Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafalisko30
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 05.12.2014 22:12

Bocian napisał(a):No nie wiem czy coś z tym mydłkiem może być najlepsze :)

Pewnie masz na myśli Tomka z Topgana :))
Jak dla mnie REWELACJA, ale podobno o gustach się nie dyskutuje :D
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 06.12.2014 18:53

kaszubskiexpress napisał(a):Wczoraj zrobiłem sobie dzień s-f...

"Gra Endera" - trochę się wierciłem ale w końcu dooglądałem. Pomysł, że Ziemię mogą uratować tylko superinteligentne dzieci może i oryginalny ale nawet jak na fantastykę jakoś niedorzeczny. Ogólnie film kiepski.
"Pacific Rim" - blockbuster efekciarsko imponujący. Motyw kiedy jeden z tych olbrzymów używa morskiego krążownika zamiast pałki - dotychczas niespotykany. :wink: Nad fabułą opuśćmy zasłonę milczenia.
Do żadnego z tych filmów nie zamierzam powrócić.

Nowego "Terminatora" to aż strach się bać :wink: .
"Ocalenie" nie trzymało poziomu już nawet "Buntu Maszyn". Oby wyciągnięto z tego wnioski. No i Arnie "will be back". :)
Cóż zrobić - trzeba będzie obejrzeć. Ciekawe tylko czy jeden czy może więcej razy?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.12.2014 12:25

W tym roku postanowiłem nie poddać się Kevinowi samemu wszędzie i właśnie ściągam sobie "Wspaniałe życie" z J. Stewartem.
Obejrzymy w święta.

:hut:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.12.2014 21:48

Wielki triumf polskiego kina w stolicy Łotwy, gdzie odbyła się ceremonia wręczenia 27. Europejskich Nagród Filmowych. :!: :!: :!:

Z sukcesu polskiego kina bardzo się cieszę, chociaż sam film "Ida" mnie nie zachwycił.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 14.12.2014 20:13

Ogladałem wczoraj "Zaginioną dziewczynę". Całkiem przyjemny w odbiorze, ale wydaje mi się, że scenarzysta pod koniec filmu troszeczkę popłynął ze swoją wyobraźnią :roll:.
A dzisiaj z bajtlem zaliczyłem "Skok przez płot". Jeśli ktoś nie widział, to gorąco polecam. Dubbing zrobiony po mistrzowsku :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.12.2014 08:46

"Dzień świra" zwycięzcą plebiscytu "Kino Wolność".
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.12.2014 12:03

Wczoraj obejrzałem chorwacki film "Ojciec Szpiler"

Taki trochę głupkowaty, ale gdyby w polskim filmie tak pojechano z klerem i kościołem, to mielibyśmy protesty, przy których ostatni można by uznać za spacer przedszkolaków. :mrgreen:

:hut:

Będą powtórki, chyba na HBO.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.12.2014 12:16

rafalisko30 napisał(a):Ogladałem wczoraj "Zaginioną dziewczynę". Całkiem przyjemny w odbiorze, ale wydaje mi się, że scenarzysta pod koniec filmu troszeczkę popłynął ze swoją wyobraźnią :roll:.
A dzisiaj z bajtlem zaliczyłem "Skok przez płot". Jeśli ktoś nie widział, to gorąco polecam. Dubbing zrobiony po mistrzowsku :)

Oglądałam "Zaginioną..." i zgadzam się z Tobą. Film prowadzony świetnie, czasami samo życie, kilka razy zmieniałam nastawienie do bohaterów ( chyba też o to chodziło, tak jak zmienna jest opinia publiczna), Affleck, którego nie lubię, mniej drewniany niż zwykle. Nawet zaryzykuję stwierdzenie, że dał radę. Natomiast końcówka lekko sknocona, a nawet nazwę to kolokwialnie - schrzaniona.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.12.2014 12:19

walp napisał(a):"Dzień świra" zwycięzcą plebiscytu "Kino Wolność".

Pierwsza "10" idealnie trafia w mój gust. Tylko "Idy nie oglądałam. Z resztą się zgadzam.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.12.2014 12:39

Blaugrana napisał(a): Tylko "Idy nie oglądałam.

