napisał(a) PETERENZO » 22.06.2012 11:03
auto_gt napisał(a):Nawiązujesz tą wypowiedzią ,że : Ślązak to nie Polak ? ,
z całym szacunkiem ,nie chcę tu nikogo obrazić ,każdy ma prawo do swojego , a ja nawiązuje do tego ,że nie potrafimy być jednością ...a w tym siła przeciwnik to wie i na skubią na boisku i w życiu.
Trochę idziesz po bandzie. Czuję się tak samo Polakiem jak i Ślązakiem. Skąd wniosek, że skoro nie kibicuję drużynie PZPN-u to nie jestem Polakiem? I co ma do tego region kraju, w którym mieszkam i z którego pochodzę?
Jeżeli jednak uważasz, że Polska na tych mistrzostwach nie byłą jednością - to ja przepraszam. Ja to widziałem wszędzie, ale niestety na nic się nie zdało... Widziałem znajomych, ich dzieci, które ufały w "Dobre bo Polskie", został zawód i niedowierzanie. Powiedz im, że nie byli jednością, bo na mnie to nie zrobiło wrażenia.
A dlatego, że nie jestem naiwny i również dlatego, że odkąd pamiętam moje typy zawsze kierowały się na Płw. Iberyjski i do Brazylii, nie jestem dwulicowy i im kibicuję.
auto_gt napisał(a):Jeśli już tak to zadłużmy się w Niemieckich bankach na potęgę o głośmy upadłość ,niech nas przejmą ... ale wszystkich .
Jeżeli już jak??? I co mają Niemcy do plamy PZPN-u i jego drużyny? Operujesz jakimiś stereotypami.