa pozycja dla fanów NBA, którzy chcą dowiedzieć się dużo więcej na temat kulis(ów)? jednej z najpopularniejszych i najbogatszych lig świata, albo po prostu ... kochali Shaqa, który był (jest) człowiekiem orkiestrą (rapował, aktorzył, kocha dzieci), z wielkim sercem na biedę ludzką.

Niech zachętą do tej książki będzie historia o tym jak to Shaq wrócił do domu pięknym Mercedesem, a ojciec zwany Sierżantem zapytał go krótko "a dla mnie?", po czym Shaq skoczył po drugiego Mercedesa, a gdy wrócił Sierżant zapytał go "a gdzie Merc dla mamy? " :)
Za chwilę przy domu stały już trzy Merole :)

- Książka - Trochę poważniejsza lektura - zbiór felietonów Krzysztofa Vargi, koleś piszę w czwartkowej Wyborczej - poczytajcie, ciekawe przemyślenia, zabójcze tezy, warto - uwierzcie!

Aloha

tony
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 12.10.2012 13:14

MRK napisał(a):
weldon napisał(a):W ogóle, z takich mrocznych filmów, to wolę przedwojenne adaptacje Frankensteinów itp.
[/color]

Film tak, aczkolwiek nie do końca lubię horrory.
Mam bardziej na myśli to, że jak pierwszy raz oglądałem w tej roli Clive'a, to było to coś, czego nie zapomni się do końca życia.

Coś jak Wjazd pociągu na stację :)

Dziś oglądasz faceta w krótkich majtkach, który zjada na śniadanie samochody i kosmitów
i wspominasz dwie piłeczki ping pongowe, pomalowane czarnym pisakiem, które wzbudzały większe emocje :D

Ale ja tak mam - Małaszyńskiego kojarzę z Białą sukienką, a nie z ... no właśnie, nie wiem w czym jeszcze grał :D
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 12.10.2012 13:32

weldon napisał(a):
MRK napisał(a):
[/color]

Film tak, aczkolwiek nie do końca lubię horrory.

A jaki to horror?? 8O :D

weldon napisał(a):Ale ja tak mam - Małaszyńskiego kojarzę z Białą sukienką, a nie z ... no właśnie, nie wiem w czym jeszcze grał :D

Małaszyński....oj......aktor dramatyczny...dramatycznie się go oglada......ostatnio widziałem go w Skrzydlatych Świniach...
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 12.10.2012 13:41

MRK napisał(a):....ostatnio widziałem go w Skrzydlatych Świniach...
Ojć , to przykre :roll:

Mi się udało nie widzieć tego filmu :D

Próbowałem wczoraj oglądać ten serial polecany przez Kaszubskiego, ale ... zasnąłem :oops:

EDIT: a lubicie The Ring?

Ostatnio grasuje w Warszawie ;)

Tylko oglądajcie do końca :)
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 12.10.2012 14:24

weldon napisał(a):EDIT: a lubicie The Ring?

Ostatnio grasuje w Warszawie ;)

Tylko oglądajcie do końca :)[/color]

Hahaha, masakra!!!! MISZCZ!!!!:)
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.10.2012 14:41

weldon napisał(a):Ostatnio grasuje w Warszawie ;)

Rozwalił mnie ten film. Ostatni komentarz biegacza milusi. :wink:

Sherlock, który będzie dzisiaj wieczorem jest zupełnie inny, niż to, co do tej pory oglądaliśmy, ale taki był zamiar twórców. Po co robić kolejne oklepane scenki. To już było.
Nie przepadam za ekranizacją tej książki, ale tę wersję widziałem i obejrzę jeszcze raz, bo jest inna i lubię tego kolesia.
Obrazek
8)
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 12.10.2012 14:43

kaszubskiexpress napisał(a):
weldon napisał(a):Ostatnio grasuje w Warszawie ;)

Rozwalił mnie ten film. Ostatni komentarz biegacza milusi. :wink:

Sherlock, który będzie dzisiaj wieczorem jest zupełnie inny, niż to, co do tej pory oglądaliśmy, ale taki był zamiar twórców. Po co robić kolejne oklepane scenki. To już było.
Nie przepadam za ekranizacją tej książki, ale tę wersję widziałem i obejrzę jeszcze raz, bo jest inna i lubię tego kolesia.

8)

No trudno w sumie, aby film był zły skoro kręcił go niejaki Guy Ritchie :)

Dwójka Sherlocka tez z JAJEM :)

Muszę jeszcze Avengers obejrzeć (też z RDowneyem jr)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 12.10.2012 16:13

MRK napisał(a):
Małaszyński....oj......aktor dramatyczny...dramatycznie się go oglada.....

Pozwolę sobie się z tym nie zgodzić.
Dla mnie jeden z lepszych aktorów czegoś co nazywają młodym pokoleniem.
Choć właściwie trzeba by powiedzieć "aktorów". :roll:

Bo aktor do dla mnie np. De Niro, N.Cage, Al Paccino, Ch.Bale, R,Crowe itp...
A z "naszych" - Pieczka, Gajos, Linda, "wczesny" Pazura...

Młodzież to straszna miernota....
Żaden tam ze mnie krytyk filmowo-aktorski oczywiście, ale...tak to widzę. :mrgreen:

A co do Małaszyńskiego.....
To już chyba bardziej muzyk niż aktor. :roll:
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 12.10.2012 18:30

anakin napisał(a):Młodzież to straszna miernota....

Potwierdzam dzisiejsze młode pokolenie aktorów Polskich to dno....i trudno w ogóle kogokolwiek wyróżnić.
........ale tak jak kolego wyżej "znafcom" i krytykiem nie jestem , tylko takie moje odczucie.

Dziś na 2-ójce klasyka z niezniszczalnym Harrisonem Ford'em - "Poszukiwacze zaginionej arki"....

Obejrzę po raz setny z kolei...... 8O
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 12.10.2012 20:52

Właśnie wróciłem z "Bitwy pod Wiedniem"... i niestety nie polecam. Gniot. Szkoda czasu i kasy. Może źle się nastawiłem bo liczyłem na film historyczny a wyszedł z tego ubogi krewny "Władcy pierścieni". Nieudolne komputerowe efekty jak w grze sprzed 10 lat, śnieg z jakichś papierków... :evil: Szkoda.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.10.2012 21:42

Witam.

Ja czekam na premiery dwóch polskich filmów: "Obława" (19.10.2012) i "Pokłosie" (9.11.2012).

Co do młodych aktorów to bardzo podobał się mi Mateusz Kościukiewicz sprzed kilku lat ("Wszystko co kocham" i "Matka Teresa od kotów"), teraz nie wiem co robi, ale mam nadzieję że nadal gra, a nie celebrytuje.

Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 45
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone