Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 01.04.2019 14:11

sito_zabrze napisał(a):3 stroje to juz nie dziadowanie chyba... to raczej życie ponad stan :oczko_usmiech:
To tylko na 3 dni tam jedziecie?
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 01.04.2019 14:21

Biorąc pod uwagę jak szybko wszystko (łącznie z praniem) tam schnie, to spokojnie można tydzień/dwa obskoczyć w jednych gaciach :) Bagaż ograniczony niemal do minimum :)
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 01.04.2019 14:45

boboo napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):3 stroje to juz nie dziadowanie chyba... to raczej życie ponad stan :oczko_usmiech:

W sumie nie pomyslalem o tym ze na 14 dni mozna zabrać wiecej niz 3 stroje kąpielowe.... :oczko_usmiech:

Zeby byla równowaga ja zabiore tylko jedne kąpielówki :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2019 20:18

A tak całkiem poważnie ...czy spotkał się ktoś z parawanem na chorwackim wybrzeżu ? :)
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 01.04.2019 20:26

Sadeczanin78 napisał(a):A tak całkiem poważnie ...czy spotkał się ktoś z parawanem na chorwackim wybrzeżu ? :)

Takim typowo jak nad Bałtykiem sie nie spotkałem
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 01.04.2019 20:33

sito_zabrze napisał(a):
Sadeczanin78 napisał(a):A tak całkiem poważnie ...czy spotkał się ktoś z parawanem na chorwackim wybrzeżu ? :)

Spotkałem w Rogoznicy:(
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 01.04.2019 20:51

sito_zabrze napisał(a):
boboo napisał(a):

W sumie nie pomyslalem o tym ze na 14 dni mozna zabrać wiecej niz 3 stroje kąpielowe.... :oczko_usmiech:
Bo się na podstawowych potrzebach dobrze nie znasz :lol: :lol: :lol: :wink: Ja do kabinówki na tydzień 5 par butów pakuję, a 6te na nogach.....
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.04.2019 20:52

amatus1 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):

pewnie dziady z PL przywiozły, chcąc i tam rozpowszechnić ten kultowy atrybut plażowicza, jeno sztyle pękają przy wbijaniu w otoczaki
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 01.04.2019 20:53

sito_zabrze napisał(a):

W październiku byłam na Cyprze, tak wiało na plażach, że parawan byłby wybawieniem... i tak nawet wykombinowałam, że przecież patyki zawsze się znajdą w okolicy, a szmatkę można zszyć w domu, toż to większy szalik będzie.... Tylko jak w tym roku do Grecji jadę, patent oszczędzę na następny chorwacki wyjazd.......
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 01.04.2019 21:11

Mam w garażu parawany ale powiem wam ze mimo dziesiątego wyjazdu do Cro nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło zeby zabrać choć jeden.

Parasol, namiot plażowy, leżak, lodówke tak, ale parawaning jest mi obcy :wink:
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 01.04.2019 21:17

sito_zabrze napisał(a):Mam w garażu parawany ale powiem wam ze mimo dziesiątego wyjazdu do Cro nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło zeby zabrać choć jeden.

Parasol, namiot plażowy, leżak, lodówke tak, ale parawaning jest mi obcy :wink:

I słusznie bo parawan się nie sprawdzi. :) Trudno go będzie wbić w podłoże na plaży a jeszcze trudniej obsypać jego dolną część. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2019 06:36

piekara114 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):

W październiku byłam na Cyprze, tak wiało na plażach, że parawan byłby wybawieniem... i tak nawet wykombinowałam, że przecież patyki zawsze się znajdą w okolicy, a szmatkę można zszyć w domu, toż to większy szalik będzie.... Tylko jak w tym roku do Grecji jadę, patent oszczędzę na następny chorwacki wyjazd.......

Czyli zapotrzebowanie na rynku jest :)
Wystarczy dopracować kwestie mocowania do podloza zmienić nazwę na bardziej egzotyczna i interes jak się patrzy !!!:)
Tylko czy na Januszach da się zarobić ?
:) ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2019 06:55

A może niemiecki emeryt zapłaciłby garść OJRO za taki sprzęt ? :)
rzdrozny
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzdrozny » 02.04.2019 09:21

Powiesz szczerze - jeden z ciekawszych wątków na forum:)

Chyba trochę mylimy oszczędzanie z januszowaniem. Zgadzam się z wieloma osobami, że nie wszystkich stać na wypasione wakacje i tak planują wyjazd i wydatki, aby nad ten Jadran pojechać. To na pewno nie januszowanie. To przecież lepsze niż wydawać podobne pieniądze w Mielnie i mieć 3 dni pogody na 7. A przecież i zobaczą kawałek świata.

Januszowanie to raczej:
- wakacyjny wyjazd z żoną i dzieckiem, ale wizyta w muzeum/delfinarium to tylko dla Ciebie i dziecka, bo drogo - żona siedzi i czeka
- wakacyjny wyjazd z żoną i dzieckiem - dziecko nie może loda codziennie, bo drogo, ale Ty siedem Karlovačko walniesz
- wyprawa trekkingowa z kumplami z nowozakupionym plecakiem - i oddanie go do sklepu po powrocie
- wyprawa rowerowa z kumplami i pakowanie do sakw wspólnego jedzenia, a potem przywiezienie połowy do domu - kumple zdziwieni, że wszystko zjedli
- itp, itd. ...

Wszystko z życia wzięte i poznane dosyć blisko, dopóki to januszowanie było ledwo zauważalne. W pewnym momencie przestało być zabawne i trzeba było zakończyć znajomość. I ważne - nie chodziło tu o pieniądze, ale o co - trudno wskazać.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 02.04.2019 10:13

amatus1 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):

Ja też spotkałam w ubiegłym roku w Srimie k/Vodic :wink: :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach. - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone