Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 23.11.2014 00:21

Zakończyło się filmowe święto w Bydgoszczy.
Złotą Żabę na 22. Międzynarodowym Festiwalu Filmowym Camerimage, otrzymał film "Lewiatan"
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 24.11.2014 20:40

Wczoraj, korzystając z coraz lepszej ostatnio oferty TV Puls ;), obejrzałam (wreszcie! ;)) Django.

Film dobry, w typowo tarantinowskim klimacie :mrgreen:
Chociaż było trochę dłużyzn. Gdyby wyciąć parę scen i skrócić film o pół godziny, byłoby w sam raz 8)

Świetna rola Leosia DiCaprio :D Co do Waltza, to nie wiem, czy ta kreacja zasługiwała na Oscara...

Gdyby ktoś miał ochotę zobaczyć "Django", będzie kolejna okazja w najbliższą sobotę - również w TV Puls, o 22:00 :)
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 24.11.2014 20:46

walp napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Dzisiaj w Canal + Family o 21.05 "Połączenie"

Mimo średnich opinii film da się obejrzeć.
Na wieczór jak znalazł.
:hut:

Moim zdaniem, bardzo dobry thriller
Średnia ocen też nie najgorsza: na Film Web 7,3/10 na IMDb 6,7/10.

Kurcze, obejżałem ten film i muszę przyznać, że super się go ogląda. Nie rozumiem, jak wcześniej mogłem go przegapić... :?:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 24.11.2014 21:11

Dobre kino w TVP

"W rytmie serca" TVP2, 27.11 godz. 23.00
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.11.2014 21:25

mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 28.11.2014 22:51

anakin napisał(a):Coś już widać... :mrgreen:

...cosik mało :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.11.2014 22:53

mervik napisał(a):

No przecież nie ja to kręcę... :roll: :mrgreen:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 29.11.2014 13:33

anakin napisał(a):
mervik napisał(a):

No przecież nie ja to kręcę... :roll: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.12.2014 02:29

Szybka wrzuta...

Predestination - ktoś lubi Nolana? Pewno tak. Polecam. Może nie do końca ten klimat, ale film ciekawy.

Iluzja - dobry przykład kina rozrywkowego, które to czasem lubię włączyć. Bardzo lekko i przyjemnie się ogląda.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.12.2014 14:08

Jak zobaczyłem świetlny miecz, z tymi bocznymi mieczykątkami, to już widzę te konferencje prasowe wiadomych polityków oburzonych, że znaleźli krzyż, którego nie ma na Giewoncie w filmie promującym Polskę. :hut:

Wczoraj obejrzałem sobie "Stalingrad"
Bondarczuk się postarał. Sporo kasy musieli w to włożyć. Imponujące efekty specjalne, sporo slołmołszynów, ale nie ma jakiejś przesadzonej propagandy, raczej niepompatyczna, wojenna opowieść.

Podobał mi się, ale mogę być nieobiektywny, bo kino wojenne, to mój konik.

Będą powtórki, bo oglądałem go na HBO, czy C+, nie pamiętam.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 03.12.2014 14:13

kaszubskiexpress napisał(a):Wczoraj obejrzałem sobie "Stalingrad"

kaszubskiexpress napisał(a):Podobał mi się...

Mnie też :wink:
Oglądałam w weekend, też nie pamiętam która stacja to była :roll:
To drugi rosyjski film, który obejrzałam, pierwsze było Metro :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.12.2014 14:33

kaszubskiexpress napisał(a):Wczoraj obejrzałem sobie "Stalingrad"

A to straszny staroć, aż musiałem sobie przypomnieć, czy mi się podobał, czy nie i ... nie pamiętam :)

Chyba się strasznie ubawiłem na nim, bo znajomy mi przypomniał swój opis:

Grupa kilkunastu sowieckich żołnierzy, po przeprawie przez rzekę (Niemcy oczywiście jako idioci brzegu zajętej Wołgi nie bronią) i ataku żywych pochodni na umocnienia zlokalizowane w głębi, gdyż Niemcy wysadzają swoje składy paliwa (dla całej armii, sic!) zlokalizowane na... samiusieńkim brzegu Wołgi (sic! od strony sowieckiej, widoczne dla sowietów jak na dłoni) zajmuje dom stojący na wschodniej ścianie Palcu Dworcowego i napotyka w nim kobietę.
Następnie Niemcy na ziemi niczyjej, w odległości strzału urządzają zgromadzenie mające na celu starogermańskie ofiarowanie dwóch Żydówek, poprzez spalenie ich żywcem (nie żartuję, to jest w filmie).
Sowieci atakują zgromadzonych Niemców, ci wybiegają z wielu domów na placu i rozpoczyna się walka wręcz na otwartym terenie... Zakończona niemieckim ostrzałem moździerzowym. W efekcie sowietów zostaje bodajże 6 plus kobieta.
Siedzą, gadają, Niemcy raz zaatakują, zostaną "po indiańsku odparci"... I sowieci siedzą, śpią, gadają, palą ogień, świece, bez żadnych czujek, wart, straży, sami w 6 na placu otoczeni przez kilkudziesięciu, a może i więcej Niemców....
Pewnej nocy urządzają nawet party urodzinowe dla niewiasty przy świecach, bez czujek, grają na pianinie i śpiewają. Na koniec siedzą wszyscy na schodach, dopijają flaszkę, bez czujek, a dowódca mówi, "No, teraz bojcy spać". A Niemcy siedzą i nic nie robią....
Wątku siłowego romansu niemiecko-rosyjskiego nawet opisywał nie będę.
Finalny atak Niemców przez Plac Dworcowy na dom to już sama esencja głupoty - scenarzysta puścił do ataku na dom tyle Pzkpfw IV, że te ledwo, błotnik w błotnik, mieściły się na placu...
Wielu idiotycznych i nierealistycznych wątków pobocznych nawet nie mam ochoty opisywać.
Ziemia niczyja była miejscem spacerów....
:D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.12.2014 14:44

ASIULA HK napisał(a):To drugi rosyjski film, który obejrzałam, pierwsze było Metro :wink:

Nie znałem tego filmu. Ze scen w zwiastunie wygląda jak holywoocki 8O Podobał się :?:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.12.2014 14:49

weldon napisał(a):...

Kiedyś przeczytałem, że gdyby w filmach pokazywano jak było naprawdę, to kina byłyby puste, taka nuda.

Płonący żołnierze wyglądali żałośnie, ale to jest kino.
Ale żeby rosyjscy żołnierze mogli płonąć, musiały zostać wysadzone magazyny z amunicją, które oczywiście zazwyczaj są na tyłach.

I tutaj patrz na zdanie pierwsze !

Kloss padłby już w pierwszym odcinku, gdyby był postacią prawdziwą a prawie wszyscy go kochali.

Metro też oglądałem i było zaledwie ok.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 03.12.2014 14:57

walp napisał(a):
ASIULA HK napisał(a):To drugi rosyjski film, który obejrzałam, pierwsze było Metro :wink:

Nie znałem tego filmu. Ze scen w zwiastunie wygląda jak holywoocki 8O Podobał się :?:

Dalo sie obejrzeć :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 184
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone