http://www.smartage.pl/furia-recenzja/
I kończę na temat tego filmu
.png)
walp napisał(a):Poproszę.
.png)
Blaugrana napisał(a):MRK- fajny ranking
Obcy tylko 6 /10 ?
Kilku filmów nie oglądałam, ale z wieloma zgadzam się co do oceny
MRK napisał(a):Blaugrana napisał(a):MRK- fajny ranking
Obcy tylko 6 /10 ?
Jakoś nigdy nie było mi po drodze z Obcym, przy czym dodać należy, że zdarza mi się zmieniać ocenę, kiedy to oglądam coś po raz kolejny po kilku latach. Z ciekawostek polecam Eden Lake i polski Dla Ciebie i Ognia. Eden Lake, bo ryje psyche niemiłosiernie (polecam w szczególności tym, którzy wychowują nastoletnie dzieci), a Dla Ciebie i Ognia, ponieważ warto zerknac na film polski za 50 000zl. Totalnie niszowy, gra niektórych makabryczna, ale trzyma w napięciu. Ciezko w polskim kinie o dobry thriller. Jeszcze tylko Billboard mi przychodzi do głowy.
.png)
Blaugrana napisał(a):MRK napisał(a):Blaugrana napisał(a):MRK- fajny ranking
Obcy tylko 6 /10 ?
Jakoś nigdy nie było mi po drodze z Obcym, przy czym dodać należy, że zdarza mi się zmieniać ocenę, kiedy to oglądam coś po raz kolejny po kilku latach. Z ciekawostek polecam Eden Lake i polski Dla Ciebie i Ognia. Eden Lake, bo ryje psyche niemiłosiernie (polecam w szczególności tym, którzy wychowują nastoletnie dzieci), a Dla Ciebie i Ognia, ponieważ warto zerknac na film polski za 50 000zl. Totalnie niszowy, gra niektórych makabryczna, ale trzyma w napięciu. Ciezko w polskim kinie o dobry thriller. Jeszcze tylko Billboard mi przychodzi do głowy.
Eden Lake oglądałam. Wstrząsający, zwłaszcza koniec.
Z tych co wymienileś ja bym jeszcze poleciła ( bo może być mniej znany ) - "Słodkich snów"
Generalnie lubię takie kino, czyli thrillery, horrory, mocna sensacja, kryminał.
.png)
MRK napisał(a):Poszedłem na łatwiznę. Z mojego Filmweb-u wyselekcjonowałem thrillery i horrory o ocenach od min.6/10:). Trafiły się więc różne thrillery, łącznie z tym sensacyjnymi itp. Nie mam siły odrzucać oczywistych oczywistości, więc wrzucam wsio:). Z chęcią obejrzę kolejne, więc....jakby ktoś coś...
.png)
Blaugrana napisał(a):Zdecydowanym faworytem dla mnie z Twojej listy to Kill Bill, obie części.
Nieźle Uma wymiata
walp napisał(a):MRK napisał(a):No, sporo tego. Chociaż mam wrażenie, że podczas selekcjonowania coś tam wypadło.
Np. głośne i skandalizujące "Blue velvet" Lynch'a z oceną 7,6.
Ale i tak jest co oglądać.
.png)
.png)
Blaugrana napisał(a):Generalnie lubię takie kino, czyli thrillery, horrory, mocna sensacja, kryminał.
MRK napisał(a):Blaugrana napisał(a):Generalnie lubię takie kino, czyli thrillery, horrory, mocna sensacja, kryminał.
Aha, czystej sensacji nie wrzucałem. Selekcja była tylko po thriller/horror, więc jak jakiś film nie został zakwalifikowany pod sensacje, kryminał i zarazem thriller, to go tam nie ma.