Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.11.2012 12:23

Wielki wyścig na TCM.

Genialny film :roll:
Obejrzałem go już kilkadziesiąt razy i ... oglądam kolejny :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 27.11.2012 19:10

Na ulubionym ostatnio Maslinkowym Zone Europa o 20 czyli niedlugo znakomita produkcja "Traitor" (Zdrajca)
Polecam, jesli kto nie zna
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.11.2012 19:12

Ja mam tylko jakieś Zone ... Romantica, więc, kurcze, chyba nic nie polecę :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.11.2012 19:16

tony montana napisał(a):Na ulubionym ostatnio Maslinkowym Zone Europa o 20 czyli niedlugo znakomita produkcja "Traitor" (Zdrajca)
Polecam, jesli kto nie zna

A to już dzisiaj :) Widziałam ponad tydzień temu. Świetny film, rozkręca się powoli, ale potem wciąga... Bardzo polecam!
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 27.11.2012 19:16

weldon napisał(a):Ja mam tylko jakieś Zone ... Romantica, więc, kurcze, chyba nic nie polecę :D

Ok
To na Tvp Kultura
"3.10 do Yumy" dzis 20.20
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.11.2012 19:54

Atlas chmur
Gdyby ktoś widział.......ciekaw jestem opinii. :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.11.2012 20:16

anakin napisał(a):Atlas chmur
Gdyby ktoś widział.......ciekaw jestem opinii. :D

Ja się na pewno wybieram, być może w najbliższy weekend. Na razie słyszałam i czytałam prawie ;) same dobre opinie :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.11.2012 20:35

tony montana napisał(a):
weldon napisał(a):Ja mam tylko jakieś Zone ... Romantica, więc, kurcze, chyba nic nie polecę :D

Ok
To na Tvp Kultura
"3.10 do Yumy" dzis 20.20

Ale oryginał, czy podróba?

Podróba :/

Już wypatrzyłem Pianistę - to znam za dobrze, poza tym, mam wątpliwości co do prawdziwości scenariusza, więc przesiadłem się na Kulę :)

Fonda, czy Hoffman, to nie wiadomo, ale Crowe czy Hoffman, to wiadomy wybór :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 27.11.2012 20:52

weldon napisał(a):
tony montana napisał(a):

..

Już wypatrzyłem Pianistę - to znam za dobrze, poza tym, mam wątpliwości co do prawdziwości scenariusza, więc przesiadłem się na Kulę :)

Fonda, czy Hoffman, to nie wiadomo, ale Crowe czy Hoffman, to wiadomy wybór :D

Kula wg mnie srednia, z tej parafii wole "Abyss" Camerona bodajze

Ja jednak mecz Borussi Dortmund na Eurosport2.1:0 do przerwy buda Kuby:)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.11.2012 21:01

Lepsza od Pianisty, przynajmniej dla mnie, bo raz, że oglądałem już kilka razy, po drugie nie podoba mi się scenariusz,
a od oglądania faceta, który uzależnia swoje umiejętności gry w piłkę, od koloru koszulki, jaka zakłada, to już w ogóle wszytko lepsze :D
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 28.11.2012 08:35

A ja polecam "Arbitraż" z Richardem Gerem... Film lekki, ciekawy , wciągający z interesującym scenariuszem i sprawnie zrealizowany:)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 28.11.2012 09:35

weldon napisał(a):Lepsza od Pianisty, przynajmniej dla mnie, bo raz, że oglądałem już kilka razy, po drugie nie podoba mi się scenariusz,
a od oglądania faceta, który uzależnia swoje umiejętności gry w piłkę, od koloru koszulki, jaka zakłada, to już w ogóle wszytko lepsze :D

Ja akurat tutaj mam inne zdanie - choć nie do końca wiem, o którym z tych piłkarzy mówisz - czy tylko o jednym, czy wszystkich trzech :)

Uważam, że po prostu w Reprezentacji Polski mają (Ci gracze) miernych pomocników, nie ma drużyny, która w 3 czy 4 jest w stanie wygrać mecz. W Borussii każdy gracz (no, może oprócz dwóch, trzech) jest niezłych wirtuozem i potrafi coś zrobić z niczego.

Domyślam się, że chodzi Ci tez o to, że w BD wydaje się, że to Polacy ciągną zespół a w Reprezentacji tego nie widać, ja mam jednak takie zdanie, że Polacy tam się idealnie wkomponowali w ten team, co jest zasługą i dobrego trenera i umiejętności innych piłkarzy, ale nasi wcale nie są NIEZBĘDNYMI elementami tego zespołu.

Jestem w stanie wyobrazić sobie obronę bez Piszczka (którego de facto często wkręcają w ziemię pomocnicy innych klubów - wczoraj tak padła bramka dla Fortuny, a i wcześniej dał się nabrać na zwód, na który też daje się nabrać w Reprezentacji ;)

Z Kubą ten zespół jest lepszy, ale i bez niego, gdy był kontuzjowany grali świetnie. A Robert. Cóż - być może niedługo (choć liczę, na to, że nie) przekonamy się czy BD cokolwiek straciła, jeśli RL odejdzie, a Klopp przesunie genialnego Reussa do przodu.

Wydaje mi się, że trochę przeceniamy naszych graczy. Są świetni jak na polską szkołę piłkarską, ale tylko trochę powyżej przeciętnej jeśli chodzi o poziom europejski (POWYŻEJ, gdyby ktoś miał wątpliwości)

Nie liczmy zatem na cudy u Fornalika, gdy reszta jest nieco drewniana ....

Wiem, że wątek jest filmowy, ale chciałem wyrazić kontropinię do opinii Weldona
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.11.2012 09:40

tony montana napisał(a):Wiem, że wątek jest filmowy, ale chciałem wyrazić kontropinię do opinii Weldona

Spoko ;)

Niemieckich filmów, a zwłaszcza enerdowskich dla młodzieży i "Telefonu 110" też nie lubię :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 28.11.2012 09:44

weldon napisał(a):
tony montana napisał(a):Wiem, że wątek jest filmowy, ale chciałem wyrazić kontropinię do opinii Weldona

Spoko ;)

Niemieckich filmów, a zwłaszcza enerdowskich dla młodzieży i "Telefonu 110" też nie lubię :D

:)

hehe

A "Klinikę w Szwarcwaldzie"? ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.11.2012 09:56

Klinika to i owszem ... Ale tylko na drugi dzień ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 74
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone