Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kemilia
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) kemilia » 18.01.2013 12:22

Przede wszystkim film ma świetnie dobrane role duetu-Cooper&Lawrence.Aktorzy przedstawiają historię miłości, utwierdzając nas w przekonaniu ile czasami trzeba przejść, żeby będąc zakochanym, kochając poczuć się w tym stanie naprawdę szczęśliwym i spełnionym.Niby banalna miłosna historyjka, ale moim zdaniem po mistrzowsku przedstawiona i poprowadzona, dzięki czemu film okazał się urokliwy.Znajdziemy tu momenty, w których można uśmiać się do łez- dzięki inteligentnie dobranym dowcipom.Ale występują także sceny, które sprawiają, ze zaczęłam głębiej się zastanawiać nad niby błahymi sprawami. Idealnie wymieszane uczucia radości i smutku, miłości i przygnębienia. Film wciągnął mnie, tak, że ani razu nie spojrzałam na zegarek:) Ja po prostu lubię takie filmy....
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 18.01.2013 12:30

Ty już go widziałaś? Gdzie?
kemilia
Cromaniak

Postnapisał(a) kemilia » 18.01.2013 12:32

W domu :)
Niestety nie stać mnie na kino, dziecka nie mam z kim zostawić, więc sama sobie uzupełniam prywatna wideotekę :) Do kina chodzę tylko na Walentynki :)
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 18.01.2013 23:01

kemilia napisał(a):A ja polecam ten filmik....

Wybieram się na ten film, jak tylko wejdzie do polskich kin - czyli 8 lutego. Głównym argumenten w moim przypadku jest obecność Jennifer Lawrence, ale przyznaję, że treść też mnie zaciekawiła. Tym bardziej, że ma szanse na Oskary (Jennifer nawet bardzo dużą za rolę pierwszoplanową)...

Co do Jenny Lawrence - po świetnej roli w "Igrzyskach śmierci" pnie się błyskawicznie do góry! Właśnie dziś obejrzałem "Burning Plain" ("Granice miłości") z nią w jednej z głównych ról - kolejna kapitalna rola i świetny film (plus muzyka Hansa Zimmera :D ).

Oj, będzie z niej wielka gwiazda! :D :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 19.01.2013 06:37

Histeria.

Londyn, rok 1880. Młody lekarz Mortimer Granville (Hugh Dancy) bezskutecznie próbuje przekonać przełożonych wdrażania w leczeniu nowinek medycznych. Wyrzucony z kolejnego szpitala za przesadne przywiązanie do higieny, znajduje zatrudnienie w gabinecie największego w mieście specjalisty od chorób kobiecych, doktora Roberta Dalrymple'a (Jonathan Pryce).

Komedie romantyczne to nie moja domena, ale tę obejrzałem z przyjemnością :)

Faktycznie sporo "pozytywnych wibracji" w tej zabawnej historii ... pewnej zabawki ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.01.2013 21:34

Bliskie spotkania trzeciego stopnia
idzie na polsat film
;0
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 21.01.2013 00:03

kleeberg napisał(a):Godny polecenia film Hachiko: A Dog's Story,oparty jest na prawdziwych wydarzeniach.
Tzw.wyciskacz łez.

Obrazek

Obejrzałem... Moja żona nie dała rady do końca, ale Ona na każdym filmie o zwierzętach ma masakrę. W domu są dwa psy i znaleziony królik, ale jakby mogła, to miałaby całe zoo. Film fajny i fakt - ciężko utrzymać oczy suche. Historia niesamowita.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 21.01.2013 22:47

No to Panowie, Panie... jeśli ktoś oglądał, to z chęcią poznam opinie. Ja właśnie jestem po i jestem pod wrażeniem. Mogą razić niektóre dialogi, gra niektórych aktorów (redaktor naczelny Kuriera), ale scenariusz to już pierwsza klasa. Trzyma w napięciu jak diabli... popisałbym sobie jeszcze, ale nie chcę spoilować:).

A wszystko to ma ten film -----> Dla Ciebie i Ognia

Jest nadzieja dla polskiego kina!:)

ps. kręcone w Gdańsku. Można obejrzeć za darmo na Iplexie np. PO-LE-CAM!
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 22.01.2013 00:30

Hmmm... a Django Tarantina widział już ktoś? Wydawać mogłoby się, że skoro western, to powinno się coś dziać, ale to wcale nie jest takie oczywiste...
Sama lubię filmy Tarantina, Kill Billa widziałam z fefnaście razy i pewnie nie raz jeszcze obejrzę, dzięki Beacie również Death Proof, mnie w zasadzie przekonywać nie trzeba ale nie chciałabym, żeby mi się TŻ w kinie wynudził - on nie lubi "gadanych" filmów ;)
Wybór w pobliskim Heliosie niespecjalny, zastanawiam się między powyższym a Sępem...
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 22.01.2013 08:13

Anai napisał(a):Hmmm... a Django Tarantina widział już ktoś? Wydawać mogłoby się, że skoro western, to powinno się coś dziać, ale to wcale nie jest takie oczywiste...
Sama lubię filmy Tarantina, Kill Billa widziałam z fefnaście razy i pewnie nie raz jeszcze obejrzę, dzięki Beacie również Death Proof, mnie w zasadzie przekonywać nie trzeba ale nie chciałabym, żeby mi się TŻ w kinie wynudził - on nie lubi "gadanych" filmów ;)
Wybór w pobliskim Heliosie niespecjalny, zastanawiam się między powyższym a Sępem...

się wybieram :)

a temu nudzącemu się powiedz - że ludzie ogarniający świat na gadanych filmach, a tym bardziej tarantinowych nie nudzą się .... ;)
a jakby co - numer do mnie ma ;) możemy o tym ... pogadać :)
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.01.2013 09:54

MRK napisał(a):Jest nadzieja dla polskiego kina!:)

ps. kręcone w Gdańsku.

Dla mnie to wystarczająca zachęta :wink:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 22.01.2013 10:18

kaszubskiexpress napisał(a):
MRK napisał(a):Jest nadzieja dla polskiego kina!:)

ps. kręcone w Gdańsku.

Dla mnie to wystarczająca zachęta :wink:

Tak też czułem:). Centrum widać ciut, ale dużo jest jakiegoś nowego (chyba?) osiedla domków gdzieś na obrzeżach (bądź nie).
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.01.2013 10:21

MRK napisał(a): Centrum widać ciut, ale dużo jest jakiegoś nowego

Będę zgadywać.

W tym tygodniu wybieram się na Hobbita lub Życie Pi.

Zależy co będzie wcześniej, bo lubię rano, gdy pusto w sali kinowej. :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.01.2013 10:26

kaszubskiexpress napisał(a):... lubię rano, gdy pusto w sali kinowej. :wink:

To ze względu na potencjalne chrapanie? ;)
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.01.2013 10:29

Nie. Na kochanków "oglądających" filmy. Dobry obserwator ma ubaw czasami. :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 92
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone