Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 29.08.2019 13:48

Nigdy w Cro nie dostałem nic na plastiku...
Nawet kupując frytki przy plaży

Za to plastik miałem w Egipcie, hotel 5*
Tylko przy plaży. W głównej restauracji było tylko szkło :wink:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 29.08.2019 13:59

My mieliśmy na powrocie dwóch pasażerów na gapę
11 i 12kg
Czy jest ktoś kto wyliczy ile spaliłem wiecej przez dodatkowy balast ? Doliczę do kosztów :oczko_usmiech:

Obrazek
SingSing74
Cromaniak

Postnapisał(a) SingSing74 » 29.08.2019 14:13

Też przywiozłem sobie taką "10". Niestety trafił mi się mało słodki, w przeciwieństwie do tych które jadłem na miejscu.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 29.08.2019 14:16

SingSing74 napisał(a):Też przywiozłem sobie taką "10". Niestety trafił mi się mało słodki, w przeciwieństwie do tych które jadłem na miejscu.

My przez 2 tygodnie zjedlismy chyba 7szt w 6 osób bo nasz mlody nie lubi.... 8O

Kupowanie w Lidlu w Vodicach po 3kn za kg
Zawsze super czerwony, słodki i strzelający w zębach

Te dwa tez z Lidla :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 14:34

sito_zabrze napisał(a):o 3kn za kg

Jak nasi gospodarze zobaczyli jak dziadujemy to nam swoje arbuzy i warzywa przynosili. Dobre ludziska.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 29.08.2019 14:45

bigredone napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):o 3kn za kg

Jak nasi gospodarze zobaczyli jak dziadujemy to nam swoje arbuzy i warzywa przynosili. Dobre ludziska.

Nasz nie miał ogródka z warzywami
Za to miał sporo owoców pod produkcję %% :hearts: :sm:
Mamy skromne 12L z jego zapasów w domu :oczko_usmiech:
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 29.08.2019 14:51

Ty to jednak lubisz wypić :), takie chlanie, czyli picie więcej niż kieliszek do obiadu to też dziadowanie, bo tylko dziady tak chleją :)
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 29.08.2019 14:55

sito_zabrze napisał(a):My mieliśmy na powrocie dwóch pasażerów na gapę
11 i 12kg
Czy jest ktoś kto wyliczy ile spaliłem wiecej przez dodatkowy balast ? Doliczę do kosztów :oczko_usmiech:
Różnie liczą i podają.
Np. w Szwajcarii twierdzą, że każde 20 kg "balastu" to o 1,0-1,5% większe spalanie.
https://www.ecodrive.ch/de/tipps/pw/aut ... llast-raus

W Niemczech z kolei, na każde 100 kg trzeba doliczyć do 0,3 l/100 km.
https://www.bussgeldkatalog.org/sprit-s ... ch-gewicht

Zwolennicy "żeglowania" skłaniają się ku tezie, że przy właściwym wykorzystaniu tej techniki, spalanie nie powinno wzrosnąć, co sam często obserwuję.
I to nie przy dwóch arbuzach, a przy załadowaniu toną ołowiu.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 29.08.2019 15:05

yzedef napisał(a):Ty to jednak lubisz wypić :), takie chlanie, czyli picie więcej niż kieliszek do obiadu to też dziadowanie, bo tylko dziady tak chleją :)

12L na cały rok to dużo ? 8O
Nie styknie nawet po kieliszku dziennie
Tym bardziej ze moja Pani też lubi :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 15:08

boboo napisał(a):I to nie przy dwóch arbuzach, a przy załadowaniu toną ołowiu.

Wiedziałem, że cię już gdzieś widziałem :)
Załączniki:
24f7542aa26dc186ef82078c2e91b497.jpg
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 29.08.2019 15:09

To ten z brzuchem.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 29.08.2019 15:31

boboo napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):My mieliśmy na powrocie dwóch pasażerów na gapę
11 i 12kg
Różnie liczą i podają.
Np. w Szwajcarii twierdzą, że każde 20 kg "balastu" to o 1,0-1,5% większe spalanie.
https://www.ecodrive.ch/de/tipps/pw/aut ... llast-raus

W Niemczech z kolei, na każde 100 kg trzeba doliczyć do 0,3 l/100 km.
https://www.bussgeldkatalog.org/sprit-s ... ch-gewicht

Zwolennicy "żeglowania" skłaniają się ku tezie, że przy właściwym wykorzystaniu tej techniki, spalanie nie powinno wzrosnąć, co sam często obserwuję.
I to nie przy dwóch arbuzach, a przy załadowaniu toną ołowiu.

Dalej nie kapuję tej twojej teorii....
Jak polecę na pusto do Cro a na powrocie załaduję auto 400kg kartofli to spali tyle samo "żeglując" w obie strony ?

Zrobilem teraz 2700km . Wiadomo ze sporo górek jest po drodze tam i nazot. Wg mnie ten styl jazdy jest awykonalny :roll:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 15:41

pääkäyttäjä napisał(a):Będąc w Jastrzębiej Górze, hotel co dzień miał inne menu ale co drugi robił coś specjalnego. Jeden z tych dni był pod hasłem "grillujemy" - grupa Warszawioków oburzyła się, że dostali wszystko na i w plastiku... taki trochę wizerunkowy strzał w stopę ;)

Warszawioki z Warszawy , czy Warszawioki spod Rybnika? Bo to ważne.
Jakiś czas temu w Miasteczku Wilanów pancia, która nawet nie jest słojem, tylko spodkiem, bo przyjechała do stolycy spod jakiegoś prowincjonalnego miasteczka i na pytanie jak długo mieszka w Warszawie, odpowiada że za 10 dni będzie tydzień, na zebraniu wspólnoty wystąpiła z wnioskiem żeby zakazać wywieszania prania na balkonie, bo to wsiowo wygląda.
A na serio - buractwo znajdziesz wszędzie, a że ta biedna Warszawka jest ściekiem całej Polski to jest jak jest. A to co odp......lają kubusie, którzy do Chorwacji przyjeżdżają brykami na rejestracjach na literę S to temat na wiele opowieści.
PS. Nie mam i nigdy nie miałem nic przeciwko żadnemu regionowi kraju, jestem na to za stary i za rozsądny...
Ostatnio edytowano 29.08.2019 15:54 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 15:51

Bravik napisał(a):

Domniemałem z zasłyszanego komentarza (jeden z uczestników obiadokolacji poszedł po sztućce do obsługi): "bo my w Warszawie nie grillujemy na plastiku i kto to widział w hotelowej restauracji plastikowe sztućce i oni nie płacą tyle pieniędzy za coś takiego - skandal" wniosłem, że to albo zatracona krauza albo Warszawsiok czy inny gorol (może być nawet przyjezdny tj. napływowy hanys z powiatu rybnickiego). Był nawet dym, że dzieci mają plastikowe łyżeczki (bo takie były, gdyby któryś rodzic chciał (wielokrotnego użytku) i o to, że z restauracji nic nie wynosimy.

Wszyscy znali menu do przodu.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 15:58

pääkäyttäjä napisał(a):
Bravik napisał(a):

Domniemałem z zasłyszanego komentarza (jeden z uczestników obiadokolacji poszedł po sztućce do obsługi): "bo my w Warszawie nie grillujemy na plastiku i kto to widział w hotelowej restauracji plastikowe sztućce i oni nie płacą tyle pieniędzy za coś takiego - skandal" wniosłem, że to albo zatracona krauza albo Warszawsiok czy inny gorol (może być nawet przyjezdny tj. napływowy hanys z powiatu rybnickiego). Był nawet dym, że dzieci mają plastikowe łyżeczki (bo takie były, gdyby któryś rodzic chciał (wielokrotnego użytku) i o to, że z restauracji nic nie wynosimy.

Wszyscy znali menu do przodu.

Jak to było..." Podać słomkę do drinka, czy Jaśnie Pan wyciągnie ją sobie z gumofilca" :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach. - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone