Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 29.08.2019 16:01

Ja mam rejestrację SL
Wstydu naszemu krajowi nie przynoszę
Jadę zgodnie z przepisami
Sprzątam po sobie
Nie sikam do morza

Nie wiem tez co oznacza "kubuś"....
Wszyscy do mnie mówią Wojtek lub Sito po ksywie
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 29.08.2019 16:06

pääkäyttäjä napisał(a):
Bravik napisał(a):
Warszawioki z Warszawy , czy Warszawioki spod Rybnika? Bo to ważne.

Domniemałem z zasłyszanego komentarza (jeden z uczestników obiadokolacji poszedł po sztućce do obsługi): "bo my w Warszawie nie grillujemy na plastiku i kto to widział w hotelowej restauracji plastikowe sztućce i oni nie płacą tyle pieniędzy za coś takiego - skandal" wniosłem, że to albo zatracona krauza albo Warszawsiok czy inny gorol (może być nawet przyjezdny tj. napływowy hanys z powiatu rybnickiego). Był nawet dym, że dzieci mają plastikowe łyżeczki (bo takie były, gdyby któryś rodzic chciał (wielokrotnego użytku) i o to, że z restauracji nic nie wynosimy.

Wszyscy znali menu do przodu.

No kurka Wódka gdzie jak gdzie ale w hotelu czy restauracji żeby były plastiki - Dziady. Plastiki to mogą być ale na Grillu Koła Gospodyń Wiejskich. Tu też się mogę mylić bo koła te posiadają całe zastawy z porcelany i niejednego miastowego by zdziwili. Tak de facto to plastiki używałem w pracy na imieninach, jak organizowałem grilla dla dzieci. No w Barze Mlecznym spotkałem chociaż i tam jest do wyboru widelec plastykowy lub aluminiowy.

[/i]
Ostatnio edytowano 29.08.2019 16:26 przez Ural, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 16:15

Grill miał być na zewnątrz ale lało - impreza z całym majdanem przeniosła się do środka :mrgreen:

Bravik napisał(a):
Jak to było..." Podać słomkę do drinka, czy Jaśnie Pan wyciągnie ją sobie z gumofilca" :oczko_usmiech:

Nie, tylko nie słomki :mrgreen: Mam paru znajomych w Warszawie, część to przyjezdni i terminem "warszawiok" oznacza się stan umysłu :mrgreen:
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 29.08.2019 16:21

sito_zabrze napisał(a):Ja mam rejestrację SL
Sprzątam po sobie
Nie sikam do morza

Co do tych z rejestracją S to nie mam do nich uprzedzeń. Irytuje mnie tylko ich gwara. Co do ludzi na S to są gospodarni jak Poznaniacy. Natomiast jak się znajdzie w regionu S bydełko to widocznie jest to napływowe jak w warszawie z całej Polski.

Ural
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 29.08.2019 16:24

Sprzątam po sobie
Nie sikam do morza

No żeby tak nie było, że przejazdem przez Zabrze powołam się na kolegę Sito i wpierdol w przydrożnej restauracji dostanę. :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 29.08.2019 16:58

Bravik napisał(a):Warszawioki z Warszawy , czy Warszawioki spod Rybnika? Bo to ważne.

Ci od kompleksów.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 17:10

Ural napisał(a): Irytuje mnie tylko ich gwara.

Ural

Bo...?

Ural napisał(a):
No żeby tak nie było, że przejazdem przez Zabrze powołam się na kolegę Sito i wpierdol w przydrożnej restauracji dostanę. :D

Osiedle Zandka, wycierać buty bo wp... :mrgreen: Kolega Sito ma blachy z Rudy Śląskiej, może już mu naklupali :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 17:12

Sprzątam po sobie
Nie sikam do morza

Ok. Żeby było łatwiej... Nieważne jaką masz rejestrację. Nie przypisuję buractwa do konkretnego regionu kraju. Ale irytują mnie durne teksty typu Warszawioki, Warszawka itp.. Nie chce mi się powtarzać statystyk dotyczących miejsc urodzin dzisiejszych mieszkańców miasta.
I dlaczego zakładasz że odnoszę się do Ciebie.
Ja, jako ktoś urodzony w W-wie odnoszę się do postu osoby ze Śląska na temat mieszkańców Śląska to źle, jak ktoś ze Śląska pisze negatywnie o mojej Warszawie to już cool. Trochę zalatuję mi to mentalnością Kalego.
"Kubuś" to takie moje określenie właśnie takiego wiechowskiego "cwaniaczka z miodem w uszach" jak ci z tego grilla.
A znajomych i przyjaciół mam w całej Polsce.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 17:15

anakin napisał(a):
Bravik napisał(a):Warszawioki z Warszawy , czy Warszawioki spod Rybnika? Bo to ważne.

Ci od kompleksów.

A co do tego mają kompleksy?
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 29.08.2019 17:17

pääkäyttäjä napisał(a):
Ural napisał(a): Irytuje mnie tylko ich gwara.

Ural

Bo...?

Ural napisał(a):

Osiedle Zandka, wycierać buty bo wp... :mrgreen: Kolega Sito ma blachy z Rudy Śląskiej, może już mu naklupali :lol:

Jestem urodzonym Zabrzaninem
Niestety mieszkam w Rudzie bo tutaj kupiłem mieszkanie :(
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 29.08.2019 17:19

Bravik napisał(a):
Sprzątam po sobie
Nie sikam do morza

Ok. Żeby było łatwiej... Nieważne jaką masz rejestrację. Nie przypisuję buractwa do konkretnego regionu kraju. Ale irytują mnie durne teksty typu Warszawioki, Warszawka itp.. Nie chce mi się powtarzać statystyk dotyczących miejsc urodzin dzisiejszych mieszkańców miasta.
Ja, jako ktoś urodzony w W-wie odnoszę się do postu osoby ze Śląska na temat mieszkańców Śląska to źle, jak ktoś ze Śląska pisze negatywnie o mojej Warszawie to już cool. Trochę zalatuję mi to mentalnością Kalego.
"Kubuś" to takie moje określenie właśnie takiego wiechowskiego "cwaniaczka z miodem w uszach" jak ci z tego grilla.

Czy ja napisałem cos o Warszawiakach ?

Napisałem tylko ze mam rejestrację na S i wydaje mi sie ze jestem niegroźny dla otoczenia

Mam rodzine w Warszawie , ciotke i 2 kuzynki. Rodowite. Super ludzie
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 17:24

Bravik napisał(a):Ale irytują mnie durne teksty typu Warszawioki, Warszawka itp..

Jakby Ci to wytłumaczyć... Pomieszkałbys na Śląsku to by Ci się optyka trochę przestawiła a u nas od jakiegoś czasu animozje Hanysy kontra Gorole, biorą z żartem.

...no,a my tak reagujemy na Warszawioków i innych goroli, tzw. cwaniaczków.

Tuż pyrsk kamracie.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 17:30

sito_zabrze napisał(a):Czy ja napisałem cos o Warszawiakach ?

Napisałem tylko ze mam rejestrację na S i wydaje mi sie ze jestem niegroźny dla otoczenia

Mam rodzine w Warszawie , ciotke i 2 kuzynki. Rodowite. Super ludzie

A gdzie ja napisałem że wszyscy z tą rejestracją są groźni dla otoczenia.
I mało tego - w stosunku do tych innych z tą rejestracją, a nie przynoszących chluby Śląskowi, nie użyłem określeń typu Hanys, Ślunzak itp.
Ja nie dzielę ludzi geograficznie, dzielę na normalnych i prostaczków, mądrych i głupich.
I tego się trzymajmy :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 17:34

pääkäyttäjä napisał(a):
Tuż pyrsk kamracie.

Mam się obrazić? Cóż to oznacza po mazowiecku? :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 18:10

Bravik napisał(a):
pääkäyttäjä napisał(a):
Tuż pyrsk kamracie.

Mam się obrazić? Cóż to oznacza po mazowiecku? :oczko_usmiech:

Bydziesz zmierzły boch Ci pedzioł "na zdrowie" albo "cześć"? :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach. - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone