Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
endryu
Cromaniak

Postnapisał(a) endryu » 02.09.2019 21:33

wikol napisał(a):Mam też konserwę wojskową od chłopa z Mazur. Sam je wyrabia. Może się przyda.

To do tego suchary i prasowana kawa z cukrem. :)
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 02.09.2019 21:40

endryu napisał(a):
wikol napisał(a):Mam też konserwę wojskową od chłopa z Mazur. Sam je wyrabia. Może się przyda.

To do tego suchary i prasowana kawa z cukrem. :)

Jeśli suchary i konserwa wojskowa od chłopa z Mazur to i menażkę, maniorkę oraz niezbędnik wojskowy należało by zabrać. Jak ekwipunek to ekwipunek.

O saperce już nie wspominam i pałatce szeregowca. :D
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 03.09.2019 07:37

Wczoraj przyjechali Polacy. Na pace mieli krate Tyskiego. Czesi przywieźli kilka zgrzewek Staropramena. Ja ze swoim 12 pakiem Harnasia mialem skromne zapasy.
piotrulex
Koneser
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Postnapisał(a) piotrulex » 03.09.2019 07:51

LUKI40 napisał(a): ... Sito nie lubisz konserw? :/... Kromeczka z gulaszem angielskim i ogoreczkiem kiszonym?... Mi aż ślinka cieknie jak o tym piszę :)

Hoho, do tego chrupiący chlebek, świeże masełko i kawusia :)
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 03.09.2019 08:02

wikol napisał(a):Jutro jadę do Mostaru ale dziadować nie ma co bo tam taniocha więc sandwiczy nie biorę na podróż.

Pasztet Podlaski jadłem wczoraj na kolację. Chorwacki Kruh Mornar za 8kn z tym pasztetem jest ok.

Ty czasem tak piszesz jakby ktoś Ci się na konto włamywał

Wypowiedzi różne o 180 stopni

Jeśli jesteś na coś chory to przepraszam dociekliwość

Sprawdź może swoje wpisy bo może ktoś faktycznie buszuje na Twoim koncie
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 03.09.2019 08:04

anakin napisał(a):W życiu żadnej konserwy do Cro nie zabrałem.
Ale widzę, że powinienem spróbować. :lol:

Jakbyś chciał o tym podyskutować czy pokrytykować to jak najbardziej. Dziwnie czy czyta kogoś, kto krytykuje pasztety, potem wychodzi, że ich nie jadł, a na koniec pisze że jadł i było OK :)
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 03.09.2019 08:10

Ale wcześniej cytowałeś wikola a teraz anakina :?:
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 03.09.2019 08:13

greenrs napisał(a):Ale wcześniej cytowałeś wikola a teraz anakina :?:

Tak. jak mniemam anakin zrozumie, że nie do niego pije, a czy wikol to nie jestem pewien :(
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 03.09.2019 08:14

piotrulex napisał(a):Dziwnie czy czyta kogoś, kto krytykuje pasztety, potem wychodzi, że ich nie jadł, a na koniec pisze że jadł i było OK :)

Pierwszy raz pojechałem do Cro, nie mając bladego pojęcia o tym forum.
Jakim cudem udało się mi dojechać, przeżyć i wrócić nie mam bladego pojęcia. :lol:

Dlatego też takie wpisy niespecjalnie mnie pasjonują.
Ot, taka ciekawostka socjologiczna. :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.09.2019 08:21

piotrulex napisał(a):
wikol napisał(a):Jutro jadę do Mostaru ale dziadować nie ma co bo tam taniocha więc sandwiczy nie biorę na podróż.

Pasztet Podlaski jadłem wczoraj na kolację. Chorwacki Kruh Mornar za 8kn z tym pasztetem jest ok.

Ty czasem tak piszesz jakby ktoś Ci się na konto włamywał

Wypowiedzi różne o 180 stopni

Jeśli jesteś na coś chory to przepraszam dociekliwość

Sprawdź może swoje wpisy bo może ktoś faktycznie buszuje na Twoim koncie

Kiedyś już o tym pisałem. Na innych wątkach jest podobnie. "Jestem za , a nawet przeciw". Taki nasz słowiański Dr. Jekyll and Mr. Hyde
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 03.09.2019 08:28

anakin napisał(a):
piotrulex napisał(a):Dziwnie czy czyta kogoś, kto krytykuje pasztety, potem wychodzi, że ich nie jadł, a na koniec pisze że jadł i było OK :)

Jakim cudem udało się mi dojechać, przeżyć i wrócić nie mam bladego pojęcia. :lol:

Ja widzę, że założyłem konto na kilkanaście dni przed naszym pierwszym wyjazdem w podróż poślubną.
Ostatnio edytowano 03.09.2019 09:21 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.09.2019 08:33

anakin napisał(a):Pierwszy raz pojechałem do Cro, nie mając bladego pojęcia o tym forum.

Nie myślałeś o otwarciu szkoły przetrwania pt. "Jak przeżyć bez all inclusive", z panelowymi dyskusjami na temat jak mądrze spakować pół spożywczaka, kurs wyznaczania punktów nawigacyjnych w oparciu o stacje LPG albo kurs prześlizgiwania się bez opłat na brameczkach do kibelka?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

piotrulex napisał(a):Ja widzę, że założyłem konto na kilkanaście dni przed naszym pierwszym wyjazdem w podróż poślubną. Widocznie czegoś już szukałem :)

Ja opierałem się Cro i zarejestrowałem się w sumie to nie wiem po co - bo kwaterę znalazłem i tak na Bookingu a podróżowanie autem po Europie to żaden rocket science :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 03.09.2019 09:19

anakin napisał(a):

Ja tez pojechałem do Cro przed zalogowaniem się tutaj.
W ciemno.
Udało sie dojechać, zatankować po drodze, kupić winiety, zapłacić kartą po drodze, zjeść w konobie a nawet na miejscu zrobić zakupy po wymianie euro na kuny....

I teraz jak czytam niektóre posty lub pytania to zastanawiam sie czy ze mną jest coś nie tak :mrgreen:
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 03.09.2019 09:24

sito_zabrze napisał(a):
anakin napisał(a):

Ja tez pojechałem do Cro przed zalogowaniem się tutaj.
W ciemno.
Udało sie dojechać, zatankować po drodze, kupić winiety, zapłacić kartą po drodze, zjeść w konobie a nawet na miejscu zrobić zakupy po wymianie euro na kuny....

I teraz jak czytam niektóre posty lub pytania to zastanawiam sie czy ze mną jest coś nie tak :mrgreen:

Takie czasy. Wielu ludzi coraz mniej pamięta, coraz mniej myśli, coraz mniej się uczy, gdyż przecież telefon z internetem jest zawsze pod ręką

Numer komórki pamiętam raptem do żony i prywatny mojego ojca. Pomyślcie ile byliście w stanie ich pamiętać, jak nie były w pamięci komórek zapisane ...
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 03.09.2019 11:44

Najlepsza konserwa mięsna Dziada - 95 % mięsa. Czy inna jest lepsza od niej

konserwa.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dziad, Januszek i Grażynka na wakacjach. - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone