Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 30.08.2019 09:35

.......gwarę kolego, gwarę; tak jak nie ma bawarskiego , czy heskiego , tylko jest gwara
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.08.2019 09:49

lew napisał(a):.......gwarę kolego, gwarę; tak jak nie ma bawarskiego , czy heskiego , tylko jest gwara

Zdania są podzielone.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.08.2019 17:48

pääkäyttäjä napisał(a):
W temacie dziadowania. Przypłyń jachtem, nieczystości wylej do morza :mrgreen:

Ale za to jaki lansik w marinie czy luce. Ciekawe kto chciał zarobić parę groszy? :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.08.2019 18:16

Niezidentyfikowany czeski miliarder :lol:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 30.08.2019 18:26

greenrs napisał(a):
lew napisał(a):.......gwarę kolego, gwarę; tak jak nie ma bawarskiego , czy heskiego , tylko jest gwara

Zdania są podzielone.

....... gdzie piszą w bawarskim , albo heskim?
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 30.08.2019 18:29

Bravik napisał(a):
pääkäyttäjä napisał(a):
W temacie dziadowania. Przypłyń jachtem, nieczystości wylej do morza :mrgreen:

Ale za to jaki lansik w marinie czy luce. Ciekawe kto chciał zarobić parę groszy? :lol:

............. a gdzie niby wylądują ostatecznie te nieczystości , nawet po odpompowaniu ,jak nie w morzu? :lol:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.08.2019 21:06

lew napisał(a):
greenrs napisał(a):

Zdania są podzielone.

....... gdzie piszą w bawarskim , albo heskim?

Nie wiem, ale w śląskim piszą...
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 31.08.2019 11:43

sito_zabrze napisał(a):Dziady juz od 5.30 w domu
Ja spałem 4h i juz na nogach
Młody mimo ze spał sporo podczas jazdy aktualnie śpi
Ale przed snem wydał polecenie
Mama , a ja chce pomidorową na obiad :oczko_usmiech:
Czyli mimo końca urlopu dziadowania ciąg dalszy :mrgreen:

Haha, ja dojechałem dzisiaj o 5.30 do domu, a o 8 na osiedlowym bazarku robiłem zakupy na pomidorową, bo córka pół drogi brzęczała.. ;)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 31.08.2019 12:04

Baska Voda. Knajpa przy plaży. Obok na murku dwóch Polaków pije Żubra z puszki. Po co płacić 28kn jak można za 2,45zł wypić piwo.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.08.2019 12:14

wikol napisał(a):Baska Voda. Knajpa przy plaży. Obok na murku dwóch Polaków pije Żubra z puszki. Po co płacić 28kn jak można za 2,45zł wypić piwo.

Czyżby Rudy z Blok Ekipy? I już donosik do płokułatuły.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 31.08.2019 12:48

Pisałem wcześniej że Czesi i Słowacy przywozili wszystko ze sobą.
Cyknąłem fotkę jednym jak akurat ich nie było.
Zgrzewek bylo 4 i kilka kuwet z jedzeniem. Przyjechali na 7 dni. 2 osoby.

To co widziałem przez te 15 dni, trochę mnie zmieniło. Karlo i Ozuj mi nie smakują. Lubie Miłosławy, Ciechany, Rycerskie i tego typu piwa. I będę następnym razem zabierać. Tak.
Jedzenie też.
Z pizzy nie zrezygnuję bo mają w Cro wyśmienitą. Do konoby na rybkę też pójdę co drugi, trzeci dzień. I tyle.

Co do języka śląskiego - podoba mi się i powinno sie kultywować i chronić.
Załączniki:
IMG_20190831_134206.jpg
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 31.08.2019 13:12

no widzisz
Coraz więcej "konobistów" i tych co wstyd im napić sie ulubionego piwa na plaży zmienia zdanie :wink:

Wychodzi na to ze wakacje w Cro mają swoje reguły i z automatu narzucają inne zachowania niz wczasy na all
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.08.2019 13:35

Garo&Justa napisał(a):To co widziałem przez te 15 dni, trochę mnie zmieniło. Karlo i Ozuj mi nie smakują. Lubie Miłosławy, Ciechany, Rycerskie i tego typu piwa. I będę następnym razem zabierać. Tak.
Jedzenie też.

Ale serio ? Czechosłowacki sposób na wakacje zmienił ci diametralnie podejście do "ukonobienia" ? Wkręcasz nas ? :)
A wcześniej Ożujsko i Karlovacko ci smakowało ?
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 31.08.2019 13:56

Nie diametralnie, pisałem ze konoby co dwa, trzy dni będą. Rybek i pizzy nie odpuścimy.
Po prostu do tej pory stołowaliśmy sie w konobach, nie braliśmy jedzenia na wakacje ani piwa. Nawet łychę, którą lubię, kupowałem w Cro.
Także podsumowanie, będziemy jadać w konobach ale mniej, na dwa tygodnie wezme sobie ulubione piwka, powiedzmy po 3 na dzień, moze po 4 i trochę jedzenia na rozruch. W Cro są lidle, kauflandy, nie są sporo droższe, ale tak, będziemy tam kupować na resztę dni.
Tylko...
W przyszłym roku, po 11 razach w Cro, chce pojechać na all do np Turcji. Chce sie w końcu przekonać jak to jest.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.08.2019 14:07

Garo&Justa napisał(a):Pisałem wcześniej że Czesi i Słowacy przywozili wszystko ze sobą.
Cyknąłem fotkę jednym jak akurat ich nie było.
Zgrzewek bylo 4 i kilka kuwet z jedzeniem. Przyjechali na 7 dni. 2 osoby.

Zaprzyjaźnione czeskie rodziny miały ze sobą głównie piwo i mniej jedzenia. U jednych widziałem wodę bo w Cro droga... Moja siostra zapowiedziała, że raczej codziennie do knajpy chodzić nie będzie ale wozić nie ma zamiaru a skoro jest aneks kuchenny...

Co do języka śląskiego - podoba mi się i powinno sie kultywować i chronić.

:papa:
Ostatnio edytowano 31.08.2019 20:45 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach. - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone