Najlepiej pójść i ... wyrobić własną
Wiem, wiem, trudno się zdecydować, na co pójść, wszak tytułów tyle ... .
Może w pierwszej kolejności na to, co interesuje/intryguje ?
P.s. Może spróbuj tak: jeśli wypowiadając tytuł filmu: "Lincoln" nie czujesz nic poza tym, że ... wypadałoby pójść i zobaczyć, to ... przesuń go na liście, a pójdź na coś, przy tytule którego ... oko Ci błyśnie/lub serce mocniej zabije (nie mam tu na myśli harlekina) ?
No, chyba że wybierasz według innego klucza:np. reżyser, aktor, itp.
To wtedy idź.
(i czytaj: pierwsze zdanie w tym poście)
Tak na marginesie ...
Moi znajomi chodzą do kina regularnie (w ich przypadku znaczy to 2 x w miesiącu).
Raz wybiera On, raz Ona, i towarzyszą sobie wzajemnie.
Ciekawa sprawa ...
Na dzień dobry rozwiązuje kilka problemów.
A i przez to różne gatunki poznać można
A propos chodzenia na polecane filmy: przykład
"Dwojga do poprawki".
Nasłuchałam się tu i tam, ale najwięcej od przyjaciółki (z którą wieeele godzin przegadałyśmy już o różnościach świata

)
Że psychologiczny

.
Że statyczny, czyli nie spodziewaj się wartkiej akcji
Że pół filmu dzieje się na kanapie, po której

latają fajne teksty
Że przecież Streep

i Lee Jones
A ja jej na to, że ... czekaliśmy (oglądałam go z MoimKochaniem, nota bene dał się namówić skuszony tym "moim" zachwalaniem

) cały film na te ... "pół filmu tekstów" i .... jjjjiiiiiii ... rozczarowaliśmy się, bo nie usłyszeliśmy tam nic, co mogłoby nas zaskoczyć/choć na chwilkę wgnieść w kanapę. Jeśli ktoś od lat żyje w takim układzie, jak to się udawało państwu Streep/Jones, to czego mógł się spodziewać? Tego, że powiedzą sobie wreszcie o czymś, co pozwoli im - pomimo chwilowych przeciwności - doprowadzić do ZMIANY ?
Zakończenia mogły być dwa: wóz albo przewóz?
Ale to film amerykański/happyendowy, więc zakończenie też było dla nas oczywiste.
Więc ... "szału nie było"

.
Ale potem ... była fajna dyskusja z przyjaciółką

Dyskusja, która jeszcze się nie zakończyła.
(na argumenty, których nie będę przytaczać, bo ... pytałaś przecież o "Lincolna"

)
Powodzenia w wyborze!
Pozdraviam