Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) Raul73 » 14.03.2013 23:20

Właśnie jestem po obejrzeniu "LIncolna". Jak dla mnie: rewelacja! Wszystko mi się w tym filmie podobało: od gry aktorskiej (DD Lewis świetny, ale jeszcze lepiej w/g mnie zagrał T Lee Jones) przez świetną jak zwykle muzykę Williamsa ("nadwornego" kompozytora Spielberga), kostiumy, po reżyserię. Rozmach typowy dla mistrza Spielberga, amerykański patos też - ale film o Lincolnie nie mógł być inny.

Co do zarzutów o nudzie: faktycznie, na początku jest trochę nudnawy i wolno się rozkręca, ale u Spielberga to przecież norma. Za to jak się już rozkręci... :D

Jedyne, co mnie w tym filmie denerwowało, to Sally Field w roli Pierwszej Damy, ale ona mnie drażni permanentnie (nawet w "Forrest Gump"), więc nic nowego :D

Jedna uwaga: jeśli ktoś liczy na wiele scen batalistycznych z wojny secesyjnej, dużo krwi, walk itd., to się mocno rozczaruje. Jest to bardziej historia o ostatnich dniach życia Lincolna i jego walki o 13 poprawkę (scena głosowania naprawdę wciska w fotel :D )

Zdecydowanie polecam!
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 15.03.2013 17:17

Raul73 napisał(a):Właśnie jestem po obejrzeniu "LIncolna".
.................
Zdecydowanie polecam!

W takim razie......muszę tylko znaleźć czas :D
rafgrzeg
Croentuzjasta

Postnapisał(a) rafgrzeg » 15.03.2013 20:06

Raul73 napisał(a):Jest to bardziej historia o ostatnich dniach życia Lincolna i jego walki o 13 poprawkę (scena głosowania naprawdę wciska w fotel :D )

Zdecydowanie polecam!

Gdzieś słyszałem, że ten film opowiada o 4 latach życia Lincolna a sam film robiony był 10 lat :D
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 15.03.2013 20:23

Piątek... samotny wieczór bez żony... tylko ja, pilot, piwko, spokój, "drapanie po jajkach" za przeproszeniem (w końcu awatar zobowiązuje:) )... pilot w dłoń... a tam Gliniarz w przedszkolu, Transformers i Dirty Danicing :roll: . I co teraz? :(

Obrazek
rafgrzeg
Croentuzjasta

Postnapisał(a) rafgrzeg » 15.03.2013 20:48

MRK napisał(a):Piątek... samotny wieczór bez żony... tylko ja, pilot, piwko, spokój, "drapanie po jajkach" za przeproszeniem (w końcu awatar zobowiązuje:) )... pilot w dłoń... a tam Gliniarz w przedszkolu, Transformers i Dirty Danicing :roll: . I co teraz? :(

jak żeś gorol ze ślunska to sie dej na canal plus i górnika z legiom mosz :D
coś dla gorola i dla hanysa :mrgreen:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 15.03.2013 21:17

rafgrzeg napisał(a):
jak żeś gorol ze ślunska to sie dej na canal plus i górnika z legiom mosz :D
coś dla gorola i dla hanysa :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: Nie mam canal plus:)
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 15.03.2013 21:20

rafgrzeg napisał(a):
Raul73 napisał(a):Jest to bardziej historia o ostatnich dniach życia Lincolna i jego walki o 13 poprawkę (scena głosowania naprawdę wciska w fotel :D )

Zdecydowanie polecam!

Gdzieś słyszałem, że ten film opowiada o 4 latach życia Lincolna a sam film robiony był 10 lat :D

O tym, że Spielberg przygotowywał film 10 lat, też czytałem - nawet na filmwebie jest taka informacja.

Natomiast z tymi 4 latami to bzdura! Film opowiada o ostatnim miesiącu z życia Lincolna - akcja rozgrywa się w ciągu kilkunastu dni.
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 15.03.2013 21:24

MRK napisał(a):Piątek... samotny wieczór bez żony... tylko ja, pilot, piwko, spokój, "drapanie po jajkach" za przeproszeniem (w końcu awatar zobowiązuje:) )... pilot w dłoń... a tam Gliniarz w przedszkolu, Transformers i Dirty Danicing :roll: . I co teraz? :(

Na Polonii "Na dobre i na złe" - odc.513 - emocji całe mnóstwo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 15.03.2013 23:46

Rozwaliłeś mnie tym postem :lol:

Ja se obejrzałem "Bractwo Bang-Bang". Polecam.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 16.03.2013 00:17

greenrs napisał(a):

Rozwaliłeś mnie tym postem :lol:

Spoczko... piwko się sączy i udało się ustrzelić po raz dwudziesty "Kill Bill 2", a teraz po raz czwarty, piąty "Szybcy i martwi". O ile ten pierwszy to mistrzostwo, tak ten drugi już gorzej... no ale znani aktorzy i w ogóle..:)
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 21.03.2013 14:27

Byłem dziś w kinie na "Być jak K. Deyna"...

Półtorej godziny straconego czasu. Przez cały film próbowałem się tam doszukać jakiegoś wątku czy choćby najmniejszego sensu - nie znalazłem nic. Nie potrafię powiedzieć, o czym jest ten film. Przypuszczam, że nawet pani "reżyser" tego nie wie.

Za każdym razem kiedy wydaje mi się, że polska kinematografia jest na dnie, oni wypuszczają coś takiego, że zaczynam wierzyć, że tu nie ma dna.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2013 15:02

lubelski napisał(a):Być jak Kazimierz Dejna .hmmmmm.... świetna rola, a właściwie epizod Jerzego Treli..reszta, jak dla mnie taka sobie.

..no byłem troszkę delikatniejszy w osądzie :mrgreen: ..ale pełna zgoda.. :papa:
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 21.03.2013 18:23

lubelski napisał(a):
lubelski napisał(a):Być jak Kazimierz Dejna .hmmmmm.... świetna rola, a właściwie epizod Jerzego Treli..reszta, jak dla mnie taka sobie.

..no byłem troszkę delikatniejszy w osądzie :mrgreen:

Faktycznie - trochę delikatniej :D :D :papa:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 21.03.2013 19:51

Dzięki za ostrzeżenie. Co najmniej flaszkę jestem do przodu. Przed świętami "jak znalazł". :D
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 21.03.2013 21:02

Wczoraj zrobilem Argo, dzis Lot
Dobra robota ale zebym sie jakos zachwycal to nie....
Pedzel Washington juz stary nieco ale jest to kawal aktora

Ale jak piwko Marcowe smakuje po suszy w kinie i hektolitrach alku wypitego na filmie przez Pedzla! :)

Pozdro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 104
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone