.png)
.png)
.png)
.png)
dl napisał(a):Mam zamiar jechać do Cro przez Słowację i Węgry, jadę tą trasą 1 raz. Mam następujące pytania:
1 Czy jadąc autostradą od Bratysławy w kierunku Węgier wjeżdżamy na kawałek autostrady węgierskiej M1 ,a później zjazd na drogę nr 86, czy na ten kawałek tej autostrady należy mieć winietkę?
dl napisał(a):2 Czy przejeżdżając przez kilku kilometrowy odcinek Słowenii, należy mieć winietkę i czy na tym odcinku znajduje się stacja benzynowa?
.png)
jdubowski napisał(a):dl napisał(a):Mam zamiar jechać do Cro przez Słowację i Węgry, jadę tą trasą 1 raz. Mam następujące pytania:
1 Czy jadąc autostradą od Bratysławy w kierunku Węgier wjeżdżamy na kawałek autostrady węgierskiej M1 ,a później zjazd na drogę nr 86, czy na ten kawałek tej autostrady należy mieć winietkę?
Nie musisz mieć węgierskiej winiety - odcinek od granicy słowackiej do Mosonmagyarovar jest bezpłatny - zobacz tu:
http://www.motorway.hu/resource.aspx?Re ... ORO2008PLNdl napisał(a):2 Czy przejeżdżając przez kilku kilometrowy odcinek Słowenii, należy mieć winietkę i czy na tym odcinku znajduje się stacja benzynowa?
Winietki w Słowenii to dopiero będą wprowadzone od lipca (albo i nie).
Mają obowiązywać na autostradach i drogach szybkiego ruchu, a na tym krótkim odcinku miedzy Węgrami a Chorwacją raczej na taką droge nie trafisz.
Z tego co pisano - stacja benzynowa tam jest.
.png)
adam11 napisał(a):nie lepiej rysiek zebym kierował sie na brno z brna na bratrysławe i pozniej latenye i omijam ten kawałek Słoweni ? jakby co to nie mialem ;P nigdy do czynienia ze Słowacjąi Węgrami
.png)
Lelon napisał(a):ale to nikt nie jechał tą trasą? przecież chodzi o to czy ten kawałek drogi na Słowenii to jest autostrada czy nie, bo jeżeli autostrada to można przyjąć że bedzie trzeba zapłacic te 35euro a jak zwykła droga pozamiejska to wiadomo ze nie. To jak jechal juz ktos tamtędy?
.png)
jdubowski napisał(a):dl napisał(a):Mam zamiar jechać do Cro przez Słowację i Węgry, jadę tą trasą 1 raz. Mam następujące pytania:
Nie musisz mieć węgierskiej winiety - odcinek od granicy słowackiej do Mosonmagyarovar jest bezpłatny - zobacz tu:
http://www.motorway.hu/resource.aspx?Re ... ORO2008PLNdl napisał(a):2 Czy przejeżdżając przez kilku kilometrowy odcinek Słowenii, należy mieć winietkę i czy na tym odcinku znajduje się stacja benzynowa?
Winietki w Słowenii to dopiero będą wprowadzone od lipca (albo i nie).
Mają obowiązywać na autostradach i drogach szybkiego ruchu, a na tym krótkim odcinku miedzy Węgrami a Chorwacją raczej na taką droge nie trafisz.
Z tego co pisano - stacja benzynowa tam jest.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi