Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pancezary
Croentuzjasta
Re: Dziad na wakacjach.

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 28.03.2019 15:53

sito_zabrze napisał(a):Z tym byciem dziadem to jest jak z kupnem auta

Kupisz Dacie, to sie śmieją ze mogłeś dorzucić i kupić KIA
Kupisz KIA to mogles dorzucić i kupić VW
VW -> Audi
Audi -> Bentley......

Przeciez logiczne ze.gdyby kazdy z nas mial na Bentleya to nie jezdzilby starym oplem czy inną dacią.... tak samo jest z urlopem. Nie kazdy moze wydac na wakacje tyle co K. Wojewódzki.

W zeszlym roku byli obok nas Austriacy Skodą Fabią 1.4 bez klimy.... Dziady ?

Co za pytanie, oczywiście, że Dziady, klimę pewnie ze skodzianki wymontowali i założyli sobie w apartamencie bo nie chcieli dopłacać :D :D :D
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 28.03.2019 17:27

Głupia ta dyskusja. Co komu do tego co ktoś je,co pije ,jakim autem jedzie itp,itd.
Moje życie,robię co chcę i nie interesuje mnie jak ktoś inny spędza wakacje.Nie zaglądam nikomu do garnka i nie oceniam nikogo po jego zawartości.Niech każdy robi to co lubi i jak lubi.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.03.2019 18:46

Dorothea1 napisał(a):Głupia ta dyskusja. Co komu do tego co ktoś je,co pije ,jakim autem jedzie itp,itd.
Moje życie,robię co chcę i nie interesuje mnie jak ktoś inny spędza wakacje.Nie zaglądam nikomu do garnka i nie oceniam nikogo po jego zawartości.Niech każdy robi to co lubi i jak lubi.

Nikt tu nie dyskutuje na ten temat poważnie i tak proponuję na niego spojrzeć.
Więc gdybyś chciała opisać jak dziadujesz...serdecznie zapraszam. :wink:

Ja np. nie korzystam w ogóle z WC po drodze.
Nie po to płacę ciężkie ojro za apartmana, żeby jeszcze w trasie tracić na to kasę.
Zapłacone, więc trzeba wytrzymać do przyjazdu.
Mało tego - nikomu z pasażerów też nie pozwalam. :mrgreen:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 28.03.2019 19:21

anakin napisał(a):
Dorothea1 napisał(a):Głupia ta dyskusja. Co komu do tego co ktoś je,co pije ,jakim autem jedzie itp,itd.

Nikt tu nie dyskutuje na ten temat poważnie i tak proponuję na niego spojrzeć.
Więc gdybyś chciała opisać jak dziadujesz...serdecznie zapraszam. :wink:

Ja np. nie korzystam w ogóle z WC po drodze.
Nie po to płacę ciężkie ojro za apartmana, żeby jeszcze w trasie tracić na to kasę.
Zapłacone, więc trzeba wytrzymać do przyjazdu.
Mało tego - nikomu z pasażerów też nie pozwalam. :mrgreen:

Anakin coś w tym jest:). 5 lat temu jechaliśmy ze znajomymi do Kudowej na 2 autka na rodzinne wakacje. Wyjechaliśmy nocą, moje dziewczyny wysikane wsiadły i 3/4 drogi spały...Gdzieś w okolicy Trzebnicy telefon dzwoni koleżanka prosi o postój mega wkurzona...ja na luzie szukam stacji i zatrzymujemy się a ona wyciąga nocnik, dywaniki...my konsternacja. Synalek 8 letni nie mógł wytrzymać i w ich Sharanie walił do nocnika a ze dziury były to się troszkę narozlewało...jak ruszyliśmy mieliśmy taka bekę ze masakra:). Do dziś wspominamy. Ludzka fantazja ( głupota) nie ma granic:)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 28.03.2019 19:48

Och jak przyjemnie się czyta. Skoro wszyscy przyznali się do dziadowania to ja też. Oczywiście, że zabieram , kanapki, zgrzewki wody, makarony, kiełbasy, kotlety itp. Odetchnąłem z ulgą. Sami swoi. Wreszcie nie będę się krył na forum ze swoim januszowaniem, Jak miło jest i jak wspaniale. Pozdrawiam.

Tak nawiasem mówiąc to Januszu Bajcer jak Twoja Szanowna Małżonka ma na imię ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.03.2019 19:51

Ural napisał(a):Tak nawiasem mówiąc to Januszu Bajcer jak Twoja Szanowna Małżonka ma na imię ?

Ani na pierwsze, ani na drugie nie ma Grażyna.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 28.03.2019 19:55

A już myślałem, że ci dogryzę :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.03.2019 20:06

boboo napisał(a):
Sadeczanin78 napisał(a):(...) pani tłumaczyła synowi 9-11 lat żeby poszedł wysiusiać się do morza bo w kibelku trzeba płacić (...)
Hmmm... ciekawe, że jeszcze nikt (ja też!) przy wyliczaniu kosztów nie wykazał kosztów za płatne toalety.
Czyżby wszyscy do morza?
:lol: :oczko_usmiech:

ja miałem okazję podawać takie koszta :roll:

a i muszę przyznać, że jak mamy wyjazd campingowo-apartmanowy to po drodze nie jemy kanapek tylko gotujemy obiad i kolację na jakimś Odmoriste lub Rastplatzu z ładnym widokiem, także jesteśmy na wyższym levelu oszczędnych :)
zazdrosne miny obserwatorów z cieknącą ślinką bezcenne :lol:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 28.03.2019 20:12

Typowy Janusz.

sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 28.03.2019 20:16

Janusz Bajcer napisał(a):
Ural napisał(a):Tak nawiasem mówiąc to Januszu Bajcer jak Twoja Szanowna Małżonka ma na imię ?

Ani na pierwsze, ani na drugie nie ma Grażyna.

Janusz ale przyznasz ze dawno na forum twoje imie nie bylo tyle razy pisane co w ostatnich dniach :wink: :oczko_usmiech:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 28.03.2019 20:18

Janusz i Grażyna na All Inclusive.

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.03.2019 20:20

sito_zabrze napisał(a):Janusz ale przyznasz ze dawno na forum twoje imie nie bylo tyle razy pisane co w ostatnich dniach :wink: :oczko_usmiech:

Jakoś muszę z tym żyć ... :oczko_usmiech:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 28.03.2019 20:31

Janusz na wakacjach.

travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 28.03.2019 21:00

amatus1 napisał(a):... 5 lat temu jechaliśmy ze znajomymi do Kudowej...

Może nie na temat... ale jeżeli chodzi o KUDOWĘ ZDRÓJ to jedzie się do KUDOWY tak jak do Częstochowy :papa:
ACandrzej
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) ACandrzej » 31.03.2019 18:38

Pääkäyttäjä napisał(a):
amatus1 napisał(a):Ja staram sie nie siusiac po drodze by zaoszczędzić:):);)

...a jeżeli już, to siku do bezzwrotnej butelki (bo zwrotną to żal wyrzucać) a potem rzut na odległość do jakiegoś kosza ;)

W Chorwacji (a może na Chorwacji ?...) prawie wszystkie butelki są zwrotne.
Trzeba zabrać z Polski. :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach. - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone