Proszę o konkretne odpowiedzi a nie odsyłanie do wyszukiwarki(przekopałem całe forum)
szaki17 napisał(a):Witam, mam pytanie odnośnie stacji benzynowych z LPG w tej miejscowości,zamierzam jechać pierwszy raz przez Węgry,w necie znalazłem trzy stacje z gazem ale czy na którejś zapłacę kartą i czy są czynne 24h?Pozdrawiam
Proszę o konkretne odpowiedzi a nie odsyłanie do wyszukiwarki(przekopałem całe forum)
Piotrek_B napisał(a):szaki17 napisał(a):Witam, mam pytanie odnośnie stacji benzynowych z LPG w tej miejscowości,zamierzam jechać pierwszy raz przez Węgry,w necie znalazłem trzy stacje z gazem ale czy na którejś zapłacę kartą i czy są czynne 24h?Pozdrawiam
W Nagykanizsie nie tankowałem LPG (stacje z LPG są głównie całodobowy MOL + obsługa kart) . Robie to przy granicy w Letenye. Jak wjedziesz do miasteczka to zaraz za tabliczką Letenye po prawej stronie jest stacja koncernu MOL - całoobowa z obsługą kart kredytowych. Jak bedziesz dojeżdzał do Letenye to kieruj się na "starą" drogę do granicy tzn. do Letenye. Przed Letenye jest wjazd na nową drogę do granicy omijający Letenie (na tej nowej drodze nie ma jeszcze LPG) Pozdrav
.png)
.png)
krystian74 napisał(a):napiszcie proszę jak jest po ichniemu, autogaza dużo tych gazowych MOL-i po drodze jadąc od strony Barwinka?
.png)
PeTek napisał(a):Aż się boję spytać bo zaraz będziecie mnie odsyłać do opcji "szukaj", ale może nie. Próbowałem już coś znaleźć, ale nie udało się. Dużo jest napisane o stacjach lpg na drodze przez Austrie, a ja chciałbym zapytać o drogę przez Węgry. Jadę z Krakowa przez: Chyżne, Bańską Bytrice, Budapest, Zagrzeb i dalej autostradą do Trogiru (dokładnie na Ciovo). Szczególnie mi chodzi o stację z lpg na Słowacji i Węgrzech. Czy są problemy ze znalezieniem takowych? Czy trzeba zjeżdżać z głównych dróg? I ewentualnie czy są czynne całą dobę? Jakby był ktoś tak miły i powiedział co o tym wie to byłbym wdzięczny.
To mój pierwszy wyjazd do Cro
Pozdrawiam
PeTek napisał(a):Dzięki za odpowiedź, ale dalej proszę o podpowiedzi bo tamten temat nie wyczerpuje mojej trasy (szczególnie w Słowacji)
.png)
darihs napisał(a):...od tego roku (2007) stacja INA ma auto-plin zaraz za granicą Letenye-Goriczan, a tankowanie w CRO zawsze jest tańsze niż tankowanie na Węgrzech. Więc Może warto jeszcze trochę "podciągnąć" z Nagykanizsy?

.png)
darihs napisał(a):A ja mam jeszcze jedną propozycję co do głównego tematu:
Od tego roku (2007) stacja INA ma auto-plin zaraz za granicą Letenye-Goriczan, a tankowanie w CRO zawsze jest tańsze niż tankowanie na Węgrzech. Więc Może warto jeszcze trochę "podciągnąć" z Nagykanizsy?
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi