Tylko ten Redforda, o spisku na Lincolna, a nie ten z Largo Winchem
.png)
maslinka napisał(a):Właśnie wróciłam z kina, z filmu Atlas chmur
I sama nie wiem, co mam napisać...
Na pewno sprawnie zrealizowany, z dobrą obsadą (aktorzy dali radę) film, który z założenia miał być chyba poetycki i skłaniający do refleksji. Miał być, bo, moim zdaniem, wyszło to trochę na siłę. Tak bardzo chcieli zrobić "głęboki" film o sensie życia, że ten wysiłek niestety jest widoczny.
W recenzji na filmwebie można przeczytać "filmowy gobelin, który czaruje stałością swojej zmienności"Wiele jestem w stanie zrozumieć, ale chyba nie to, co autor miał na myśli
![]()
![]()
Niestety dla mnie "Atlas chmur" to trochę przerost formy nad treścią. Żałuję, bo wiele sobie po tym filmie obiecywałam.
Jeśli chodzi o plusy - piękne zdjęcia i nastrojowa muzyka. No i aktorzy (ale o tym już pisałam), chociaż niestety bardziej niż na wątkach poszczególnych historii skupiałam się na rozpoznawaniu aktorów w różnych (często nieprawdopodobnych, ale bardzo dobrych!) charakteryzacjach. Działo się tak chyba dlatego, że przy tak wielkiej liczbie bohaterów trudno było śledzić ich losy z jednakowym zaangażowaniem. Tak jak to bywa z takimi "gobelinami", jedne wątki są ciekawsze, inne mniej
Tak czy inaczej, uważam, że do kina iść warto, żeby wyrobić sobie własną opinię. Tym bardziej, że film jako jeden z bardziej oczekiwanych w tym sezonie, podobnie jak "Skyfall", podzielił kinomaniaków.
Mogę zrozumieć tych, którzy się nim zachwycają, ale nie dziwię się również miażdżącej krytyce.
Pozdrawiam.
.png)
zebik napisał(a):kiedy będzie na chomiku![]()
.png)
.png)
PETERENZO napisał(a):Jestem Bogiem
PETERENZO napisał(a):A ja polecę Wam coś co nie jest skrajnym "odmóżdżaczem" jak piszą recenzenci. Ciekawa fabuła - mam wrażenie, że dość oryginalna... Nie ma czasu na nudę. De Niro to raczej dodatek nadzwyczajny, jednak dodaje elegancji i stylu roli jaką odgrywa - pasuje idealnie. Film trzyma poziom do ostatniej sceny. Świetny relaks na deszczowy wieczór!
Jestem Bogiem
.png)
.png)

.png)
.png)
weldon napisał(a):Mz to nie jest pytanie
Bardziej taka skrócona wersja "O tym, jak zostać królem", ale jaka to forma czy jak to się tam nazywa,
to już Agnieszka musiałaby powiedzieć
.png)
Serce w pasy napisał(a):Oglądałem "Jak zostać Królem" i nie powaliło mnie na kolana.
Po prostu obejrzałem i tyle.
.png)
) + mocno wyluzowany koleś - jej kolega (córki Cloo, nie Maslinki Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.