Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.01.2013 02:29

kaszubskiexpress napisał(a):Dzisiaj premiera "Niemożliwe".

Jeśli ktoś się wybiera w najbliższych dniach, to proszę o ocenę.

:hut:

Dzisiaj oglądałem.

"Oszałamiajace efekty specjalne"?.....eeeeeeee nie:)
"Wszystko w tym filmie zasługuje na Oscara"?.......eeeeeeee nie:)

Tego tam nie ma. A co jest? Kupa emocji, mnóstwo realizmu, świetna charakteryzacja i tercet Watts-McGregor-Holland. Nie siedziałem wpatrzony w ekran z wypiekami na twarzy, ale też nie ziewałem. Duży nacisk został położony na emocje bohaterów, a biorąc poprawkę na to, iż film jest na faktach, to czasem robi się człowiekowi zwyczajnie smutno i przychodzi przygnębienie.
Film obejrzeć można, ale jak poleci kiedyś w TV, to przełączę kanał. To nie jest taki film, do którego będę wracał. Wydaje mi się, że w kinie można wybrać coś innego, a ten film zobaczyć "inaczej". Tak 6,5/10. Widziałem, że zdania są podzielone. Na cropli pewno podobnie będzie:).

ps. nie płakałem, jak duża część piszących na Filmwebie:).
AndrzejPK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejPK » 27.01.2013 09:36

ja pozwole sobię chętnych zaprosić na "sęp'a" . Ostatnio jakoś nie widziałem przedstawicieli naszego rodzimego kina zrobionego z takim pomysłem i duchem kina. Oczywiście to nie Hollywood, i nie szukajmy milionowych nakładów na efekty specjalne. Może właśnie dlatego widać coś co samo w sobie jest wartościowe w tej produkcji. Oczywiście zobaczymy naszych czołowych aktorów, ale nie to czyni ten film dobrym. Zaestawienie postaci, akcji, ciekawa praca operatora - dla mnie dobr kino.

PS. może tylko Żebrowski zagrał troszkę Norwidowsko, ale mogę sie mylić i wdzięczny będę za Wasze uwagi.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.01.2013 10:43

AndrzejPK napisał(a):ja pozwole sobię chętnych zaprosić na "sęp'a" . Ostatnio jakoś nie widziałem przedstawicieli naszego rodzimego kina zrobionego z takim pomysłem i duchem kina. Oczywiście to nie Hollywood, i nie szukajmy milionowych nakładów na efekty specjalne. Może właśnie dlatego widać coś co samo w sobie jest wartościowe w tej produkcji. Oczywiście zobaczymy naszych czołowych aktorów, ale nie to czyni ten film dobrym. Zaestawienie postaci, akcji, ciekawa praca operatora - dla mnie dobr kino.

PS. może tylko Żebrowski zagrał troszkę Norwidowsko, ale mogę sie mylić i wdzięczny będę za Wasze uwagi.

Andrzej, jak już obejrzę to na Wielkanocy o tym pogadamy, jeżdżąc na rowerze, z flakonem w reku :mrgreen:
AndrzejPK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejPK » 27.01.2013 10:59

Bocian napisał(a):
AndrzejPK napisał(a):ja pozwole sobię chętnych zaprosić na "sęp'a" . Ostatnio jakoś nie widziałem przedstawicieli naszego rodzimego kina zrobionego z takim pomysłem i duchem kina. Oczywiście to nie Hollywood, i nie szukajmy milionowych nakładów na efekty specjalne. Może właśnie dlatego widać coś co samo w sobie jest wartościowe w tej produkcji. Oczywiście zobaczymy naszych czołowych aktorów, ale nie to czyni ten film dobrym. Zaestawienie postaci, akcji, ciekawa praca operatora - dla mnie dobr kino.

Andrzej, jak już obejrzę to na Wielkanocy o tym pogadamy, jeżdżąc na rowerze, z flakonem w reku :mrgreen:

flakon w ręku na rowerze... jak nic "zadyszkę" złapię
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.01.2013 11:09

AndrzejPK napisał(a):

Ja liczę na to, że na tym rowerze to na Łysice wjedziesz :) Będziemy ze Slapkiem i Radkiem szli i ci polewali :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 27.01.2013 15:13

"W niedzielę 27 stycznia o godz. 21.00 kanał National Geographic wyemituje jeden z odcinków serii "Katastrofa w przestworzach", opowiadający o katastrofie smoleńskiej. Producenci podkreślają, że chcieli opowiedzieć o wypadku "z punktu widzenia polskiej komisji", która badała sprawę.

Będzie ciekawe ...
AndrzejPK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejPK » 28.01.2013 08:49

Bocian napisał(a):
AndrzejPK napisał(a):

Ja liczę na to, że na tym rowerze to na Łysice wjedziesz :) Będziemy ze Slapkiem i Radkiem szli i ci polewali :mrgreen:

no na takim "dopingu" dam radę......
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.01.2013 20:43

tvn7 - "Upadek" z M.Douglasem.
Klasyka. :D
crono
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) crono » 31.01.2013 20:45

Tvn 7 teraz leci Blues Brothers , kto nie oglądał niech nadrobi zaległości , kto widział niech obejrzy po raz 114.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.02.2013 20:55

Za chwilę, o 21,20 w TVP1 "Plan gry"
Obrazek
Lekka komedia, na wieczór jak znalazł.
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 05.02.2013 09:40

Polecam , no właśnie aż sama siwe dziwię, gdyż nigdy nie byłam fanką jakichkolwiek seriali. Ale po obejrzeniu 3 sezonów "The Walking Dead", śmiało muszę przyznać, że serial wciągnął mnie. Święcie byłam przekonana, że film o takiej tematyce, na pewno mnie nie będzie w stanie przyciągnąć. Tym większe było zdziwienie, gdy po obejrzeniu pierwszych odcinków, nie potrafiłam przestać:) A może to wszystko za sprawą Franka Darabont, reżysera, którego nie trzeba przedstawiać ???? P O L E C A M...
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.02.2013 10:27

Dzisiaj w Polsacie. 20.00
"Helikopter w ogniu"
Obejrzę kolejny raz z chęcią.
Obrazek
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 05.02.2013 10:45

kaszubskiexpress napisał(a):Dzisiaj w Polsacie. 20.00
"Helikopter w ogniu"
Obejrzę kolejny raz z chęcią.

Świetny film - oglądałem niedawno. Tyle,że obawiam się, że w wersji Polstau będzie miał ze 4 godziny - w tym samego filmu 2,5 godziny, reszta wiadomo :twisted: :twisted: .

Z podobnych filmów polecam Za linią wroga - też oparty na faktach, a akcja dzieje się w Bośni.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.02.2013 10:53

Raul73 napisał(a):Tyle,że obawiam się, że w wersji Polstau będzie miał ze 4 godziny - w tym samego filmu 2,5 godziny, reszta wiadomo :twisted: :twisted: .

Nie znam reklam telewizyjnych. Wszystko odtwarzam a reklamy jakoś z prędkością światła lecą, więc u mnie film trwa tyle ile powinien :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.02.2013 10:59

kaszubskiexpress napisał(a):Nie znam reklam telewizyjnych. Wszystko odtwarzam a reklamy jakoś z prędkością światła lecą, więc u mnie film trwa tyle ile powinien :wink:

Jeszcze tylko muszę się nauczyć obsługiwać te ustrojstwo i też tak będę miał :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 96
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone