-Katka- napisał(a):Viva Espana
![]()
![]()
sercem byłam z nimi od początku do końca
Pozdrawiam!
Też od zawsze im kibicowałem...
.png)
PETERENZO napisał(a):Raul73 napisał(a):A ładniej grały wszystkie, nawet Polska i Holandia (no, może nad Grecją bym się zastanawiał).
Wiele mogę zrozumieć, ale z tym to już ostro po bandzie - patałachów porównujesz do zestawu Barcy i Madrytu - daj spokój....
.png)
Raul73 napisał(a):Dokładnie tak! Mecze Polska-Grecja czy Polska-Rosja były o wiele bardziej emocjonujące niż wszystkie mecze Hiszpani (prócz ostatniego) razem wzięte!
Manga napisał(a):W tym wątku ,tez głębokie wyrazy współczucia dla Alessandro
.png)
.png)
alessandro1977 napisał(a):Manga napisał(a):W tym wątku ,tez głębokie wyrazy współczucia dla Alessandro
Dziękuje za pamięć..porażkę przyjąłem po męsku i z honorem...dla mnie Italia zrobiła bardzo dużo dobrego na tym turnieju a klasy Hiszpanom nie sposób odmówić
.png)
.png)
Raul73 napisał(a):PETERENZO
Dlaczego ty w każdym temacie musisz bić pianę i szukać na siłę zaczepek, udowadniając wszystkim naokoło, jak to ty jesteś namądrzejszy i reszta gówno wie? Już raz miałeś czerwo i nic się nie nauczyłeś.
Cytując klasyka: "Nie chce mi się z tobą gadać"
.png)
CROberto napisał(a):Hiszpania przed osiągnięciami w postaci złota.....grała pięknie jak zawsze...
....i przegrywała jak zwykle.....
Czas triumfu to też piękna i skuteczna gra....w końcu.....
Teraz Wszyscy wiedzą jak gra.....ale....
Torres to cień dawnego zawodnika...(czyżby się wypalił w Angli...)
Hiszpania to BYK bez rogów....głównie za sprawą absencji Davida V.
to widać gołym okiem....
Pedro robi dużo wiatru...ale nie na tyle aby zdmuchnąć przeciwnika....
Almeida to solidny rzemieślnik bez polotu...i tyle...
Większość zawodników ma ponad 50 meczów w nogach....dlatego znając swoje słabości zaczęli kalkulować....jak Niemcy (od zawsze...)
Cel historyczny - trzecie złoto z rzędu....wiadomo....
Wydaje mi się że zdali sobie sprawę z tego że to turniej -rozkładają siły.... wczoraj Portugalia zagrała niesamowicie, zasłużyli na awans....
ale Hiszpanie w dogrywce grali na tle w/w jak na dopalaczach....
Myślę że zaskoczą w finale przeciwnika....
Na tym turnieju nic nie jest po staremu....
Włosi grają jak nie Włosi....pozbyli się catenacio po którym wpadaliśmy w katatonie....
Anglicy zagrali bez wiary....nawet we własne możliwości....
Francja - jeden strzał na bramkę w meczu z Hiszpanią - mecz t.z.w "flaki na oleju" (wg. mnie ESP mając ich jak bocian żabę....oszczędzała siły...)
Skandynawia na łopatkach....kolejne zaskoczenie...
Stawiam na finał - ESP - GER ....chociaż lepiej by się grało w finale z Italią....
Robiąc resume -uważam że ten styl Hiszpanii jest wymuszony kadrowo i minionym sezonem + kalkulacją co do nich niepodobne.....
Wiecie jak przez lata grali Niemcy...i co mówił Lineker "Futbol to taka ...."
Tytuły mistrzowskie Włosi też zazwyczaj osiągali po stylu który nie rzucał na kolana....no czasem jeden mecz po drodze był świetny n.p.
Włochy - Brazylia 3 : 2 w '82
To takie moje osobiste spostrzeżenia....ale mogę się mylić...
Pozdrawiam Wszystkich.
.png)
alessandro1977 napisał(a):MRK napisał(a):Jeszcze jakichś wytłumaczeń poszukasz??
Chłopie..przez 30 minut Włosi grali w dziesięciu przeciwko takiej drużynie jak Hiszpania więc trochę obiektywizmu..to może być usprawiedliwienie więc nie ścieraj się tak...
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.