Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 28.08.2019 22:49

Garo&Justa napisał(a):Oni jak to użył, syfu pić nie będą

Wiedział co mówi :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 03:35

anakin napisał(a):
lew napisał(a):....sorry, ale to jakieś kompleksy, czy "cuś"?

Jest takie jedno, jedyne miasto w Galaktyce, w którym nagminnie używają takich tekstów.
A dzieje się to w przypadku kiedy nie wiedzą co powiedzieć.
Nie wiem skąd jestes, ale mam nieodparte wrażenie, że własnie stamtąd.

A cóż to za miasto, jeśli można...?
ogi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogi » 29.08.2019 05:28

Przez tydzień w Fazanie widziałem tylko jedną grupę z Polski za której zachowanie można było się wstydzić. Chociaż nie jestem do końca pewien. Grupa ta 6 osób 3 babki i 3 facetów siedział spokojnie na plaży grali w karty i pili piwo (jakieś lidlowskie) piwa mieli wielką siatkę. Jedyne co mi nie odpowiadało w ich zachowaniu to język. Takiej ilości k...., ch......, i innych dawno nie słyszałem. Muszę też ich pochwalić za to że wypalone papierosy wrzucali do jednej z pustych puszek, a nie do morza jak to robiły dwie panie z Czech.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 29.08.2019 05:28

Garo&Justa napisał(a):Dzisiaj przyjechali Niemcy. Zdziwiłem się. Wiecie dlaczego?
Zapakowani pod korek.
Od przyszłego roku wyzbywam się typowo polskich i tu forumowych schiz. Ze żarcia się nie bierze, ze to dziadowanie, że jak tak można...
A można i tak będę robić
a

Biorę jedzenie z Polski i będę je brał bo zmniejszam koszty pobytu. Tym bardziej, że jak jedzie nas rodzina 4 osoby to tak się składa, że to ja ponoszę wszelkie koszty utrzymania. Co innego jest gdy jadą na urlop 2 same osoby młode, bezdzietne pracujące - wtedy mogą pobawić się w konoby, skutery, spadochrony, wypożyczalnie wszelkiego sprzętu wodnego i inne uciechy życia doczesnego.

Moje wydatki w roku kalendarzowym nie zamykają się tylko na urlopie. Jako głowa rodziny wspieram finansowo dzieci żeby ukończyły "poważne uczelnie", wszelakie kursy informatyczne, językowe, sponsoruję wyposażenie, remonty ich mieszkań itp. i to mnie cieszy. Wychodzę z założenia, że jak im będzie lepiej to mnie będzie lżej. Zabezpieczenie ich startu życiowego to dla mnie priorytet.
Dlatego aby na wszystko starczyło nie szastam raz czy dwa razy w roku pieniędzmi na urlopie. Wszystko da się pogodzić jak tylko się chce i zdrowie dopisuje. Do konoby też się pójdzie no ale nie codziennie. Przyrządzenie posiłku w apartamencie nie zabiera dużo czasu - nikt zup nie gotuje. W końcu do czegoś służą aneksy kuchenne wyposażone w sprzęt AGD. Na pewno nie są ozdobą apartamentu. Kto nie chce pichcić niech wybiera hotele.

Turysta Ural :papa: :hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 06:20

Bravik napisał(a):
anakin napisał(a):
lew napisał(a):....sorry, ale to jakieś kompleksy, czy "cuś"?

Jest takie jedno, jedyne miasto w Galaktyce, w którym nagminnie używają takich tekstów.
A dzieje się to w przypadku kiedy nie wiedzą co powiedzieć.
Nie wiem skąd jestes, ale mam nieodparte wrażenie, że własnie stamtąd.

A cóż to za miasto, jeśli można...?

Może naszemu Najdroższemu Moderatorowi chodziło o Grodzisk Mazowiecki ? ;)
Sam musiałem wyguglować, że chodzi o Mazowsze ze stolicą na czele, bo w Stolicy (tej prawdziwej ;) ) też słyszy się słowo "cuś". :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.08.2019 07:52

Garo&Justa napisał(a):Od przyszłego roku wyzbywam się typowo polskich i tu forumowych schiz. Ze żarcia się nie bierze, ze to dziadowanie, że jak tak można...
A można i tak będę robić

Ja jakoś nigdy nie patrzyłem co robią inni, bycie nonkonformistą nigdy mi nie przeszkadzało, a i zwykle dobrze na tym wychodziłem :)

W tym roku na krótko przed wakacjami zmienili mi auto, do HB wiele nie weszło. Żona z miesiąc przed wakacjami kupiła Paseratti w kombiaku z 2x większym bagażnikiem i zastanawialiśmy się czy nim nie pojechać. Jednak ekonomia zwyciężyła i pojechaliśmy mniejszym. Oszczędności były większe :)
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 29.08.2019 11:01

Dziady juz od 5.30 w domu
Ja spałem 4h i juz na nogach
Młody mimo ze spał sporo podczas jazdy aktualnie śpi
Ale przed snem wydał polecenie
Mama , a ja chce pomidorową na obiad :oczko_usmiech:
Czyli mimo końca urlopu dziadowania ciąg dalszy :mrgreen:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 29.08.2019 11:44

Ja juz nie mogę się doczekać dziadowania. Tylko jak wrócimy to żona zupkę będzie pichcić, ciasto na niedzielę, usiądę na ogrodzie i będę wspominał
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 12:09

Ja w Phedrze mam hak. W przyszłym roku planujemy zabrać się do spóły z siostrą i jej rodziną. Zabierzemy chyba niemałe zapasy żarcia i jakieś duperele dla dzieci :mrgreen:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.08.2019 12:37

Hmmm

Znajomi niedawno wrócili z Czarnogóry z wycieczki z biura podróży, samolotem do hotelu itd

Jak w tym hotelu jedli i pili z plastikowych jednorazówek to dziady?

My na swoim wypoczynku pod namiotem jadamy z ceramiki :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 13:26

piotrulex napisał(a):Hmmm

Znajomi niedawno wrócili z Czarnogóry z wycieczki z biura podróży, samolotem do hotelu itd

Przy plastiku podobno potrzeba mniej miejsca, odpada też problem z lokalnym sanepidem. Sam z tego powodu omijam jedną dobrą, skądinąd, knajpę - dobiad serwują na plastiku a o podobnym przypadku wspominał Mariusz Szczygieł na swoim profiu...
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 29.08.2019 13:32

To tak jak w pewnej indonezyjskiej restauracji :D
muszla.jpg

My wcinamy z melaminy.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.08.2019 13:36

pääkäyttäjä napisał(a):

Przy plastiku podobno potrzeba mniej miejsca, odpada też problem z lokalnym sanepidem. Sam z tego powodu omijam jedną dobrą, skądinąd, knajpę - dobiad serwują na plastiku a o podobnym przypadku wspominał Mariusz Szczygieł na swoim profiu...

Mi nawet pyszne, zimne piwko w upalny dzień, ciężko jest przełknąć jak w plastiku polewają :(

Teraz już wiem o co również się zapytać, przed kupnem wakacji w biurze :) Znajomym nawet to do głowy nie przyszło ...
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 29.08.2019 13:40

Kilkanaście lat temu w Zakopanem pomywacz pewnej grillowej jadłodajni wyjmował z kosza brudne plastikowe talerze i sztućce do mycia i ponownego użycia. Robił to oficjalnie przy klientach. Od tego czasu przed wyrzuceniem zawsze łamię takie sztućce i zgniatam kubki.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 13:42

Będąc w Jastrzębiej Górze, hotel co dzień miał inne menu ale co drugi robił coś specjalnego. Jeden z tych dni był pod hasłem "grillujemy" - grupa Warszawioków oburzyła się, że dostali wszystko na i w plastiku... taki trochę wizerunkowy strzał w stopę ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach. - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone