Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 01.09.2019 10:17

Ural napisał(a):Piękne ozdobne plastykowe butelki z marketu w sam raz na prezent dla Wujka Mietka i Cioci Halinki. :D

Nie znasz Aśki :wink:
Wszystko jest w szkle :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 01.09.2019 10:55

Trajgul napisał(a):Może to była podróż poślubna ;)

Możliwe ;)

Ural napisał(a):Najważniejsze, że byli szczęśliwi - Bez jedzenia w Konobach, bez stresu, sami na łonie przyrody spędzając miło czas i podziwiając uroki życia. Ludziom wiele nie potrzeba aby spełniły się ich marzenia. To tylko my uganiamy się za luksusem, im widocznie do szczęścia nie jest to potrzebne.

No nie wiem, jak było z tymi konobami, bo na stoliku zazwyczaj mieli filiżanki z kawą i obok czajnik, bo podłączyli się jakoś na tej swojej "parceli" :) myślę, że jednak na obiady czy kolacje chodzili do konoby, zresztą na terenie kempingu było dość dobre i tanie jedzenie. W dniu wyjazdu nakarmiłam tam dzieci - około 20zł na nasze za obiad wychodziło :) (2005 rok)
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 01.09.2019 12:14

Ural napisał(a):Piękne ozdobne plastykowe butelki z marketu w sam raz na prezent dla Wujka Mietka, Cioci Halinki i Stryjka Wacka :D

"Ładna miska jeść nie daje" stryjek z wujkiem a moze i cioci ucieszy się z zawartości.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.09.2019 09:05

Ural napisał(a):
Trajgul napisał(a):
Bea.ta napisał(a):
Małżeństwo 60+, koło samochodu stolik i dwa krzesełka pod parasolem, tak spędzili tydzień.
Czy to było dziadowanie? wg nich chyba nie, bo wyglądali na bardzo szczęśliwych :)

Może to była podróż poślubna ;)

Najważniejsze, że byli szczęśliwi - Bez jedzenia w Konobach, bez stresu, sami na łonie przyrody spędzając miło czas i podziwiając uroki życia. Ludziom wiele nie potrzeba aby spełniły się ich marzenia. To tylko my uganiamy się za luksusem, im widocznie do szczęścia nie jest to potrzebne.

Tak jest, najważniejsze to być szczęśliwym

Bez zaglądania innym w kieszeń i przeliczania, czy piją piwo za 2,45zł czy może za 6-7 razy więcej

Podczas naszych pierwszych wakacji w cro za stolik robiła nam turystyczna lodówka na wkłady, a za krzesła zwinięte w opakowania śpiwory. Kilkunastoletnie auto bez klimy i jazda non stop bocznymi drogami, pożyczony namiot, bagażnik pełen jedzenia, soków a nawet wody mineralnej. Boszzzz, jacy my wtedy byliśmy szczęśliwi :)
LUKI40
zbanowany
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKI40 » 02.09.2019 16:45

sito_zabrze napisał(a):
bigredone napisał(a):Podoba mi się obraz naszego społeczeństwa, który rysuje się tutaj w postach.
Jesteśmy bezproblemowi, oszczędni, zaradni, otwarci na świat, ale jednocześnie kultywujemy tradycje.
Jeśli jeździmy kilkunastoletnimi samochodami to dlatego, że lubimy.
Jeśli zakładamy lpg do tych naszych cacuszek to dlatego, że dbamy o środowisko.
Jeśli wydajemy 25 zł dziennie na wakacjach to też dlatego, że lubimy jak nam przybywa kasy na lokatach, które liczymy już w 7 cyfrowych kwotach.
Jeśli nie jemy w knajpach to dlatego, że nasze żony gotują najlepiej na świecie i kochają to robić.
Jeśli jemy konserwy i wietnamskie zupki to też dlatego, że są po prostu dobre. Przepraszam - smaczne.
Jeśli mieszkamy 800 metrów od plaży i na górce to dlatego, że lubimy spacerować i chcemy zachować dobre zdrowie.
;)
Oczywiście nie wydajemy pieniędzy Na Lotto, bo ew. wygrana mogłaby rozpieprzyć nam to cudowne życie...

Mam 2 auta, 2015 i 2005r
Byłem w tym roku młodszym ale w przyszłym wracam do tego 2005r

W obu mam gaz bo to pozwala mi na oszczędności paliwowe na poziome 4k rocznie, mam za to OC , naprawy, wymiany oleju

Lokate mam 5 cyfrową

W konobie byliśmy w tym roku 8x
Mimo wszystko wole własne jedzenie

Konserw i zypek nie jadam

Do morza miałem 600m . Tak, lubimy spacery. Ale apartman był optymalny pod kazdym innym względem, 120 mkw, basen, duzy plac. Odległość od morza nie jest dla nas priorytetem.

W lotto nie gram bo trójka to wszystko co do tej pory trafiłem

Sito nie lubisz konserw? :/... Kromeczka z gulaszem angielskim i ogoreczkiem kiszonym?... Mi aż ślinka cieknie jak o tym piszę :)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 02.09.2019 17:02

Bea.ta napisał(a):.

No nie wiem, jak było z tymi konobami, bo na stoliku zazwyczaj mieli filiżanki z kawą i obok czajnik, bo podłączyli się jakoś na tej swojej "parceli" :) [/quote]

Sądzisz, że do słupa energetycznego się podłączyli czy sąsiada i ciągnęli prąd.
Niby tacy stateczni, a operatywni w życiu bardziej niż dzisiejsza młodzież:roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.09.2019 17:04

Gulasz angielski lub inne mięsiwo w konserwie/słoiku to "tuszonka"
Wnuczek (5 lat) pierwszy raz popróbował na plaży w Chorwacji i stwierdził, że "tuszonka" jest SUPER. :lol:
LUKI40
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKI40 » 02.09.2019 17:07

Janusz Bajcer napisał(a):Gulasz angielski lub inne mięsiwo w konserwie/słoiku to "tuszonka"
Wnuczek (5 lat) pierwszy raz popróbował na plaży w Chorwacji i stwierdził, że "tuszonka" jest SUPER. :lol:

:) jak zawsze masz rację
Moja 11 letnia córeczka niestety twierdzi że. "to świństwo".. Ja uwielbiam od czasu do czasu...wkoncu to smak wakacji z przed 30 lat :)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 02.09.2019 17:17

LUKI40 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Gulasz angielski lub inne mięsiwo w konserwie/słoiku to "tuszonka"

Moja 11 letnia córeczka niestety twierdzi że. "to świństwo".. Ja uwielbiam od czasu do czasu...wkoncu to smak wakacji z przed 30 lat :)

A ty Luki to co jadasz - ogórki kiszone w czekoladzie, że Ci tuszonka śmierdzi. Ładnie wychowałeś córkę - następne pokolenie bezstresowe i roszczeniowe. Ludzie w Polsce nie mają co jeść , a tu taki pierdoli trzy po trzy głupoty. Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.09.2019 17:28

Janusz, ty tak tuszonku na plażu nosisz ? :)
LUKI40
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKI40 » 02.09.2019 17:29

Ural napisał(a):
LUKI40 napisał(a):

A ty Luki to co jadasz - ogórki kiszone w czekoladzie, że Ci tuszonka śmierdzi. Ładnie wychowałeś córkę - następne pokolenie bezstresowe i roszczeniowe. Ludzie w Polsce nie mają co jeść , a tu taki pierdoli trzy po trzy głupoty. Pozdrawiam.

Mam próbę do admina... Możesz coś z tym cięciem zrobić? Obraża mnie używa wulgaryzmów na publicznym forum a najgorsze ze śmie wypowiadać się na temat mojego dziecka...
LUKI40
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKI40 » 02.09.2019 17:29

LUKI40 napisał(a):
Ural napisał(a):
LUKI40 napisał(a):

Mam próbę do admina... Możesz coś z tym cieciem zrobić? Obraża mnie używa wulgaryzmów na publicznym forum a najgorsze ze śmie wypowiadać się na temat mojego dziecka...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.09.2019 17:34

Ural napisał(a): A ty Luki to co jadasz - ogórki kiszone w czekoladzie, że Ci tuszonka śmierdzi. Ładnie wychowałeś córkę - następne pokolenie bezstresowe i roszczeniowe. Ludzie w Polsce nie mają co jeść , a tu taki pierdoli trzy po trzy głupoty. Pozdrawiam.

Zaczynasz przeginać.
Nie każdy musi podzielać Twoje poczucie humoru.
Chyba się za bardzo rozpędziłeś.
Obym nie musiał się powtarzać, bo na ostrzeżeniu się nie skończy.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 02.09.2019 17:45

Ale Wy jesteście spięci. Ja siedzę na plaży w BV z Karlovackiem w ręku za 20kn i nie wiem czy nie przepłacilem.
Chyba taniej będzie w sklepie.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 02.09.2019 17:46

Zaplacili za miejsce i przylaczenie do pradu. Na tym kempingu partyzantki nie bylo.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach. - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone