Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2019 10:40

Wątek ten powinien już dawno trafić do /dev/null - bo sam nie wiem, gdzie siebie umieścić: żarcia ze sobą nie wożę (no chyba, że zostało coś z kanapek na drogę to szkoda wyciepować) a na wakacje wydaję in total 6-8 tys. złotych. A słowo "dziadowanie" to życie w biedzie i głodowanie a nie oszczędnie, tudzież na własnym prowiancie.
SingSing74
Cromaniak

Postnapisał(a) SingSing74 » 23.08.2019 10:43

wikol napisał(a):Pewnie rzeczy trzeba nazwać po imieniu. Od razu zaznaczę że ja też wożę jedzenie do Chorwacji / kotlety, ser żółty, paczkowana wędlina, mleko itd. /

Gdyby było mnie stać wziąłbym zawiniątko EUR i w nosie bym miał wożenie żarcia, masła, pasztecików PROFI i innego badziewia.

Moi rozmówcy podzielają moją opinie. Nie wstydźmy się określenia- DZIAD, po prostu tacy jesteśmy :papa:

Chyba ty.

Czy jedzenie które tam wieziecie wyżebraliście pod sklepem, czy uczciwie na nie zarobiliście?

Jak ci takie wakacje nie pasują, to wybierz się do Rumunii lub na Ukrainę i stołuj się w knajpach zamiast ostentacyjnie upokarzać się przed wszystkim plując sobie samemu w twarz na publicznym forum. Czy reszta rodzinki czyta twoje posty?
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 23.08.2019 10:51

W Vodicach widziałem jachcik. Taki w stylu Abramowicza tylko mniejszy rozmiarowo. Rodzinka jadła na pokładzie kolacje. Własną. Dziady ? :oczko_usmiech: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2019 11:07

sito_zabrze napisał(a):W Vodicach widziałem jachcik. Taki w stylu Abramowicza tylko mniejszy rozmiarowo. Rodzinka jadła na pokładzie kolacje. Własną. Dziady ? :oczko_usmiech: :mrgreen:

Po zalaniu jachtu do pełna, tylko własne racje żywnościowe spod pokładu :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 23.08.2019 12:06

anakin napisał(a):Coś mi się wydaje, że ta dyskusja zmierza w niewłaściwym kierunku.
Proponuję wrócić do tematu.

Nawet ktoś wydzielił kiedyś taki temat :oczko_usmiech:

dziad-januszek-i-grazynka-na-wakacjach-t54989.html
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 23.08.2019 12:17

sito_zabrze napisał(a):
anakin napisał(a):Coś mi się wydaje, że ta dyskusja zmierza w niewłaściwym kierunku.
Proponuję wrócić do tematu.

Nawet ktoś wydzielił kiedyś taki temat :oczko_usmiech:

dziad-januszek-i-grazynka-na-wakacjach-t54989.html

:)

No, wychodzi, że po tym jak napisałem, że smakuje mi piwo z Lidla firmy ARGUS :)

Cały czas mi smakuje. Moja Pani ostatnio jedynie te smakowe 0% i ewentualnie 2% popija. Testowaliśmy różnych firm i zerówki w "ślepym teście" też ARGUSA wybiera

Wynalazków, tych kraftów za miliony złotówek nie lubię specjalnie

Choć pochwalę nieco swoje rodzinne miasto. Niedawno, krótko po albo przed wyjazdem do cro byliśmy w mini browarze http://www.browar-olbracht.pl/

Dość dobre jedzenie no i piwo. Te standardowe mają koło 15 zeta i były w miarę. Ale zamówiłem tez jakieś ich butelkowane za ponad 20 zeta i przyznam że było pyszne

Nie będę go pił zbyt często bom dziad, sknerus i "cotamjeszczektochce", ale było pycha :)

Jakby ktoś wbijał do Torunia to polecam szczerze to miejsce
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2019 13:51

To ja jestem rozrzutny - mało alkoholowy jestem a jak biorę coś bezalko, to wybrzydzam - średnio za flaszkę daję siedem zeta... bo nie wszystkie mi smakują :lol: Zaś jak nie ma nic ciekawego w sklepie, bo się skończyło, to wciągnę karmiacza :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2019 14:33

Piwo to tylko takie od 14-15 kun (sklepowych) da się pić ze smakiem. I już na szczęście jest ta alternatywa dla biedronkowych, lidlowych, konzumowych :)
W zasadzie to ja nie dziaduję (wg forumowych standardów), ale specjalnie się nie golę i nie myję wcześniej w PL żeby wodę zaoszczędzić. Robię to dopiero po przyjeździe NA apartman. A co.. ?! :)
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 23.08.2019 14:34

Zasiadam do dyskusji :mrgreen:

Po dwóch dniach konobowania dzisiaj pomidorowa własnej roboty. Na drugie kartofle, schabowe i mizeria :hearts:

A na deser nasz krajowy bimberek :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2019 16:10

sito_zabrze napisał(a):Zasiadam do dyskusji :mrgreen:

Po dwóch dniach konobowania dzisiaj pomidorowa własnej roboty. Na drugie kartofle, schabowe i mizeria :hearts:

A na deser nasz krajowy bimberek :lol:

Trzy tygodnie na tych komarčach, skusach, pljeskavicach, čevapciach i lignijach i innych obrzydliwośćiach :mrgreen: ....Aż się łza w oku zakręciła z tęsknoty za schabowym :oczko_usmiech:
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 23.08.2019 17:30

Ja tam nie chodzę do Konoby bo i po co jak tam dania mi nie smakują. Jem smacznie na tarasie apartamentu. Euro nie wydaję na bzdury. Podziwiam widoki, kąpię się w morzu. Zwiedzać nie zwiedzam bo za gorąco. Jeśli zwiedzam to przy niższej temperaturze ale biletów wstępu nie kupuję. Oglądam kościoły, cerkwie z zewnątrz bo w środku jest to samo. Jedzenie z kraju. Tylko po pieczywo, burki, drożdżówki chodzę do Pekary. Pomidory i ogórki oraz cebulę kupuję na straganach ale takie z własnego ogródka.

Może i jestem dziad ale za to pieniędzy u mnie Ci dość. :papa: :hut:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2019 20:30

To wygląda jak opis moich wakacji w podstawówce i jeszcze przez chwilę w średniej - nie wydałem ani grosza. Ciotki i babcia też dawały mi kasę i mówiły, bym nie wydawał na bzdury... :lol: :mrgreen:
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 23.08.2019 22:31

wikol napisał(a):Moi rozmówcy podzielają moją opinie. Nie wstydźmy się określenia- DZIAD, po prostu tacy jesteśmy :papa:

Tutaj się z Tobą zgodzę, bardzo dużo naszych rodaków ma takie charaktery, nawyki wyniesione z dawnych czasów całkiem nieodległych, kiedy trzeba było oszczędzać i ciułać te grosze :). To już im zostanie na zawsze takie zbieranie na czarną godzinę, znam nawet osoby które mają potężną kasę na kontach a żyją jak asceci nie wydając na nic i żyjąc bardzo skromnie.
Każdy jest kowalem własnego losu, ma inne dochody, inne potrzeby... ja to rozumiem jednak sam na wakacjach troszkę popuszczam "wora" i nie oszczędzam specjalnie, przecież trumny tą kasą sobie nie wypchamy a coś tam z życia każdemu się należy :D
DominikI
Croentuzjasta

Postnapisał(a) DominikI » 23.08.2019 23:16

Dziś jesteś, jutro cię nie ma. Nie ma co żydzic, ja tak zyje;)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 24.08.2019 13:43

yzedef napisał(a):
wikol napisał(a):Moi rozmówcy podzielają moją opinie. Nie wstydźmy się określenia- DZIAD, po prostu tacy jesteśmy :papa:

Tutaj się z Tobą zgodzę, bardzo dużo naszych rodaków ma takie charaktery, nawyki wyniesione z dawnych czasów całkiem nieodległych, kiedy trzeba było oszczędzać i ciułać te grosze :). To już im zostanie na zawsze takie zbieranie na czarną godzinę, znam nawet osoby które mają potężną kasę na kontach a żyją jak asceci nie wydając na nic i żyjąc bardzo skromnie.
Każdy jest kowalem własnego losu, ma inne dochody, inne potrzeby... ja to rozumiem jednak sam na wakacjach troszkę popuszczam "wora" i nie oszczędzam specjalnie, przecież trumny tą kasą sobie nie wypchamy a coś tam z życia każdemu się należy :D

:mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach. - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone