Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 23.03.2019 12:48

Użytkownik usunięty napisał(a):Najtanszy Argus jako ulubione piwo :roll:

Zupa chinska zapiekana z serem jako ulubione danie :roll:

Wakacje tak tanie, ze bardziej sie nie da 8)

Ale .......
piotrulex napisał(a):

Mnie naprawdę stać aby jadać codziennie w knajpie, wynająć apartament i wcinać lody co godzinę

.............. Być może dlatego żyjemy dość wygodnie i posiadamy kredyty w kwocie 0,00 a na koncie kwota jest 6 cyfrowa z lewej strony przecinka

A swistak siedzi i zawija w sreberka 8)
Tu sie zgina dziob pingwina :D

Generalnie to wszystko byloby kompletnie bez znaczenia, gdyby nie CIAGLE atakowanie ludzi, ktorzy na wakacjach wydaja wiecej kasy od Ciebie i ich BEZUSTANNE krytykowanie za szastanie kasa
I do tego nie GNIJA na plazy :D

Bo to zwykły dziad. Żyje jak dziad, żywi się jak dziad i je jak dziad :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.03.2019 15:04

wikol napisał(a):
Użytkownik usunięty napisał(a):Najtanszy Argus jako ulubione piwo :roll:

Zupa chinska zapiekana z serem jako ulubione danie :roll:

Wakacje tak tanie, ze bardziej sie nie da 8)

Bo to zwykły dziad. Żyje jak dziad, żywi się jak dziad i je jak dziad :)

Widzę, że chyba z nudów przeglądasz wątek, bo nie wiem w jakim celu cytujesz post Egera z 19 września 2018 r.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2019 11:11

Co taka cisza tutaj ? :)
Nikt nie liczy i nie przelicza gdzie kuna tańsza o grosza, jak zaparkować żeby nie płacić , ile zabrać ziemniaków i makaronu z domu żeby oszczędzić i gdzie taniej kupić żubry w puszce co by nie przepłacać za ozujsko !!
Do boku drodzy forumowicze :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2019 11:29

Sadeczanin78 napisał(a):Co taka cisza tutaj ? :)
Nikt nie liczy i nie przelicza gdzie kuna tańsza o grosza, jak zaparkować żeby nie płacić , ile zabrać ziemniaków i makaronu z domu żeby oszczędzić i gdzie taniej kupić żubry w puszce co by nie przepłacać za ozujsko !!

Cisza przed burzą. Bura poszła ładować akumulatory i wróci ze zdwojoną siłą. To taka przerwa między sezonami odcinków, coś jak gra o tron - tu jest gra o koszt ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2019 11:48

Pääkäyttäjä napisał(a):

Cisza przed burzą. Bura poszła ładować akumulatory i wróci ze zdwojoną siłą. To taka przerwa między sezonami odcinków, coś jak gra o tron - tu jest gra o koszt ;)

No to finał będzie napewno ....zabójczy :):)
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 26.03.2019 12:06

- usługa Revolut by zaoszczędzić 2 grosze na kunie, bez noclegu po drodze by zaoszczędzić parę stówek, bez lodów dla dzieci bo lody były w zeszłym roku, bez wizyty w konobie bo nie lubimy chodzić do knajp.
Takie były pomysły.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2019 12:19

wikol napisał(a):

- usługa Revolut by zaoszczędzić 2 grosze na kunie, bez noclegu po drodze by zaoszczędzić parę stówek, bez lodów dla dzieci bo lody były w zeszłym roku, bez wizyty w konobie bo nie lubimy chodzić do knajp.
Takie były pomysły.

Ja raz byłem świadkiem rozmowy plazujacych obok rodaków w Baśce vodzie gdzie pani tłumaczyła synowi 9-11 lat żeby poszedł wysiusiać się do morza bo w kibelku trzeba płacić ...:( Na szczęście mały się rozpłakał i mamusia z kwaśną miną musiała szarpnąć się na 2 kuny i wizytę w wc
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2019 12:34

Sadeczanin78 napisał(a):Ja raz byłem świadkiem rozmowy plazujacych obok rodaków w Baśce vodzie gdzie pani tłumaczyła synowi 9-11 lat żeby poszedł wysiusiać się do morza bo w kibelku trzeba płacić ...:( Na szczęście mały się rozpłakał i mamusia z kwaśną miną musiała szarpnąć się na 2 kuny i wizytę w wc

Ja zaś widziałem sępiących kasę (1 kn - jedną kunę!) na prysznic na plaży, taki do spłukania się wodą. Na czym sępienie polegało? Że ktoś potrafił wskoczyć zaraz po mnie, by się spłukać czystą wodą a już szczytem jest mycie się w poidełku (bo to jest za friko)... a i teksty o sikaniu do morza też się zdarzały :mrgreen: :?
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 26.03.2019 12:36

Sadeczanin78 napisał(a):(...) pani tłumaczyła synowi 9-11 lat żeby poszedł wysiusiać się do morza bo w kibelku trzeba płacić (...)
Hmmm... ciekawe, że jeszcze nikt (ja też!) przy wyliczaniu kosztów nie wykazał kosztów za płatne toalety.
Czyżby wszyscy do morza?
:lol: :oczko_usmiech:
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 26.03.2019 12:37

99% ludzi robi do morza. Nieraz obserwuje pijących piwo na plaży a potem siedzących w morzu bez ruchu przez dłuższą chwilę.

Najtaniej mają mieszkańcy południowej Polski gdyż jakby w gratisie mają do pokonania 800km mniej. Dojazd do granicy PL i z powrotem.
Ostatnio edytowano 26.03.2019 12:39 przez wikol, łącznie edytowano 1 raz
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 26.03.2019 12:38

boboo napisał(a):
Sadeczanin78 napisał(a):(...) pani tłumaczyła synowi 9-11 lat żeby poszedł wysiusiać się do morza bo w kibelku trzeba płacić (...)
Hmmm... ciekawe, że jeszcze nikt (ja też!) przy wyliczaniu kosztów nie wykazał kosztów za płatne toalety.
Czyżby wszyscy do morza?

U mnie na plaży nie ma płatnych toalet :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2019 12:56

boboo napisał(a):
Czyżby wszyscy do morza?

Kyrie eleison - zapomniałem do swoich kosztów doliczyć płatne sikalce w Czechach czy Austrii... tylko tak - jak to rozliczyć? Płaciłem 0.5 EUR, dostawałem kupon rabatowy na tę samą kwotę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 26.03.2019 13:03

Pääkäyttäjä napisał(a):
boboo napisał(a):
Czyżby wszyscy do morza?

Kyrie eleison - zapomniałem do swoich kosztów doliczyć płatne sikalce w Czechach czy Austrii... tylko tak - jak to rozliczyć? Płaciłem 0.5 EUR, dostawałem kupon rabatowy na tę samą kwotę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja staram sie nie siusiac po drodze by zaoszczędzić:):);)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2019 13:08

amatus1 napisał(a):Ja staram sie nie siusiac po drodze by zaoszczędzić:):);)

...a jeżeli już, to siku do bezzwrotnej butelki (bo zwrotną to żal wyrzucać) a potem rzut na odległość do jakiegoś kosza ;)
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 26.03.2019 13:53

Ja zauważyłem ze na stacjach na których po drodze tankuje gaz kibelek jest zawsze za friko :oczko_usmiech:

Za to kawa kosztuje ponad 1 ełro :twisted:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone