Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do "gazowników" jeżdżących przez Nagykanisza

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2007 10:15

Witam, mam pytanie odnośnie stacji benzynowych z LPG w tej miejscowości,zamierzam jechać pierwszy raz przez Węgry,w necie znalazłem trzy stacje z gazem ale czy na którejś zapłacę kartą i czy są czynne 24h?Pozdrawiam
Proszę o konkretne odpowiedzi a nie odsyłanie do wyszukiwarki(przekopałem całe forum) :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2007 11:28

szaki17 napisał(a):Witam, mam pytanie odnośnie stacji benzynowych z LPG w tej miejscowości,zamierzam jechać pierwszy raz przez Węgry,w necie znalazłem trzy stacje z gazem ale czy na którejś zapłacę kartą i czy są czynne 24h?Pozdrawiam
Proszę o konkretne odpowiedzi a nie odsyłanie do wyszukiwarki(przekopałem całe forum) :wink:

W Nagykanizsie nie tankowałem LPG (stacje z LPG są głównie całodobowy MOL + obsługa kart) . Robie to przy granicy w Letenye. Jak wjedziesz do miasteczka to zaraz za tabliczką Letenye po prawej stronie jest stacja koncernu MOL - całoobowa z obsługą kart kredytowych. Jak bedziesz dojeżdzał do Letenye to kieruj się na "starą" drogę do granicy tzn. do Letenye. Przed Letenye jest wjazd na nową drogę do granicy omijający Letenie (na tej nowej drodze nie ma jeszcze LPG) Pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2007 12:57

Piotrek_B napisał(a):
szaki17 napisał(a):Witam, mam pytanie odnośnie stacji benzynowych z LPG w tej miejscowości,zamierzam jechać pierwszy raz przez Węgry,w necie znalazłem trzy stacje z gazem ale czy na którejś zapłacę kartą i czy są czynne 24h?Pozdrawiam

W Nagykanizsie nie tankowałem LPG (stacje z LPG są głównie całodobowy MOL + obsługa kart) . Robie to przy granicy w Letenye. Jak wjedziesz do miasteczka to zaraz za tabliczką Letenye po prawej stronie jest stacja koncernu MOL - całoobowa z obsługą kart kredytowych. Jak bedziesz dojeżdzał do Letenye to kieruj się na "starą" drogę do granicy tzn. do Letenye. Przed Letenye jest wjazd na nową drogę do granicy omijający Letenie (na tej nowej drodze nie ma jeszcze LPG) Pozdrav

Dzięki :!:
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 16.04.2007 12:59

:D dzięki
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 16.04.2007 13:31

tankowałem w tamtym roku w Nagykanizsie, płaciłem kartą, stacja czynna całą dobę
krystian74
Globtroter
lpg

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian74 » 18.05.2007 19:47

napiszcie proszę jak jest po ichniemu, autogaz :) a dużo tych gazowych MOL-i po drodze jadąc od strony Barwinka? :lol:
j23
Cromaniak
Re: lpg

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 18.05.2007 20:48

krystian74 napisał(a):napiszcie proszę jak jest po ichniemu, autogaz :) a dużo tych gazowych MOL-i po drodze jadąc od strony Barwinka? :lol:

Masz 1 przy autostradzie Miscolc-Budapeszt na 100km przed Budapesztem znak z 3 dystrybutorami, następny dopiero w Nagykanizsa, przynajmniej przy autostradzie, można płacić kartą i czynne cała dobą.
Wcześniej gaz jest w Koszycach przy granicy miasta w kierunku na Miscolc też można płacić kartą i czynne całą dobę
PeTek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) PeTek » 07.08.2007 10:32

Aż się boję spytać bo zaraz będziecie mnie odsyłać do opcji "szukaj", ale może nie :). Próbowałem już coś znaleźć, ale nie udało się. Dużo jest napisane o stacjach lpg na drodze przez Austrie, a ja chciałbym zapytać o drogę przez Węgry. Jadę z Krakowa przez: Chyżne, Bańską Bytrice, Budapest, Zagrzeb i dalej autostradą do Trogiru (dokładnie na Ciovo). Szczególnie mi chodzi o stację z lpg na Słowacji i Węgrzech. Czy są problemy ze znalezieniem takowych? Czy trzeba zjeżdżać z głównych dróg? I ewentualnie czy są czynne całą dobę? Jakby był ktoś tak miły i powiedział co o tym wie to byłbym wdzięczny.
To mój pierwszy wyjazd do Cro :)
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2007 19:00

PeTek napisał(a):Aż się boję spytać bo zaraz będziecie mnie odsyłać do opcji "szukaj", ale może nie :). Próbowałem już coś znaleźć, ale nie udało się. Dużo jest napisane o stacjach lpg na drodze przez Austrie, a ja chciałbym zapytać o drogę przez Węgry. Jadę z Krakowa przez: Chyżne, Bańską Bytrice, Budapest, Zagrzeb i dalej autostradą do Trogiru (dokładnie na Ciovo). Szczególnie mi chodzi o stację z lpg na Słowacji i Węgrzech. Czy są problemy ze znalezieniem takowych? Czy trzeba zjeżdżać z głównych dróg? I ewentualnie czy są czynne całą dobę? Jakby był ktoś tak miły i powiedział co o tym wie to byłbym wdzięczny.
To mój pierwszy wyjazd do Cro :)
Pozdrawiam

forum/viewtopic.php?t=16992&highlight=
PeTek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) PeTek » 07.08.2007 20:12

Dzięki za odpowiedź, ale dalej proszę o podpowiedzi bo tamten temat nie wyczerpuje mojej trasy (szczególnie w Słowacji)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2007 20:29

PeTek napisał(a):Dzięki za odpowiedź, ale dalej proszę o podpowiedzi bo tamten temat nie wyczerpuje mojej trasy (szczególnie w Słowacji)

To z mojej strony tyle :wink: Tym odcinkiem Słowacji nie jeżdzę bo jakoś mi nie po drodze. Ale generalnie na Słowacji nie ma problemu z gazem (o wiele lepiej niż na Węgrzech, szczególnie z oznakowaniem stacji) - znam to albo z odcinkow drogowych wschodniej Słowacji albo odcinka Chyżne-Żylina-Bratysława. Natomiast podtrzymuje to, żeby przed płatnością kartą upewnic sie czy można nią płacic za LPG czy tylko za benzynę :idea:
darihs
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darihs » 11.08.2007 19:47

A ja mam jeszcze jedną propozycję co do głównego tematu:
Od tego roku (2007) stacja INA ma auto-plin zaraz za granicą Letenye-Goriczan, a tankowanie w CRO zawsze jest tańsze niż tankowanie na Węgrzech. Więc Może warto jeszcze trochę "podciągnąć" z Nagykanizsy?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2007 19:58

darihs napisał(a):...od tego roku (2007) stacja INA ma auto-plin zaraz za granicą Letenye-Goriczan, a tankowanie w CRO zawsze jest tańsze niż tankowanie na Węgrzech. Więc Może warto jeszcze trochę "podciągnąć" z Nagykanizsy?

Dobra wiadomośc :idea: bo jeszcze w ubiegłym roku na tej stacji LPG nie było. Skoro tak to pewnie, że warto podciągnąc bo różnica w cenie gazu między H i HR jest dośc duża.
Pozdrav :papa:
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 11.08.2007 20:10

darihs napisał(a):A ja mam jeszcze jedną propozycję co do głównego tematu:
Od tego roku (2007) stacja INA ma auto-plin zaraz za granicą Letenye-Goriczan, a tankowanie w CRO zawsze jest tańsze niż tankowanie na Węgrzech. Więc Może warto jeszcze trochę "podciągnąć" z Nagykanizsy?

Ta stacja jest od razu za granicą?I jeszcze pytania czy jest czynna 24h i czy można płacić kartą?Pozdrawiam
krystian74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian74 » 12.08.2007 10:08

tankowałem gaz w nag..... stacja na Tesco ,płaciłem kartą,zrobiłem zakupy itp. zjeżdzać z trasy nie trzeba jakieś 300m w lewo od wyrażnych znaków,tylko że po przekroczeniu granicy powiedziałem do żony "tak się płaci frycowe" :? otóż różnica w cenie gazu po przeliczeniu na zł wynosiła ok.80 gr. ( w Cro tańszy),a odległość do pokonania w sam raz na przepłukanie wtrysków benzyną :wink:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone