Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 31.08.2019 16:03

Garo&Justa napisał(a):Pisałem wcześniej że Czesi i Słowacy przywozili wszystko ze sobą.
Cyknąłem fotkę jednym jak akurat ich nie było.
Zgrzewek bylo 4 i kilka kuwet z jedzeniem. Przyjechali na 7 dni. 2 osoby.

Jak na zdjęciu nie widać żeby zbytnio byli obładowani. Raczej nastawiają się na Konoby.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 31.08.2019 20:01

Ural napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):Pisałem wcześniej że Czesi i Słowacy przywozili wszystko ze sobą.
Cyknąłem fotkę jednym jak akurat ich nie było.
Zgrzewek bylo 4 i kilka kuwet z jedzeniem. Przyjechali na 7 dni. 2 osoby.

Jak na zdjęciu nie widać żeby zbytnio byli obładowani. Raczej nastawiają się na Konoby.

Pisalem kilka stron wstecz ze nie chcialem robic im zdjęć jak zajechali. Uwierz ze byli zaladowani konsumpcyjnie pod dach
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 31.08.2019 20:08

Parę ładnych lat temu, na Loparze w pasie dla kamperów stał Opel Corsa na czeskich blachach.
Fotele rozłożone w środku, białe prześcieradło wyprasowane :)
Małżeństwo 60+, koło samochodu stolik i dwa krzesełka pod parasolem, tak spędzili tydzień.
Czy to było dziadowanie? wg nich chyba nie, bo wyglądali na bardzo szczęśliwych :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.08.2019 22:48

Čeští důchodci na dovolené :mrgreen: Dziadowanie niekoniecznie ale na pewno mało wygodnie w tej Corsie... Swoją drogą, moje własne pierwsze cztery kółka i wspomniany wcześniej road trip w R21: sam kimalem w aucie a we Francji pod Grenoble dostałem od gliniarzy kawę - ślůnski dziad z Brna na maksa, człowiekowi do szczęścia wiele nie potrzeba :lol:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 31.08.2019 23:12

pääkäyttäjä napisał(a):Čeští důchodci na dovolené :mrgreen: Dziadowanie niekoniecznie ale na pewno mało wygodnie w tej Corsie... Swoją drogą, moje własne pierwsze cztery kółka i wspomniany wcześniej road trip w R21: sam kimalem w aucie a we Francji pod Grenoble dostałem od gliniarzy kawę - ślůnski dziad z Brna na maksa, człowiekowi do szczęścia wiele nie potrzeba :lol:

No co Ty :) kanapa też była rozłożona i przez cały dzień tylna klapa otwarta :)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 01.09.2019 07:44

Bea.ta napisał(a):
Małżeństwo 60+, koło samochodu stolik i dwa krzesełka pod parasolem, tak spędzili tydzień.
Czy to było dziadowanie? wg nich chyba nie, bo wyglądali na bardzo szczęśliwych :)

Może to była podróż poślubna ;)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 01.09.2019 08:55

Trajgul napisał(a):
Bea.ta napisał(a):

Może to była podróż poślubna ;)

Najważniejsze, że byli szczęśliwi - Bez jedzenia w Konobach, bez stresu, sami na łonie przyrody spędzając miło czas i podziwiając uroki życia. Ludziom wiele nie potrzeba aby spełniły się ich marzenia. To tylko my uganiamy się za luksusem, im widocznie do szczęścia nie jest to potrzebne.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 01.09.2019 09:09

Ja dwa dni po powrocie przeprosiłem Aśke ze 9 raz z rzędu musiała dziadować na wakacjach, 4x gotować zupe dziecku, kroić pieczywo rano na śniadanie, spakować pół domu na wyjazd. Przeprosiny zostały przyjęte :oczko_usmiech: :mrgreen:

Oboje z dzieckiem juz nie mogą sie doczekać dziadowania za rok :D
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 01.09.2019 09:20

sito_zabrze napisał(a):Ja dwa dni po powrocie przeprosiłem Aśke ze 9 raz z rzędu musiała dziadować na wakacjach, 4x gotować zupe dziecku, kroić pieczywo rano na śniadanie, spakować pół domu na wyjazd. Przeprosiny zostały przyjęte :oczko_usmiech: :mrgreen:

Ty za rok to nie dziaduj. Wykup 2 tygodniowy urlop Chorwacji w Hotelu co najmniej **** z basenem, wyżywieniem w formie bufetu szwedzkiego, wynajmij motorówkę i zaproś żonę na kawę, drinka do Konoby. Zapłać za fryzjera i nie żałuj pieniędzy na sukienki ........... Dziadu. :D
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 01.09.2019 09:32

Szkoda że nie robiłem zdjęć naszego dotychczasowego dziadowania w Cro. Jak wrzucę nasze przyszłoroczne dziadowanie to miejsce w czołówce zapewnione.Może konkurs - "Dziady 2020" :D
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 01.09.2019 09:43

Ural napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Ja dwa dni po powrocie przeprosiłem Aśke ze 9 raz z rzędu musiała dziadować na wakacjach, 4x gotować zupe dziecku, kroić pieczywo rano na śniadanie, spakować pół domu na wyjazd. Przeprosiny zostały przyjęte :oczko_usmiech: :mrgreen:

Ty za rok to nie dziaduj. Wykup 2 tygodniowy urlop Chorwacji w Hotelu co najmniej **** z basenem, wyżywieniem w formie bufetu szwedzkiego, wynajmij motorówkę i zaproś żonę na kawę, drinka do Konoby. Zapłać za fryzjera i nie żałuj pieniędzy na sukienki ........... Dziadu. :D

Miała 2 tygodnie w apartmanie 3* z basenem. Bufet szwedzki byl dziennie na śniadanie. Motorówki nie było, było pływanie na materacu. Kawe, drinka i piwo w konobie piła. U fryzjera nie byla , za to podczas pobytu musiała mi obciąć włosy :mrgreen: . Kiecke se kupiła u takiej pani na plaży za 100 kun :mrgreen:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 01.09.2019 09:44

Miril napisał(a):Szkoda że nie robiłem zdjęć naszego dotychczasowego dziadowania w Cro. Jak wrzucę nasze przyszłoroczne dziadowanie to miejsce w czołówce zapewnione.Może konkurs - "Dziady 2020" :D

Sądzę, żeby założyć konkurs Dziady - 2019. Każdy mógłby zamieścić w nim zdjęcia zapakowanego auta, żywności, napitków z Polski np. z Biedronki itp. Mile widziane zdjęcia Dziadów przemieszczających się autami na gaz. Popieram pomysł. Zdjęcia można umieścić w tym wątku chyba, że założyć nowy na forum
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 01.09.2019 09:46

Wklejam po raz drugi. Auto dziadów przy basenie z
widocznym wlewem gazu. Zrobione na potrzeby forum :mrgreen:

Obrazek
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 01.09.2019 09:52

A tu Aśka w żywiole. Pewna piwniczka w Vodicach :oczko_usmiech:
Jako partnerka dziada mocno negocjowała ceny zeby tanio wyszło :mrgreen:

Obrazek
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 01.09.2019 09:55

Piękne ozdobne plastykowe butelki z marketu w sam raz na prezent dla Wujka Mietka, Cioci Halinki i Stryjka Wacka :D
Ostatnio edytowano 01.09.2019 10:18 przez Ural, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach. - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone