Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne
napisał(a) MRK » 25.01.2013 11:45
Ja wczoraj zrobiłem sobie "boski" wieczór

.
Na początek
Jesteś Bogiem. Jak zobaczyłem na plakacie, że jest to film producentów Sali Samobójców, to stwierdziłem "nie jest dobrze". Jak dla mnie, Sala Samobójców to straszny film i kompletnie nie rozumiałem tego całego zamieszania wokół niego. Podczas oglądania, z minuty na minutę, oboje z żoną pragnęliśmy, aby chłopak zszedł już z tego świata, bo dramatem było oglądanie tego wszystkiego. Niemalże klaskaliśmy, jak Mu się w końcu udało... Ale wracając... Ciekawie się ogląda film, w którym znasz większość pokazywanych miejsc. Obok często pokazywanego przystanku Katowice-Bogucice Kościół, mieszkała panna, do której smaliłem cholewy... Wystawałem na tym przystanku:). Stąd też min. wiem, że jak Rahim stwierdza, że jedzie do domu, do Mikołowa, to nie może wsiąść do autobusu w kierunku Czeladzi, czyli przeciwnym, a tak jest w filmie:). No, ale mniejsza... Film mi się podobał, tak 7/10, a 10 rzadko daję:). A najbardziej ucieszyła mnie gra aktorów. Jakie to szczęście, że nie wzięli tych "wziętych":). No i Jakubik. Facet jest świetny.
A potem na tapecie
Bogowie ulicy. Doskonały film! Zdania podzielone, ale mi się podobał. Przede wszystkim zdjęciowo. Główni bohaterowie mają na sobie małe kamerki. Wszystko fajnie, przy czym czasem odbiór psuje fakt, że oboje mają po kamerce, a są sceny, gdzie jest pokazany obraz z kamerek, jednakże widać ich obu, co jest niewykonalne... ale to pierdoła. No i Jake Gyllenhall... Świetna rola.
Dobry film dla forumowych policjantów:).
Ostatnio edytowano 25.01.2013 12:01 przez
MRK, łącznie edytowano 1 raz