jara napisał(a):A my to niby kto?
Nie przejdziemy do historii
szumni jak w piosenkach,
nie będziemy stali w glorii
z gitarami w rękach.
A oni już przeszli
.png)
jara napisał(a):ASIULA HK napisał(a):jara napisał(a):weldon napisał(a):Przeca to A-ha to jakaś prehistoria, ciut młodsze od Stonesów
A my to niby kto?
No chyba ... jeszcze nie ... prehistoria![]()
Miła Jesteś
.png)
weldon napisał(a):jara napisał(a):A my to niby kto?
Nie przejdziemy do historii
szumni jak w piosenkach,
nie będziemy stali w glorii
z gitarami w rękach.
A oni już przeszli
walp napisał(a):Czy bezsensowne? - Nie wiem, bo trudno prowadzić dyskusję, jeśli się filmu nie widziało.
.png)
Blaugrana napisał(a):Dlatego właśnie bezsensowne. Sensowne będą po tym jak się film zobaczy![]()
Blaugrana napisał(a):Natomiast plakat jak plakatLeżą tam kamienie
walp napisał(a):... funkcjonuje do dziś. Ostatni album koncertowy 2011 rok.
.png)
Blaugrana napisał(a):Natomiast plakat jak plakatLeżą tam kamienie, ale gdyby bohaterów postawiono obok klombów z kwiatami byłoby chyba jeszcze gorzej. Pokazaliby ich na tle nieba to byłoby źle bo to przecież wojna była. Do wszystkiego sie można przyczepić jak ktoś chce- do ubrań, fryzur...Zwłaszcza że wszyscy krytykujący oczywiście żyli w tamtych czasach
.png)
walp napisał(a):weldon napisał(a):Przeca to A-ha to jakaś prehistoria, ciut młodsze od Stonesów
Jaka prehistoria![]()
Reaktywowana w 1998 roku w niezmienionym składzie funkcjonuje do dziś. Ostatni album koncertowy 2011 rok.
jara napisał(a):Blaugrana napisał(a):Natomiast plakat jak plakatLeżą tam kamienie, ale gdyby bohaterów postawiono obok klombów z kwiatami byłoby chyba jeszcze gorzej. Pokazaliby ich na tle nieba to byłoby źle bo to przecież wojna była. Do wszystkiego sie można przyczepić jak ktoś chce- do ubrań, fryzur...Zwłaszcza że wszyscy krytykujący oczywiście żyli w tamtych czasach
Ja chcę obronić swoje zdanie. Mnie się ten plakat tak skojarzył, a nie powinien. Ze względu na pamięć i szacunek dla tych młodych ludzi. Ktoś przegiął.
Znalazłem 16 plakatów z " Kanału" Wajdy.
Można porównać. I wg. mnie nieważne w jakich czasach zostały stworzone, ważne jakich czasów dotyczą.
http://www.filmweb.pl/film/Kana%C5%82-1 ... 7#poster-1
jara napisał(a):Blaugrana napisał(a):Nie będę oceniać filmu na podstawie plakatu. Ocenię jak zobaczę. I zrobię to z przyjemnością.
Dobrze, że ktoś chciał nakręcić (odważył się) ten film.
Oczywiście, masz rację. Oceniam plakat.