auto_gt napisał(a):alessandro1977 napisał(a):auto_gt napisał(a):podanie ,zgrany zespół , czego naszym właśnie brakowało.
No tak ale...nie porównujmy gówna z czekoladą
Poczułem się obrażony tym sformułowaniem , jestem Polakiem i sercem stoję za naszą drużyną , choć słabą dzisiaj ,to jednak z przebłyskami na przyszłość . Nie odrazu Warszawę zbudowano ...
Może i Alessandro przesadził z tym turpizmem, ale jak tu nie stosować takich porównań. Jednak powiedzenie "nie od razu Warszawę zbudowano..." jest o wiele bardziej nie na miejscu, chyba, że od 1982 czy 1992 ominęła mnie jakaś wojna w naszym polskim futbolu.
Mam wrażenie, że od tych dat zmieniło się jednak na lepsze jeżeli chodzi o warunki czy możliwości, czy również infrastrukturę, o kontraktach zagranicznych nie wspominając.
Dlatego uważam, że powinno się postawić grubą kreskę po tym turnieju. Rozwiązać, zlikwidować, rozpi... cały PZPN i otoczkę lobbystów i poskładać wszystko od nowa nawet kosztem udziału w kolejnych rozgrywkach, mistrzostwach itp... Po co w to inwestować jak i tak nie ma żadnego efektu poza niesmakiem i zawodem.
Problem podstawowy kto miałby się tym zająć...

.png)
.png)

.png)
.png)