Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amatus1
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 26.03.2019 17:09

Dziwi mnie podejście do ludzi, którzy starają się spędzić urlop za mniejsze pieniądze. Nie znamy ich sytuacji, przesłanek a od razu lecą teksty typu janusze...
Są osoby, które na taki wyjazd zbierają cały rok i nie mogą sobie pozwolić na wydanie 10 tyś zł a z wakacji za 5-6 tyś zł są nie raz bardziej zadowoleni niż ci co wydają dziesiątki tysięcy. Są też tacy ( ja się do nich zaliczam), którzy starają się oszczędnie planować wydatki by np.zaoszczędzić na kolejny wyjazd weekendowy czy wakacyjny.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 26.03.2019 20:18

wikol napisał(a):Poniekąd też "Januszuje" żeby było taniej.

Co Wy wiecie o życiu. Czy ilość więcej wydanych złotówek przedkłada się na szczęście. Bzdura. Nie trzeba być bogatym aby go zaznać. Szczęścia, miłości nie kupi się za kasę. Jakże często majętni ludzie, zapracowani uganiający się za dobrami materialnymi są osobami zgorzkniałym i samotnymi. Przykre ale jakże prawdziwe.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 26.03.2019 20:43

Ural napisał(a):
wikol napisał(a):Poniekąd też "Januszuje" żeby było taniej.

Co Wy wiecie o życiu. Czy ilość więcej wydanych złotówek przedkłada się na szczęście. Bzdura. Nie trzeba być bogatym aby go zaznać. Szczęścia, miłości nie kupi się za kasę. Jakże często majętni ludzie, zapracowani uganiający się za dobrami materialnymi są osobami zgorzkniałym i samotnymi. Przykre ale jakże prawdziwe.

Święta prawda
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 26.03.2019 23:03

wikol napisał(a):Urlop kosztuje od 4500-7000zł dla 2+1.
Im większy Janusz tym taniej.

Zaciekawiły mnie Twoje rozważania. Znałem w życiu kilku Januszów i całkiem fajne chłopy z nich były 8) Natomiast takich, którzy wyliczali czy znajomy wydał na urlop więcej niż ja, czy mniej ja nazywałem polaczkami :wink:
Bo widzisz, nie obchodzi mnie zupełnie czy ktoś wykupuje apartament za 300 euro czy pokoik za 30, czy jedzie seicento czy lexusem... Nic mi do tego i w żaden sposób nie zamierzam tego komentować. Jeśli ktoś ma taki kaprys, że idzie sobie na plażę w skarpetkach i reklamówką z Biedronki to jego święte prawo - pod warunkiem, że nie zakłóca innym spokoju.
Widziałeś kiedyś Dzień świra? Polecam. Jeśli widziałeś, zobacz raz jeszcze i zastanów się czy powinieneś się śmiać...
Bidon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bidon » 27.03.2019 06:25

greenrs napisał(a):Zaciekawiły mnie Twoje rozważania. Znałem w życiu kilku Januszów i całkiem fajne chłopy z nich były 8) Natomiast takich, którzy wyliczali czy znajomy wydał na urlop więcej niż ja, czy mniej ja nazywałem polaczkami :wink:
Bo widzisz, nie obchodzi mnie zupełnie czy ktoś wykupuje apartament za 300 euro czy pokoik za 30, czy jedzie seicento czy lexusem... Nic mi do tego i w żaden sposób nie zamierzam tego komentować. Jeśli ktoś ma taki kaprys, że idzie sobie na plażę w skarpetkach i reklamówką z Biedronki to jego święte prawo - pod warunkiem, że nie zakłóca innym spokoju.
Widziałeś kiedyś Dzień świra? Polecam. Jeśli widziałeś, zobacz raz jeszcze i zastanów się czy powinieneś się śmiać...

Popieram
teargas666
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) teargas666 » 27.03.2019 08:04

greenrs napisał(a):
wikol napisał(a):Urlop kosztuje od 4500-7000zł dla 2+1.
Im większy Janusz tym taniej.

Zaciekawiły mnie Twoje rozważania. Znałem w życiu kilku Januszów i całkiem fajne chłopy z nich były 8) Natomiast takich, którzy wyliczali czy znajomy wydał na urlop więcej niż ja, czy mniej ja nazywałem polaczkami :wink:

święte słowa. Nie wiedzieć dlaczego ludzie uważają Dzień Świra za komedię zamiast dramatu...

Każdy wydaje tyle ile może.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 27.03.2019 08:45

Janusz to gość który jedzie do Chorwacji ze zgrzewką piwa przywiezionego z Polski / Tatra, Żubr, Tyskie /, nie odwiedzi z żoną konoby bo szkoda mu kasy bo drogo, jedzie na raz 1500km raz bo szkoda kasy na nocleg itd.
Oszczędza na bezpieczeństwie, wygodzie itd.
Oszczędność jak najbardziej w innych płaszczyznach wypoczynku bo każdy liczy ciężko zarobione pieniądze ale Januszowanie to jednak stan umysłu.

Na Węgrzech można zjeść w pensjonacie śniadanie 4 EUR od osoby. Jeden zapłaci, drugi będzie robił kanapki sam.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 27.03.2019 08:48

wikol napisał(a):Janusz to gość który jedzie do Chorwacji ze zgrzewką piwa przywiezionego z Polski / Tatra, Żubr, Tyskie /, nie odwiedzi z żoną konoby bo szkoda mu kasy bo drogo, jedzie na raz 1500km raz bo szkoda kasy na nocleg itd.
Oszczędność jak najbardziej w innych płaszczyznach wypoczynku bo każdy liczy ciężko zarobione pieniądze ale Januszowanie to jednak stan umysłu.

Na Węgrzech można zjeść w pensjonacie śniadanie 4 EUR od osoby. Jeden zapłaci, drugi będzie robił kanapki sam.

I masz z tym jakiś problem?
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 27.03.2019 08:55

wikol napisał(a):Na Węgrzech można zjeść w pensjonacie śniadanie 4 EUR od osoby. Jeden zapłaci, drugi będzie robił kanapki sam.
Czy to oznacza, że jeden z nich jest "Januszem"?
teargas666
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) teargas666 » 27.03.2019 09:06

wikol napisał(a):Janusz to gość który jedzie do Chorwacji ze zgrzewką piwa przywiezionego z Polski / Tatra, Żubr, Tyskie /, nie odwiedzi z żoną konoby bo szkoda mu kasy bo drogo, jedzie na raz 1500km raz bo szkoda kasy na nocleg itd.

Ja jadąc gdziekolwiek wolę zrobić sobie kanapki niż jeść w drodze z dwóch powodów

- jakość jedzenia w drodze
- oszczędność

Dlaczego mam przepłacać za jedzenie w drodze, skoro mogę oszczędzić i potem kupić czy to żonie czy dziecku coś co sprawi im radość.
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 27.03.2019 09:08

boboo napisał(a):
wikol napisał(a):Na Węgrzech można zjeść w pensjonacie śniadanie 4 EUR od osoby. Jeden zapłaci, drugi będzie robił kanapki sam.

:lool: :lool: :lool: Janusze wszystkich krajów łączcie się :!: :mrgreen:

To ja jestem Januszem a raczej Grażyną, bo zawsze robię kanapki na drogę :hut: :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.03.2019 09:12

travel napisał(a):
boboo napisał(a):

:lool: :lool: :lool: Janusze wszystkich krajów łączcie się :!: :mrgreen:

To ja jestem Januszem a raczej Grażyną, bo zawsze robię kanapki na drogę :hut: :papa:

To jestem Januszem i Grażyną a i to może mało :mrgreen:

Zawsze wożę piwo - choć go nie pijemy (zresztą, chorwackiego również nie spożywamy)

Zawsze robię kanapki na drogę.

Nie jemy w konobach.

Zabieramy ze sobą jedzenie z domu.

No masakra normalnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 27.03.2019 09:15

Czyli jadąc do Orebicia na raz i zabierając z sobą kanapki jestem "Januszem"? 1600 czy 1700km robię na raz nie z oszczędności kasy, tylko dlatego, że nie mam z takimi trasami problemu. A wreszcie co cię obchodzi czy ktoś jedzie ze słoikami i zgrzewką tatry, czy żubra? Targasz to za kimś, ktoś Ci to każe jeść czy pić? Jak Ci to tak bardzo nie odpowiada to lataj na Dominikanę albo Seszele.
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 27.03.2019 09:17

beatabm napisał(a):

Hej Grażynka ;) - ale na Giganta kanapek nie brałaś ;)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.03.2019 09:18

mchrob napisał(a):
beatabm napisał(a):

Hej Grażynka ;) - ale na Giganta kanapek nie brałaś ;)

Jak nie jak tak??? Miałam kanapki na drogę, a właściwie jakieś pieczywo kupione po drodze na jakimś zadoopiu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone