Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzychooo
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 28.11.2012 23:08

"Nietykalni"? Ten francuski, jak mniemam. Momentami nieco ckliwy (mnie to akurat nie przeszkadzało), ale ogólnie to rewelacja. Ciepły, momentami zabawny, czasem wzruszający. Zdecydowanie polecam!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.11.2012 12:09

Rewelacja mz
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 29.11.2012 15:37

Obejrzałem dzisiaj "Milionera" z Gajosem.
Stary film z 1977 roku, ale temat chyba aktualny, nadal nie lubimy, gdy ktoś ma lepiej, niż my.
Ewa Ziętek rewelacyjna. Polska połowy lat 70-tych przygnębiająca.

TOTO LOTO, SAME ZŁOTO !!!
:hut:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.11.2012 16:02

kaszubskiexpress napisał(a):Stary film z 1977 roku ...

To jeszcze nie taki stary :)

W 77 Gwiezdne wojny były, a powiedziałbyś, ze to stary film? :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 29.11.2012 16:09

weldon napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Stary film z 1977 roku ...

To jeszcze nie taki stary :)

W 77 Gwiezdne wojny były, a powiedziałbyś, ze to stary film? :D

No pewnie ten Pan by o nich nie opowiadał.......
Obrazek
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 29.11.2012 20:07

Właśnie na TVN7 zaczął się "Szpiedzy tacy jak my"... Tak wiem, żadne ambitne kino, ale jest to jeden z pierwszych filmów, które widziałem na moim pierwszym odtwarzaczu VHS:). Dzisiaj więc obejrzę:). A i pośmiać się jest z czego.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 29.11.2012 22:55

MRK napisał(a):Właśnie na TVN7 zaczął się "Szpiedzy tacy jak my"... Tak wiem, żadne ambitne kino, ale jest to jeden z pierwszych filmów, które widziałem na moim pierwszym odtwarzaczu VHS:). ...

A to nie "Lody na patyku? Myślałem, że wszyscy od tego zaczynali.

To jeszcze na pożyczonym było, bo na swoim tu już "Zaginiony w akcji" :oczko_usmiech:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 29.11.2012 23:37

greenrs napisał(a):
MRK napisał(a):Właśnie na TVN7 zaczął się "Szpiedzy tacy jak my"... Tak wiem, żadne ambitne kino, ale jest to jeden z pierwszych filmów, które widziałem na moim pierwszym odtwarzaczu VHS:). ...

To jeszcze na pożyczonym było, bo na swoim tu już "Zaginiony w akcji" :oczko_usmiech:

Napisałem, że jeden z pierwszych:). Fakt, "Lody na patyku" to był podobny okres. Dorzuciłbym jeszcze Elzę Tygrysicę i Elzę Władczyni Haremu :). Klasyka jak nic:).
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 30.11.2012 07:08

MRK napisał(a):
greenrs napisał(a):

Napisałem, że jeden z pierwszych:). Fakt, "Lody na patyku" to był podobny okres. Dorzuciłbym jeszcze Elzę Tygrysicę i Elzę Władczyni Haremu :). Klasyka jak nic:).

To były czasy ... miałem 16 lat , TV Sony CRT 29' , i multisystem ....
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 30.11.2012 08:41

Elza była obowiązkową pozycja każdego nastolatka. :oczko_usmiech:
Dzisiaj wygląda całkiem elegancko.....
Obrazek

Pierwszym filmem, który obejrzałem na video był "Coś".
Zresztą postanowiłem sobie go przypomnieć po latach, bo dzisiaj po północy, o 1.50 powtórzy go Canal +

Ustawiłem też nagrywanie drugiej części Bourne'a. "Krucjata Borne'a" w TVN o 20.00

Polecam całkiem przyzwoitą sensację na TVP 2. "Gliniarz z metropolii".
Obrazek

Tony, gdzie Ty ?
:oczko_usmiech:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.11.2012 08:43

Sony, multisystem... cholera ja miałem Otake podpięte pod jakiegoś radzieckiego Rubina, Elektrona czy cuś takiego:).

A "Coś" to świetny film. Zawsze oglądam, jak leci.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 30.11.2012 08:47

MRK napisał(a):cholera ja miałem Otake podpięte pod jakiegoś radzieckiego Rubina

To dokładnie tak jak ja. Otake kupowaliśmy za dolce, bo za złotówki nie można było, do dzisiaj nie wiem dlaczego. Taki urok czasów purpury. :oczko_usmiech:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.11.2012 08:54

MRK napisał(a):Sony, multisystem... cholera ja miałem Otake podpięte pod jakiegoś radzieckiego Rubina, Elektrona czy cuś takiego:).

Mój pierwszy sprzęt, po podłączeniu do telewizora, nie miał dźwięku i koloru, ale udało mi się kupić WZT 2105, który służył przez wieele lat.

A jak jeszcze założyłem sobie taka wielką soczewkę, powiększającą obraz (handlowałem kiedyś czymś takim :)), to niemal kino w domu miałem :D

Elzy nie kojarzę, jeżeli już, to te z afrykańskiego buszu :)

Za to w moim pierwszym kontakcie z magnetowidem, miałem do czynienia z czymś, co przyjeżdżało z zachodu w postaci kitów do samodzielnego montażu i mało kto miał czas go złożyć do końca, bo jak już trochę złożył i odpalił, to mu goście z domu nie wychodzili :D

Kasetę wkładało się w taką kieszeń podnosząca się na górze sprzętu :)

Trafiłem wczoraj na Snajpera, ale takiego radziecko-białorusko-polskiego. Polskiego bo Deląg ... przepraszam, Delong grał :D

FAjny. Jak nie ma nic innego, to można obejrzeć, jak radzieccy gieroje rozwalają giermańskiego najeźdźce :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.11.2012 08:59

Chyba też pierwszy film "na Video" oglądnąłem "Coś" ale nie wiem czy nie "Dzikie Gęsi"

A VHS to Pani Sonia z Pewexu. Zresztą mam go do dziś, leży gdzieś schowany w razie gdyby nas naszło na oglądnięcie czegoś "na video"
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 30.11.2012 09:01

weldon napisał(a): Jak nie ma nic innego, to można obejrzeć, jak radzieccy gieroje rozwalają giermańskiego najeźdźce :D

W przyszłym tygodniu ciekawe pozycje, oprócz znanego "Wróg u bram", chyba w piątek w TVNie. No i "Stallingrad".
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 76
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone