Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
a to ja
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 22.03.2013 13:09

Raul73 napisał(a):...
Za każdym razem kiedy wydaje mi się, że polska kinematografia jest na dnie, oni wypuszczają coś takiego, że zaczynam wierzyć, że tu nie ma dna.

Podpisuję się pod tym obiema rękami.
(bo jeden dobry film na kilkanaście/kilkadziesiąt to za mało, żeby zmienić to zdanie :devil: )

P.s. Mam wrażenie, że twórcy "w teorii" są wyedukowani.
Gorzej z ogarnięciem całości, tym "czymś", co sprawi, że widz nie poczuje się znowu przeciągnięty/przetarty po dnie :wink:

A może to wszystko wina reklam? :wink: bo pokazują wszystkie najciekawsze kawałki, człowiek się odpowiednio nakręca, a potem okazuje się, że całą reszta to zwyczajnie ... woda po kąpieli :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 23.03.2013 10:45

a to ja napisał(a):A może to wszystko wina reklam? :wink: bo pokazują wszystkie najciekawsze kawałki, człowiek się odpowiednio nakręca, a potem okazuje się, że całą reszta to zwyczajnie ... woda po kąpieli :wink:

Kiedyś reklamowano "Zagubione serca" sceną wypadku samolotu, miłośnicy kina katastroficznego pobiegli do kin a tam melodramat, zresztą bardzo dobry.

Zajawki filmów mają taką moc, że do dzisiaj ci, którzy oglądali "Tylko mnie kochaj" pamiętają zapewne tylko tą panią, która przechodziła w miniówce przed maską samochodu głównego bohatera. :oczko_usmiech:
Ostatnio edytowano 23.03.2013 13:25 przez kaszubskiexpress, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 11:35

lubelski napisał(a):
lubelski napisał(a):Być jak Kazimierz Dejna .hmmmmm.... świetna rola, a właściwie epizod Jerzego Treli..reszta, jak dla mnie taka sobie.

..no byłem troszkę delikatniejszy w osądzie :mrgreen: ..ale pełna zgoda.. :papa:

Dno i dwa wiadra mułu syf, syf i jeszcze raz syf te filmy cofają w rozwoju, ktoś kto wydał zgodę i ewentualnie publiczne pieniądze na ten film powinien być wychłostany pod pręgierzem na środku miasta.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.03.2013 17:07

Ja zaś sobie obejrzałam Argo
Moim zdaniem - bardzo dobry :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 23.03.2013 19:40

A ja wczoraj obejrzałem Nietykalni :!:

Polecam! Jeden z lepszych filmów jakie zobaczyłem w ciągu ostatnich kilku lat.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 23.03.2013 20:22

8O
greenrs napisał(a):A ja wczoraj obejrzałem Nietykalni :!:

Rzeczywiście godny polecenia. :wink:

Ja natomiast wczoraj miałem inne przeżycie. 8O
Pisałem już, że horror nie jest moim gatunkiem, ale informacja o zakazie transmisji tego filmu w USA sprawiła, że postanowiłem go zobaczyć. Byłem ciekaw co sprawiło, że w kraju, w którym często pokazuje się rzeczy nie z tej ziemi, "dzieło" japońskiego reżysera zostało zakazane. Tym sposobem próbowałem obejrzeć, powtarzam próbowałem, bo po kilkunastu minutach przestałem się katować filmem Piętno (Imprint) :(
Nagromadzenie okrucieństwa wyprowadziło mnie z równowagi, do teraz przechodzą mnie ciarki. Czy ktoś kiedyś widział ten film :?: :?: :?:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 23.03.2013 22:41

zebik napisał(a):
lubelski napisał(a):
lubelski napisał(a):Być jak Kazimierz Dejna .hmmmmm.... świetna rola, a właściwie epizod Jerzego Treli..reszta, jak dla mnie taka sobie.

..no byłem troszkę delikatniejszy w osądzie :mrgreen: ..ale pełna zgoda.. :papa:

Dno i dwa wiadra mułu syf, syf i jeszcze raz syf te filmy cofają w rozwoju, ktoś kto wydał zgodę i ewentualnie publiczne pieniądze na ten film powinien być wychłostany pod pręgierzem na środku miasta.

Widzę, że Zebik był jeszcze mniej delikatny ode mnie w ocenie tego filmu. :lol: :lol:

W sumie... nie dziwię się :mrgreen: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.04.2013 13:25

mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 04.04.2013 13:33

greenrs napisał(a):A ja wczoraj obejrzałem Nietykalni :!:

z super muzyczką na dodatek.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 04.04.2013 13:42

A ja dopiero obejrzałem Pokłosie... Co do prawdy/nieprawdy historycznej się wypowiadać nie zamierzam, tak powiem szczerze, że film obejrzałem z "przyjemnością", że tak napiszę.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 04.04.2013 13:43

walp napisał(a):Ja natomiast wczoraj miałem inne przeżycie. 8O
Pisałem już, że horror nie jest moim gatunkiem, ale informacja o zakazie transmisji tego filmu w USA sprawiła, że postanowiłem go zobaczyć...

Hahaha... ja z podobnych powodów obejrzałam Prometeusza - znaczy się, dlatego, że podobno zakazany przez Kościół...
... ale aż tak traumatycznych odczuć jak Ty po nim nie miałam :mrgreen:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 04.04.2013 14:31

walp napisał(a): Tym sposobem próbowałem obejrzeć, powtarzam próbowałem, bo po kilkunastu minutach przestałem się katować filmem Piętno (Imprint) :(
Nagromadzenie okrucieństwa wyprowadziło mnie z równowagi, do teraz przechodzą mnie ciarki. Czy ktoś kiedyś widział ten film :?: :?: :?:

Spróbuj obejrzeć ten film ----- Srpski Film
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 04.04.2013 14:34

MRK napisał(a):Spróbuj obejrzeć ten film ----- Srpski Film

albo to: Kotoko - przy tym ja wymiękłam 8O :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.04.2013 14:41

Jeśli znajdę czas, spróbuję zmierzyć się z tymi obrazami. :?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 04.04.2013 14:48

walp napisał(a):Jeśli znajdę czas, spróbuję zmierzyć się z tymi obrazami. :?

Nie radzę... Tyle Ci tylko napiszę. Mówię o Srpskim Filmie. Kotoko nie widziałem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 105
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone