Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marze_na
Koneser
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) marze_na » 18.02.2014 10:08

weldon napisał(a):
marze_na napisał(a):Liczę na dobre kino ...
Na filmwebie wysoko.

[color=#800000]Dzieciak potwierdza, że noty nie bez kozery wysokie.
Dla niej ta historia to novum, więc nie oceniała filmu poprzez pryzmat faktów, natomiast potwierdza, że film jak rzadko który naprawdę dobry.

Zgadzam się. Bardzo dobre kino. Wyszliśmy zadowoleni.
Z reguły nawet jak film mi się podobał staram się znaleźć jakieś "ale". Tym razem nie mam się do czego przyczepić. Świetna akcja, rewelacyjne dialogi, przy psie z Auschwiz wymiękłam :lol: .
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 18.02.2014 16:42

Zobaczyłem "Jacka Stronga"

To film z rodzaju absolutely must see

Świetnie zrealizowany.
Dorociński jest na tę chwilę nr 1 w polskim kinie, ten film tylko mnie w tym utwierdził.

marze_na napisał(a):przy psie z Auschwiz wymiękłam :lol: .

Absolutnie trafiony :wink:

A temu gościowi szacuneczek za wysiłek jaki musiał włożyć w naukę polskiego. :wink:
Obrazek

:hut:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 18.02.2014 18:57

Dziś w TV wieczór filmowych hitów:
O 20.05 w Polsacie Jestem Bogiem,
o 21.35 w TVN Wróg u bram,
o 21.55 w TVP 1 Sierociniec (to dla miłośników horrorów - jak ja :wink: ),
o 22.00 w TV 4 znakomity Co gryzie Gilberta Grapea (w moim rankingu film z pierwszej dziesiątki, nie wiem czy jest jeszcze ktoś, kto go nie widział...).

To oczywiście propozycje dla tych, którzy nie oglądają Ligi Mistrzów... lub oglądają i mają nagrywarkę :oczko_usmiech:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 18.02.2014 19:09

greenrs napisał(a):O 20.05 w Polsacie Jestem Bogiem,

Chyba zdecyduję się na to i obejrzę po raz drugi :) Byłam na tym filmie w kinie i podobał mi się, ale już nie do końca go pamiętam ;) Pora sobie odświeżyć :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 19.02.2014 14:14

Danuta Szaflarska kończy dziś 99 lat.
Obrazek

Mimo zacnego wieku nie może narzekać na brak propozycji aktorskich. W ostatnim czasie mogliśmy ją podziwiać w filmach takich jak: „Inny świat” Doroty Kędzierzawskiej, „Pokłosiu” Władysława Pasikowskiego, „Janosiku"Agnieszki Holland czy też komedii Juliusz Machulskiego – „Ile waży koń Trojański?”. Wspaniałą aktorkę wciąż można podziwiać nie tylko na ekranach, ale i na deskach teatru.

Debiutowała 14 września 1939 roku, a jednym z pierwszych i najbardziej znaczących w karierze aktorki filmów był patriotyczny obraz w reżyserii Leonarda Buczkowskiego – „Zakazane piosenki”, który przyniósł jej sporą popularność i otworzył drzwi do kariery filmowej. Dwa lata później zagrała w kolejnym filmie tego twórcy zatytułowanym „Skarb”, co zapewniło jej pozycję prawdziwej gwiazdy filmowej i pierwszej amantki odradzającej się kinematografii. W czasie powstania warszawskiego aktorka była łączniczką.

Obrazek
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 19.02.2014 14:43

Swoja droga - nie powiem zeby mi sie nie podobala na zdjeciu z czasow przed lub powojennych
Fajna! :)
rafalisko30
Cromaniak

Postnapisał(a) rafalisko30 » 19.02.2014 18:17

Wczoraj oglądałem głośny z powodu wielu nominacji do Oskarów film "American Hustle", muszę przyznać że bardzo mi się podobał. Świetnie na mój gust zagrali aktorzy (Bale, Cooper), kapitalna muzyka oddająca klimat lat 70-tych i zgrabna intryga. Myślę, że warto poświęcić ponad 2 godziny czasu na ten film.
JACU
Odkrywca

Postnapisał(a) JACU » 20.02.2014 21:25

Facet (nie) potrzebny od zaraz

Nie polecam odradzam gorszego shitu dawno nie widziałem nawet nie wiem co więcej napisać.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 21.02.2014 09:53

"Piękna wieś, pięknie płonie" - jugosłowiański film fabularny z roku 1996 w reżyserii Srđana Dragojevića w niedzielę w DSH.

"Nawet kiedy przyjaciel zabija przyjaciela, kiedy na oczach syna ginie jego stara matka a dobytek całego życia idzie z dymem, humor jest jednym z ostatnich ocalałych na polu tej bezwzględnej walki. I to właśnie wszechobecny straceńczy humor sprawia, że "Piękna wieś, pięknie płonie" jest naprawdę odważnym i oryginalnym obrazem".

Obrazek
23.02 (niedz.) godz. 16.00 „Piękna wieś pięknie płonie”, reż. Srdjan Dragojević (1996, 115').
kaszubskiexpress
Weteran
Re:

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.02.2014 09:48

ania77 napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):(...) Dzisiaj obejrzałem inny polski film. "Wygrany" z Gajosem ( świetna rola ) i ze znanym z filmu "Pod słońcem Toskanii" Pawłem Szajdą. (...) Muszę przyznać, że już dawno nie oglądałem tak dobrego polskiego filmu.
Byłem zaskoczony. Szkoda, że sporo dialogów w języku angielskim, wiem, że wynika to z natury tego filmu, ale można było sobie to darować, albo ograniczyć.

Nagrałem go na C+, więc pewnie będzie powtarzany wielokrotnie.

8)

Zachęcona tą recenzją przed chwilą obejrzałam "Wygranego" i zdecydowanie polecam. Dodatkowy plus za ciekawe zaprezentowanie Wrocławia.

Wesołych Świąt:)

Dzisiaj będzie okazja obejrzeć ten film.
TVP 1 o godz. 22.50

Dla pań i nie tylko w TVN o 20.00 "Wytańczyć marzenia"
Prawdziwa historia. Bardzo mi się podobał, obejrzę ponownie.

Po nim w TVN o 22.35 film z rodziny historii prawdziwych i to ze sportem w tle. Uwielbiam takie filmy, ten jest świetny i do spółki wyprodukowany według opisu przez Chorwatów.
"Trener"

Miłego oglądania.
:hut:
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 23.02.2014 19:27

Bylem na "Pompejach".....
Troche blizej wulkanu "postawili" miasto niz stoi w rzeczywistosci ;)

No i ladna ta mloda dziunia co tam gra

Aha i Mr Eko z Losta gra

I ten Jon z Game of Thrones

I Kiefer gra... probuje byc demoniczny

No i Trinity gra .... ale bez Neo wiec swiata nie uratowali
:papa:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 25.02.2014 19:34

Dzisiaj o 20:05 na Polsacie - Slumdog. Milioner z ulicy

Film dobry, świetne zdjęcia, ciekawa, choć momentami przygnębiająca, historia. Warto zobaczyć. Ja być może skuszę się po raz drugi.
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 25.02.2014 19:56

maslinka napisał(a):Dzisiaj o 20:05 na Polsacie - Slumdog. Milioner z ulicy

Film dobry, świetne zdjęcia, ciekawa, choć momentami przygnębiająca, historia. Warto zobaczyć. Ja być może skuszę się po raz drugi.

Może i leci trochę bollywoodzką estetyką, ale historia Jamala jest rewelacyjna. :wink:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 25.02.2014 20:01

walp napisał(a):Może i leci trochę bollywoodzką estetyką, ale historia Jamala jest rewelacyjna. :wink:

Reżyser właściwie bawi się tą bollywoodzką estetyką. Wyszło mu ciekawe połączenie dramatycznej historii z kolorytem hinduskim rodem z Bollywood. Takie puszczenie oka do widza ;) Mnie się to podobało.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 25.02.2014 20:04

A wiecie może, jak się skończyła historia tego chłopca, co zagrał głównego bohatera?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 149
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone