Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Koneser
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.11.2012 09:07

walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.11.2012 09:19

Tak, a my musimy jeszcze trochę poczekać link :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.11.2012 09:30

kaszubskiexpress napisał(a):
MRK napisał(a):cholera ja miałem Otake podpięte pod jakiegoś radzieckiego Rubina

To dokładnie tak jak ja. Otake kupowaliśmy za dolce, bo za złotówki nie można było, do dzisiaj nie wiem dlaczego. Taki urok czasów purpury. :oczko_usmiech:

Czyżby wtedy Otake miał w Polsce monopol na VHS :?: :D Mój pierwszy używany (przechodni) też Otake, później był własny Sanyo (czy te marki jeszcze istnieją?). Telewizor to polski Neptun no i pirackie kasety kupowane gdzieś na "wolnym". O ich jakości nie wspomnę :lol:

Fajny prezent pod choinkę Obrazek
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 30.11.2012 09:33

...cholera ja miałem Otake...

.....Otake było ok, bo Otake Polskie nam chodziło.. :wink: ......ja maiłem Samsunga i wstyd mi było, że mam takie badziewie...........marka Samsung ..... a gdzie tam teraz Sonemu do Samsunga ?........ale się porobiło 8O :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.11.2012 09:37

AdamSz napisał(a):....ja maiłem Samsunga i wstyd mi było, że mam takie badziewie...........marka Samsung ..... a gdzie tam teraz Sonemu do Samsunga ?........ale się porobiło 8O :)

U mnie uraz pozostał do dziś. Mam alergię na tą nazwę i wiem, że nigdy nie kupię niczego z tym logo :D
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 30.11.2012 09:42

Powiem szczerze, mam to samo. Chyba kompleks z 90 r. :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.11.2012 09:54

greenrs napisał(a):
AdamSz napisał(a):....ja maiłem Samsunga i wstyd mi było, że mam takie badziewie...........marka Samsung ..... a gdzie tam teraz Sonemu do Samsunga ?........ale się porobiło 8O :)

U mnie uraz pozostał do dziś. Mam alergię na tą nazwę i wiem, że nigdy nie kupię niczego z tym logo :D

Mój pierwszy Samsung, kupiony w 90 roku, działał i to doskonale, gdzieś do 2002 czy 2004 roku, kiedy wytarły się w nim rolki, czy coś tam rozciągnęło i zamiast naprawić tego "badziewia" kupiłem sobie "nowoczesnego" Sharpa, który od razu zaczął stwarzać takie same problemy, jak Panasonic siostry, który kupiła w tym samym czasie, gdy ja kupowałem Samsunga. Zacinał się, kilka wizyt w serwisie ...

Ale ja ogólnie mam szczęście do sprzętu i u mnie wszystko przeżywa w dobrym zdrowiu do późnej starości, więc pewnie i temu Samsungowi się udzieliło ;)

W każdym razie, jak w Sharpie popsuje się zegarek, bo to, póki co, najważniejsza cześć tego sprzętu, z której korzystam, to wyciągnę tego Samsunga, którego nadal trzymam i odpalę - zawsze mi się podobał jego pilot. W tamtych czasach to był jedyny pilot z wyświetlaczem :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.11.2012 10:01

Widzę, że w większości jesteśmy w tym wieku, że powinniśmy założyć nowy wątek pt. "Nostalgia" :D , gdzie będziemy wspominać stare dobre czasy i stare dobre... sprzęty :oczko_usmiech:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 30.11.2012 10:07

...stare dobre... sprzęty...

A ja cały czas trzymam w szafie mini wieżę z unitry, którą kupiłem na Skrze z jakąć 5-cio, czy 10-cio krotną przebitką, bo nie miałem wejść w sklepie 8O :) ..... Ale byłem dumny z tego sprzęciorku......Nigdy sie jej nie pozbędę.... :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.11.2012 10:13

Mój wujek ma jeszcze stary segment z Diory! Mistrzostwo. Dalej mu działa i jest zadowolony.

Sharpa miałem też i to było straszne. Podobnie było z Samsungiem... i mam tak samo... uraz do Samsunga pozostał.

VHS wymieniało się na lokalnym targach. Sęk w tym, że nigdy nie miało się pewności, że trafi się na to, co jest na kasecie napisane. Setki razy zamiast filmu sensacyjnego, trafiła się inna "seksacja":). Miałem takie miejsce. Do pewnego czasu niebiescy nawet sami przychodzili i po cichu wymieniali. Potem niestety już były nagonki.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.11.2012 10:22

AdamSz napisał(a):
...stare dobre... sprzęty...

A ja cały czas trzymam w szafie mini wieżę z unitry, którą kupiłem na Skrze z jakąć 5-cio, czy 10-cio krotną przebitką, bo nie miałem wejść w sklepie 8O :) ..... Ale byłem dumny z tego sprzęciorku......Nigdy sie jej nie pozbędę.... :)

Z kieszenią otwieraną, czy złotawą, z otwartą kieszenią?

Najpierw tam opyliłem czarną, otwieraną, a potem tę złotawą, bo mi ciągle sensory sterujące się psuły ...

No, na Skrze ... ;)

:D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.11.2012 10:40

greenrs napisał(a):Widzę, że w większości jesteśmy w tym wieku, że powinniśmy założyć nowy wątek pt. "Nostalgia" :D , gdzie będziemy wspominać stare dobre czasy i stare dobre... sprzęty :oczko_usmiech:

Owszem, też byłbym za :)
A jeżeli chodzi o VHS, to pierwszy był Sharp kupiony w Baltonie. Ale jaka to była radość w domu, kiedy kilka lat później kupiłem Sony SLV-E400. Chociaż w owym czasie "okrętem flagowym" Sony był model SLV-E800 6-głowicowy, Hi-Fi Stereo, indeksowanie taśmy itp.) :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 30.11.2012 10:41

weldon napisał(a):Mój pierwszy Samsung, kupiony w 90 roku,...- zawsze mi się podobał jego pilot. W tamtych czasach to był jedyny pilot z wyświetlaczem :D

A ja mam wideo Fisher :?: 8O :D . Któraś z wielkich firm ( już nie pamiętam która) robiła pod tą marką na rynki wschodzące. :D Też kupione we wczesnych latach 90 i też ma pilota z displejem. :D I działa do dzisiaj :!:

pzdr :wink:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.11.2012 10:53

walp napisał(a):
greenrs napisał(a):Widzę, że w większości jesteśmy w tym wieku, że powinniśmy założyć nowy wątek pt. "Nostalgia" :D , gdzie będziemy wspominać stare dobre czasy i stare dobre... sprzęty :oczko_usmiech:

Owszem, też byłbym za :)

No właśnie :!:

To w końcu wątek filmowy - więc mała prośba do modów, aby wydzielić z niego te ostatnie kilkanaście postów i przenieść do nowego "wspominkowego" wątku. Wierzę, że fajnie się rozwinie i będzie ciekawą lekturą - szczególnie dla tych 40+ :oczko_usmiech:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 30.11.2012 10:59

jeszcze tylko Weldonowi odpowiem.
...Z kieszenią otwieraną, czy złotawą, z otwartą kieszenią..?

Miałem ochotę na tę złotawą z Dzierżoniowa, bo dzierżoniów był wtedy 1, jak pamietam. Ale trafiła się srebrna z unitry z klapka otwieraną...... No i Altusy 110 po które jachałem pociągiem do samej Wrześni ........Ale była jazda jak się wrzuciło Bude Suflera, albo instrumentalne Kombi.....pamięta ktoś takie ambitne Kombi ? 8O :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 77
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone