Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne
napisał(a) maslinka » 02.01.2015 14:55
walp napisał(a):MRK napisał(a):My z żoną jesteśmy fanatykami thrillerow, że tak napisze. Mniej horrorów.
Mnie też zdecydowanie bliżej do tego typu filmów sensacyjnych, ze szczególnym uwzględnieniem thrillerów psychologicznych.
Tak, thrillery to jest to! Lubię też komedie kryminalne i czarne komedie

W okresie świątecznym również udało mi się obejrzeć sporo filmów.
Na pierwszy ogień poszła czarna komedia
7 psychopatów. Film mi się podobał, lubię taki humor. Ale
In Bruges tego samego reżysera zdecydowanie lepszy

Poza tym obejrzałam 2 filmy z Tomkiem Cruisem -
Mission Impossible - Ghost Protocol - całkiem niezła sensacja, akcja mnie wciągnęła. Drugi film to
Jack Reacher: Jednym strzałem - również dobre kino akcji. Czysta rozrywka, ale o to przecież chodzi w filmach sensacyjnych.
Coś z innej beczki:
Hotel Marigold - z opisu wynika, że to komediodramat, ale dla mnie to po prostu film obyczajowy. Lubię angielskie komedie, a tu tego humoru mi zabrakło. Szkoda, bo aktorsko film bardzo dobry, tylko niewiele się w nim dzieje...
Poza tym zobaczyłam dwie propozycje zaserwowane przez tv. Bardzo pozytywnie odebrałam
Holiday, chociaż nie przepadam za komediami romantycznymi. Ta jednak jest ciepła i wzruszająca. Czuje się sympatię do bohaterów i nawet Cameron Diaz tak bardzo mi nie przeszkadzała

, chociaż widać różnicę w sztuce aktorskiej między nią a Kate Winslet. Do tego zabawny Jack Black i przystojny Jude Law
Ostatni film, o którym napiszę, to
Słaby punkt z Anthonym Hopkinsem i Ryanem Goslingiem. Wciągający thriller, bardzo fajny klimat. Polecam