Żadna strata wg mnie. Kompletnie nie rozumiem zachwytu nad tym filmem.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.12.2014 13:06

MRK napisał(a):Kompletnie nie rozumiem zachwytu nad tym filmem.

Nie jesteś odosobniony w tym :)

Podobno on nie jest dla facetów i tylko nieliczni dostąpią łaski objawienia skumania co w nim jest takiego fajnego.
Taką opinię kilka znajomych dziewczyn mi przekazało i to podchodząc do sprawy ze zrozumieniem i odradzając mi oglądanie coś więcej, niż trailery.
A i to, ostrzegły, mam zrobić na własną odpowiedzialność :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.12.2014 15:46

Być może obejrzę z samej ciekawości co świat w nim widzi, bo na naszym Filmwebie marne 7,1.
Znam tematykę i o dziwo nie zostało to tak potępione przez pewne środowiska jak "Pokłosie".
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.12.2014 02:07

weldon napisał(a):
Podobno on nie jest dla facetów i tylko nieliczni dostąpią łaski objawienia skumania co w nim jest takiego fajnego.

A te/ci, którzy dostąpili łaski objawienia skumania wyłuszczyli Ci, co w nim takiego fajnego, czy tylko tak rzucili?

Film bez scenariusza, flaki z olejem, totalnie porażka techniczna pod kątem audio, Kulesza jako tako, reszta do zaorania. Pewno reżyser chciał trochę zintelektualizować film i wrzucił wszystko w czerń i biel, podlewając jazzem. Miało być inteligentnie i w ogóle, a wyszedł babol niemiłosierny.

Kolejna popierdółka, nad którą tysiące ludzi chcą debatować. Jak Sala Samobójców, który to film, jak dla mnie, nie powinien nigdy ujrzeć światła dziennego. Biliśmy z żoną brawo na stojąco, kiedy to główny bohater zszedł nareszcie z tego świata. Wcześniej, z polskich filmów, zmęczył mnie tak tylko chyba Samotność w sieci.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.12.2014 08:20

MRK napisał(a):Kolejna popierdółka, nad którą tysiące ludzi chcą debatować. Jak Sala Samobójców, który to film, jak dla mnie, nie powinien nigdy ujrzeć światła dziennego.

Czytając kilka powyższych opinii na temat "Idy", poczułem się trochę lepiej, bo widzę, że nie jestem osamotniony jeżeli chodzi o odbiór filmu.

Z drugiej strony, trochę martwi mnie to, że cały świat zachwyca się jakimś obrazem, a ja nie widzę w nim nic specjalnego. Tłumaczę sobie wtedy tak, że ciągle nie dorosłem do sztuki w intrygującej i osobliwej formie. :?
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.12.2014 08:35

walp napisał(a):
MRK napisał(a):Kolejna popierdółka, nad którą tysiące ludzi chcą debatować. Jak Sala Samobójców, który to film, jak dla mnie, nie powinien nigdy ujrzeć światła dziennego.

Czytając kilka powyższych opinii na temat "Idy", poczułem się trochę lepiej, bo widzę, że nie jestem osamotniony jeżeli chodzi o odbiór filmu.

Z drugiej strony, trochę martwi mnie to, że cały świat zachwyca się jakimś obrazem, a ja nie widzę w nim nic specjalnego. Tłumaczę sobie wtedy tak, że ciągle nie dorosłem do sztuki w intrygującej i osobliwej formie. :?

Walp
Nie przejmowalbym sie tym.
Caly swiat swego czasu zachwycal sie tez kinem islandzkim i finskim, w ktorym bohaterowie z problemami (jakbym nie mial swoich dosc) patrza sie dlugimi minutami w okno (jakbym nie mial swojego okna i deszczu zachmurzenia i wiatru) a cala scene opisuje muzycznie jeden klawisz fortepianu (na jednym a nawet na dwoch to i ja umiem zagrac)

To ja juz wole jak zmeczony zyciem Van Damme zrobi szpagat a gruby Seagal w czarnym skoraku zlamie w pol sekundy jakis zly kark ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 186
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone