Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kocisko
Croentuzjasta
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) kocisko » 12.02.2014 09:02

Po palcach ich poznacie :mrgreen:
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 12.02.2014 09:08

kocisko napisał(a):Po palcach ich poznacie :mrgreen:

Bryle już za słabe. :mrgreen:
wojan
Koneser

Postnapisał(a) wojan » 12.02.2014 20:24

marze_na napisał(a):Widział już ktoś Jacka Stronga?

Widział :D

MZ dość dobrze zrealizowany thriller :D szpiegowski :D Raz można obejrzeć ... :D
Co do treści historyczno-merytorycznych nie będę się wypowiadał, bo się nie znam ... :lol:

:D :papa:
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 12.02.2014 20:48

wojan napisał(a):

Liczę na dobre kino, kwestie historyczno-merytoryczne to sprawa drugorzędna. Jak w Pokłosiu :lol: .

Mam już rezerwację na piątek. Zabieram moich mężczyzn 8) i mam nadzieję, że się nie zawiedziemy.
Na filmwebie wysoko.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.02.2014 20:52

wojan napisał(a):

MZ dość dobrze zrealizowany thriller :D szpiegowski :D Raz można obejrzeć ... :D
Co do treści historyczno-merytorycznych nie będę się wypowiadał, bo się nie znam ... :lol:

:D :papa:

Pasikowski i Dorociński :)
To nie mogło się nie udać :)
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 13.02.2014 21:45

anakin napisał(a):
Anai napisał(a):Dziś w nocy (o 0.30 się zaczął) obejrzałam na TV6 ( 8O ) bardzo, bardzo sympatyczny
amerykancko-niemiecki dramat z K. Spacey'em i J. Bridgesem pt. K-Pax

Nie przepadam za Specey'em, ale w tym filmie po prostu Miszcz. :D
A sam "K-pax" zaje......fajny. :mrgreen:

Jeśli ktoś jeszcze nie widział a chciałby zobaczyć, to powtórka filmu na TV6 we wtorek o 21:35.
Ja polecam :)
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.02.2014 00:25

Ja dzisiaj się wziąłem za Obecność. Całkiem niezły thriller. W filmłebowej skali 7/10.
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 14.02.2014 07:28

MRK napisał(a):Ja dzisiaj się wziąłem za Obecność. Całkiem niezły thriller. W filmłebowej skali 7/10.

Heh... - ocena 7,4 co zważywszy, że to horror jest faktycznie oceną wysoką a w komentarzach jadą po nim aż miło :roll:
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.02.2014 09:02

Ja wczoraj obejrzałem zabytkowy "Krwawy sport". TVN ostatnio puszcza jakieś takie historyczne filmy walki. :D

Nie każdy wie, że film był inspirowany życiem Franka Duxa, do którego należy cała masa rekordów, np 56 nokautów z rzędu, w jednym turnieju 8O
To ten kolo z grafiki.
Obrazek

Dzisiaj wieczorem też nie będzie nudno.

O 23.40 w TVP 1 "12 Małp" z B. Willisem i B. Pittem. Dobre kino z 1995 roku.

A o 22.45 w TVN "John Q". Świetny film z D. Washingtonem.

:hut:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.02.2014 10:40

Anai napisał(a):
MRK napisał(a):Ja dzisiaj się wziąłem za Obecność. Całkiem niezły thriller. W filmłebowej skali 7/10.

Heh... - ocena 7,4 co zważywszy, że to horror jest faktycznie oceną wysoką a w komentarzach jadą po nim aż miło :roll:

Staram się nie czytać komentarzy, bo musialbym każdy weryfikować z ocenami innych filmow użytkownika, który ten komentarz napisał. O filmie można powiedzieć "ale to już bylo" i to nie raz, ale źle się nie ogląda. Podobniez na faktach...
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 15.02.2014 00:05

Przyzwoity. W paru momentach "ciary na plecach" są.
Po latach jednak stwierdzam, że początkowy rozwój akcji w filmach tego typu jest najlepszy. Tzn: jakiś niespodziewany odgłos, ruch itp. A w/w filmie np. rodzinna zabawa w "chowanego".
No ale jak już wszystko się wyjaśnia, a zdemaskowany demon śliniąc swe blade oblicze, rozpoczyna lotnicze sztuczki w ciele najbardziej opływowego bohatera - to wcześniejszy, tajemniczy nieco nastrój - pryska...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.02.2014 19:15

Dzisiaj na jedynce - 22.10
http://www.filmweb.pl/Duchy.Goi
Trochę przez filmweb niedoszacowany. Mocny film. Hiszpania, inkwizycja, no i on- Javier Bardem.
Polecam :)
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 16.02.2014 22:45

Blaugrana napisał(a):Dzisiaj na jedynce - 22.10
http://www.filmweb.pl/Duchy.Goi
Trochę przez filmweb niedoszacowany. Mocny film. Hiszpania, inkwizycja, no i on- Javier Bardem.
Polecam :)

Masz rację, mocne kino. Zostaje w pamięci...

Mój weekend filmowy - 3 ciekawe tytuły :)

W piątek obejrzałam Johnna Q. Spodziewałam się sensacji, było trochę łzawo, ale Denzel nie zawiódł :)

W sobotę przyszła kolej na Wroga publicznego. I tu już byłam w pełni usatysfakcjonowana, bo dostałam to, co czego oczekiwałam ;) Zadziwiające jest to, że film, który powstał w 1998 roku, jest bardzo prawdziwy dzisiaj, niestety jest...

Teraz jestem świeżo po seansie filmu Złap mnie, jeśli potrafisz. Bardzo dobre, wciągające kino. Duet DiCaprio - Hanks wymiata. Polecam, jeśli jeszcze nie widzieliście.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 17.02.2014 21:23

marze_na napisał(a):Liczę na dobre kino ...
Na filmwebie wysoko.

Dzieciak potwierdza, że noty nie bez kozery wysokie.

Dla niej ta historia to novum, więc nie oceniała filmu poprzez pryzmat faktów, natomiast potwierdza, że film jak rzadko który naprawdę dobry.

Na Kamienie ... za to, jakoś odchodzi ochota :/
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 18.02.2014 09:52

Wilk z Wall Street...

kaszubskiexpress napisał(a):Jeśli za 2-3 lata będę miał do wyboru "Wilka z...." i ......
Obrazek
Wybiorę Gordona Gekko.

:hut:

Zdecydowanie się z Tobą zgadzam.

Do ostatnio obejrzanych filmów mogę dołożyć jeszcze Układ zamknięty i Sęp. Filmy dobre, jak dla mnie nawet bardzo dobre.
Co prawda przy Układzie "trochę" się denerwowałam... bo to Polska wlaśnie :evil:

Aaaa w walentynkowy narciarski wieczór na tapecie była Seksmisja :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 148
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone